App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min 3 månader bebis äter dåligt

Min lilla son är ammad sen dag 1 han tar inte flaska har prövat flera olika, pga detta så äter han aldrig dig mätt och det leder till att han vaknar konstant skrikandes för att han är trött och hungrig jag är helt utmattad och även han vad kan jag göra Hjälp mig mår så dåligt över att han inte blir mätt. På BVC säger dem att han går upp i vikt men det spelar ingen roll eftersom han mår ju inte bra den stackarn.

2018-06-16
Renaz92
Renaz92
Barn på 2 år

Det låter väldigt jobbigt och frustrerande. Om det är så att han spottar ut så är han kanske mätt, eftersom han går upp fint i vikt så är det nog så. Många har föreslagit magmassage mot magknip och det kan man ju alltid prova, sök på youtube, där finns fina instruktionsfilmer. Mitt tips är annars att antingen ta kontakt med en amningsmottagning, finns på det flesta stora sjukhus. Jag och min dotter fick fantastiskt fin hjälp där bär hon inte kunde ta bröstet.
Den ideella organisationen Amningshjälpen kan också ge fina råd, där kan man få kontakt med en rådgivare.
https://amningshjalpen.se/radgivning

2018-06-18
Hileva
Hileva
Barn på 2 år och 5 månader

Tack så hemskt mycket allihop ska pröva allt. Aa jag byter bröst ofta för att dem sa till mig 15 min på ena och 15 min på andra nu dricker han knappt 7 min på ena och somnar

2018-06-18
Renaz92
Renaz92

Mitt tips är att höra med Amningshjälpen. Min tjej var sådär kort tid, hon sov bara korta stunder och bodde vid bröstet, tog några veckor innan jag fattade problemet, och det var då hon nästan drunknade i mjölk, jag hade för mycket mjölk och att byta bröst ofta gjorde att hon fick mer förmjölk och somnade snabbt men blev inte mätt, när jag slutade byta bröst hela tiden fick hon mer fet mjölk och sov längre. Så jättesvårt det här med amning måste jag säga och att veta vad deg år i sig. Att följa viktkurvan är nog säkraste sättet

2018-06-17
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Om han slutar/spottar ut och dessutom går upp i vikt får man anta att han är mätt. Är jättesvårt att veta hur mycket en bebis får i sig oavsett hur länge de ammar. Har en kompis vars bebis kunde amma över 30 min var annan timma men det visade sig att hon hade låg mjölkproduktion så där var bebis faktiskt hungrig och det konstaterades när bebis inte gick upp ordentligt och de började ge stödflaska med ersättning. Men hör med BVC och försök att inte oroa dig så länge han är pigg emellanåt :)

2018-06-17
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Hur vet jag att han är mätt? Eftersom han spottar ut det medta vet jag inte hur mycket han får i sig.

2018-06-17
Renaz92
Renaz92

Tack så mycket ska pröva det och prata med BVC har tid på tisdag får se bad dem säger igår kväll prövade napplaska igen gick lite värre men efter som han spottar ut vet jag inte hur mycket han ogemytliges får i sig.

2018-06-17
Renaz92
Renaz92

Låter nästan som om det är magknip snarare än hunger. Bebisar kan inte skilja på dessa så kan vara därför han aldrig äter ordentligt. Prova lite olika magmassager och se om det kanske kan bli skillnad, å testa bär honom liggandes på mage på din underarm som ett flygplan. Kan också hjälpa gasig mage. Du kan även få tips från BVC på olika grejer att testa

2018-06-17
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Jag vet att han inte blir mätt eftersom att han inte sover ut utan vaknar efter 20 minuter och vill äta men är ledsen för att han är trött

2018-06-17
Renaz92
Renaz92

Äter typ var 20 min till en timme eftersom han hellre vill leka eller sova vid bröstet äter han max 7 min på ett bröst.

2018-06-17
Renaz92
Renaz92

Hur vet du att barnet inte blir mätt? Om bebisen går upp bra i vikt så är det förmodligen så att den får i sig absolut tillräckligt. Bebisar kan dock skrika och vilja äta när de har ont i magen eftersom dom inte kan skilja på smärta och hunger. Barnet har kanske kolik?

2018-06-16
Gynsyrran
Gynsyrran

Köp små matningskoppar :) har fått ge lillbebis ersättning med det nu i början innan mjölken runnit till ordentligt:) Medela har sådana :) kolla på apotea.se :)

2018-06-16
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Har prövat när han är vrålhungrig det slutar inte bra då somnar han av utmattning och äter inget

2018-06-16
Renaz92
Renaz92

Prövat det han spotar bara ut allt 😢

2018-06-16
Renaz92
Renaz92

Min dotter tog bara flaska om hon var vrålhungrig. Då var det mams flaska eftersom hon hade mam napp. Med bröstmjölk.

Sen tog hon ibland ersättning men hade jätteont i magen efter det.

Hon skrek och sov dåligt på nätterna. I slut ändan visade det sig att hon är allergisk mot mjölkprotein. Det går över i modersmjölken men med mindre dos än om dem äter ersättning eller riktig mat.

2018-06-16
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Det finns ju ”skedar man kan använda ifall de inte tar flaska

2018-06-16
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...