App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pumpa ut och flaskmata

Jag får snart mitt första barn och Jag funderar på att pumpa ut och flaskmata då jag inte är helt bekväm med amning. Någon som gjort detta och har lite tips och råd för att underlätta vardagen? Frysa in, uppvärmning, natten....

2018-06-19
Mashiaraa
Mashiaraa
Barn på 1 år och 7 månader

en bra regel är att se till att ha regelbundenhet i amning eller pumpning så att det inte drar ner på produktionen, jag har haft överskott men vi fick rådet att upprätthålla det där för att produktionen går efter tillgång och efterfrågan.

2018-07-18
flingan32
flingan32

vi har en bra bröstpump, dubbelpump som är bärbar, liten och behändig medela freestyle heter den. jag har haft överskott av mjölk alla gånger så vi har fryst in och tinat upp när behovet uppstår. sen har jag helammat vanligt också men när jag gick tillbaka till jobbet efter 4,5 månad så tog min man över och fortsatte att ge bröstmjölk på flaska istället. uppvärmning körde vi vattenbad med termometer.

2018-07-18
flingan32
flingan32

Jag började med att amma men kände att jag inte trivdes med det och började pumpa med hjälp av en elektrisk pump. Det funkade bra till en början , så klart lite meckigt med rengöringen men man vänjer sig. Men jag slutade även med det tillslut för jag trivdes inte med det heller och kör nu ersättning och det funkar prima. Är mamman glad så brukar oftast bebis också vara glad.

När jag väl pumpade så hade jag väldigt mycket mjölk så jag passade på att frysa in de. perfekt när jag skulle iväg, för då tog jag bara med en burk med fryst mjölk och tinade upp det för då slapp jag pumpa ut mjölk till bebis när jag var iväg. Det enda var ju att brösten var ganska så fyllda men det pumpade jag ut ganska lätt hemma sedan. Risken är ju att mjölken börjar sina, men jag hade så mycket mjölk så märkte inte av de. Du kan ju testa att pumpa och se vad du känner men trivs du inte med det så skall du inte fortsätta. Det är så mycket hets kring ammning/pumpning att man får ångest av att bara tänka på de... lycka till!!

2018-06-20
Hugos Mamma
Hugos Mamma
Barn på 1 år och 11 månader

Vill kunna ge mitt barn den första mjölken för immunförsvarets skull.. kommer att pumpa och varva med ersättning

2018-06-20
Mashiaraa
Mashiaraa
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har helammat mina tre barn och även pumpat ut extra mjölk för donation till neonatalavdelningen. Även om själva pumpandet tar relativt kort tid för mig så tycker jag att det är otroligt tröttsamt med allt runtomkring med hygien och kokning av flaskor och andra tillbehör till pumpen. Utan att veta alls så gissar jag att det blir väldigt svårt att orka pumpa tillräckligt för att kunna ge barnet endast bröstmjölk. Det är nog mer rimligt att kombinera med ersättning. Instämmer även med tidigare kommentarer angående att man alltid måste "hålla igång" pumpandet. För min del innebär det att jag måste pumpa ut samma mängd donatormjölk vid ungefär samma tid varje dag. Kan vara lite stressande när man har något annat planerat och ändå måste pumpa.

2018-06-19
aaannaaa
aaannaaa

Menar att du kan bara ge vanlig ersättning istället för pumpa ut bröstmjölk.

2018-06-19
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år och 1 månader

Varför inte bara flaskmata ditt barn om du inte är bekväm med amning? Varför måste du pumpa ut?

2018-06-19
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år och 1 månader

Hej! Jag både ammar, pumpar och ger ersättning. Passa på att pumpa medan någon annan flaskmatar bebisen om du har möjlighet, eller när bebisen sover. Jag har inte fryst in mjölk då jag har så lite, men har läst att vissa fryser som iskuber så går de snabbare att tina :) pumpen gör jag rent och kokar samtidigt som jag kokar nappar och nappflaskor och tycker det går rätt smidigt. Det går även att handmjölka brösteb Lycka till!

2018-06-19
Moivil
Moivil

Köp bra utrustning är mitt tips, allt ska ju kokas och sedan rengöras hela tiden. Jag kunde inte pumpa med första barnet, fick som ingen utdrivning av en pump, men med barnet där sprutade det över rummet. Barn nr två gick det bara bra att pumpa men det tar sjukt lång tid att hålla på. Är det första barnet går det ju, men har man en tvååring springandes runt kan man ju inte sitta och pumpa länge. Jag kom fram till att det är absolut inte värt det 😂 och skulle aldrig orka kliva upp på nätterna, amning och samsovning är ju sååå skönt. Men måste säga att du är sjukt duktig som vill det! Men elektronisk pump kan nog vara värt att investera i!

2018-06-19
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Jag är som dig här, jag känner inte att jag vill amma pga av att jag inte känner mig bekväm med det så jag kommer också pumpa i några månader, kommer även ge bebis lite ersättning.
Jag har inga råd då jag inte bebis kommit än men jag kommer köpa eller hyra en elektrisk pump och som jag skrev varva med lite ersättning. Som flera skriver är det såklart jobb med detta men som många även skriver om amning så är det oftast också väldigt mycket jobb första månaderna med fet också, det gör ont osv. Kan inte tänka mig att det skulle vara jobbigare med pump utan för mig (och dig) känns detta helt rätt eftersom jag inte vill amma.
Lycka till!😊

2018-06-19
emeax
emeax
Gravid i vecka 25

Först och främst är det massor med jobb, det ska pumpas lika ofta som bebis äter så mjölken fortsätter att komma, det ska frysas, tinas, värmas. Flaskor och till hör ska kokas, ska man iväg någonstans måste detta förberedas, all heder åt dig om di gör det. Jag var för bekväm och slängde fram tuttarna istället. Perfekt temperatur, inget som behöver kokas och man slipper en hungrig skrikande bebis för stt man råkar missa något

2018-06-19
Plumpan
Plumpan

Jag försökte pumpa med båda mina barn men det gick helt enkelt inte🤷🏻‍♀️Så man är beredd på det med

2018-06-19
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...