App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömn mat och vakentid?

Hej, Det är första barnet och jag känner att jag har lite frågor om sömn vakentid och mat. Har en son på snart 5 veckor, han sover väldigt mycket och det känns som att han inte riktigt säger till när han vill ha mat (flaskmatas). Han äter cirka 550-600 ml ersättning om dagen och går upp sakta men säkert i vikt, dock har han inte någon logik i sömn och matschemat utan det kan vara väldigt olika tid mellan matningarna (på morgonen tar jag upp honom och byter blöja i samband med att nappen åker ut och matar honom för jag vet att han är hungrig kastar i sig maten, stoppar jag in nappen så somnar han om annars) hur har ni andra det? Och hur mycket vakentid har era bebisar? Emellan sovperioderna? Många frågor, kan bebis på snart fem veckor sova 18 19 timmar per dygn? / Orolig mamma

2018-06-18
me18
me18
Barn på 1 år och 10 månader

Nyfödda barn sover väldigt mycket och kan inte skilja på dag och natt. De sover större delen av dygnet. Runt 3-4 mån brukar man kunna "styra" sömnen lite. Om bebisen går upp fint i vikt får den troligtvis så mkt mat som behövs:-) Det är mycket oro med första barnet. Kram

2018-06-19
johannah_a
johannah_a

Låter helt normalt, de har inga rutiner och många spädbarn sover mycket då de är små. Jag började se tendenser till rutiner vid 3 månader på båda barnen. Min 5 månaders pojk sover allt mellan 2-4 gånger per dag, men nattningsrutinen körde vi med direkt, tydliga signaler att nu är det kväll och från att ha varit igång till midnatt första veckorna så somnar han alltid vid 19:30 nu, det är skönt! Men jag minns den där oron, följer de viktkurvan och mår gott så är det ju toppen, rutinerna kommer!

2018-06-18
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Efter 3 månader brukar rutinerna komma igång med sömn och mat. Så länge barnet mår bra och går upp i vikt så ska du nog inte oroa dig i onödan :)

2018-06-18
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Oregelbundet och ingen rutin tycker jag är det som är rutinen med spädbarn. Om din bebis går upp i vikt så tycker jag att du ska låta det sova. Våran minsting sover väldigt mycket så när hon väl är vaken matar jag henne lite oftare.

2018-06-18
Emma_isa
Emma_isa

Mitt andra barn sov jämt å då menar jag jämt! 17-06 sov hon utan uppvak. Sedan mat å sedan somna om! Mina vänner såg henne. nästan aldrig vaken😂Hon åt enbart ersättning från 2 månaders ålder. Hon är frisk å sprallig 2 åring idag😊

2018-06-18
8kee6
8kee6

Ja, en så liten bebis kan absolut sova så mycket! Det gjorde min också för några veckor sedan. Oregelbundna mattider är också helt normalt, och det kan variera mellan dagarna också (att de t.ex. äter vad som känns som jättemycket mer vissa dagar).

Vet att det är svårt att inte oroa sig, det här är mitt andra barn och jag oroar mig också. Men om bebisen går upp i vikt så är läget som det ska!

2018-06-18
Vega
Vega
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...