App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Klätterapa!

Hej. Jag undrar hur ni andra gör som har en tvååring till klätterapa? Vår tjej klättrar verkligen överallt och på allt som går (och inte går) att klättra på. Jag tänker främst på typ matplatsen, hur får ni erat barn att inte klättra upp på stolarna och upp på bordet? Alla tips mottages tacksamt!

2018-06-17
heipar
heipar
Gravid

Vi har också en klätterapa på 16 månader. Har inte heller någon lösning mer än att plocka ner ungen i samma takt. Skrattade lite för mej själv åt tipset på att lägga ner köksstolarna, för så gjorde mina svärföräldrar när svågern var liten. Det slutade bara med att han gick runt hemma hos andra och välte omkull stolarna eftersom han trodde att det skulle vara så 😂 Vår son hade nog klättrat upp på en liggande stol med. Igår var han på väg upp för en stege mot farmors hustak.

2018-06-26
SysterEmma
SysterEmma

Jag har också haft en ordentlig klätterapa. Jag försökte med allt men insåg tillslut att det inte är lönt att hålla på, det enda man kan göra är typ att lyfta ner lika många gånger som de klättrar upp eller vakta och se till att de inte gör illa sig, det blir tråkigt tillslut om de bara får testa gränserna ett tag. För oss tog det typ 6 månader innan det började bli bättre men nu klättrar hon inte lika mycket, och inte längre upp på borden, bokhyllor och andra farliga ställen. Fick skruva fast allt i väggen 😂

2018-06-23
Plumpan
Plumpan

Vi har det precis likadant med vår 3-åring Han började runt 2 år och klättrar på stolar, bord, och allt han kommer åt Vi har märkt att han klättrar för att vara med och hjälpa till Han älskar också att leka med vatten i handfatet vilket inte alltid är så lägligt :-) Tyvärr har vi inget tips men det är väldigt skönt att höra att det är fler som har som vi då vi känt oss väldigt ensamma i den här situationen då kompisars barn känns som änglar i jämförelse

2018-06-21
marhja023
marhja023

Vi har exakt samma problem haha. Och tyvärr gå till en lekpark/ klätterställning fungerar för stunden. Då vi kommer hem igen och är inne är det dags igen. Vi får ta ner honom om han hinner före oss. Säga nej och försöka förklara. Men det är svårt. Ja en grind kan man oxå sätta upp om möjlighet finns. Men jag vill ha med barnen i köket om man tex är själv hemma. Fler tips tar vi nog alla emot :)

2018-06-18
Mars2017
Mars2017

Avledning fungerar. Har de varit på väg att klättra upp ngnstans där jag inte vill att de klättrar så har jag avlett dem med en annan aktivitet.

2018-06-18
Motherof3children
Motherof3children

Samma problem här. Vår son som är 16månader klättar också gärna på köksstolarna och upp på bordet. Han har dock bara lyckats göra det en gång när pappa var med honom... jag lyssnar på vad han gör (men för der mesta går jag faktist efter honom. Hör jag att han drar ut en stol i köket så går jag direkt dit. Men kanske skulle en grind till köket fungera? om ni har den möjligheten förstås.

2018-06-18
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Mitt tips är att gå ut till en lekplats med anpassad klätterställning :) Ute är det lite mer fria tyglar med klättring.

2018-06-17
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Min son klättrar oxå. Men det har han fått göra. Har ingenting som kan vicka över honom. Han har iofs ruggigt bra balans och klarar av det han gör. Bordet var mest spännande att klättra upp på de flesta gångerna. Sen har intresset lagt sig.
De gånger han har gjort sig illa har han ramlat när han har varit på golvet. 🙄

2018-06-17
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Tack för tips! Känns bara lite tråkigt att behöva plocka bort typ allt.

2018-06-17
heipar
heipar

Hm. Vi har ingen sån klätterapa, han klättrar helst på mamma eller pappa, men jag tänker att det kan hjälpa att lägga stolarna på golvet när de inte används (tills barnet fattar att resa upp en stol och klättra igen).

2018-06-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

vi har 2 klätterapor. Allt i från vår huvudhöjd sitter antingen fast eller är bortplockat. undet en period då barnen var 1-3 år hade vi köksstolarna fastbundna. ett snöre rakt över bordet , stolarna bundna i varandra. Detta efter att lillebror vid ett års ålder tog sig upp på stol och sen upp på bordet och ramlade i golvet med huvudet före. Gick så fort för honom att ta sig upp . Blev hjärnskakning och en natt på barnakuten. Nu har det tack och lov börjat bli lugnare.

2018-06-17
Fiakatten
Fiakatten

Följer! Har samma problematik med vår 15 månaders. Klättrar på ALLT!

2018-06-17
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...