App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Närhet

Jag har en dotter på 3 veckor, hon är inne i en period då närhet är väldigt viktigt. Hon somnar i min famn och vaknar direkt när jag lägger henne bredvid mig. Hur försiktig jag än är, hon har innan somnat i famnen och sedan har jag lagt ner henne utan problem. Men inte längre.

2018-06-12
Fmagnusson
Fmagnusson
Barn på 1 år och 10 månader

Min son på snart fem veckor är likadan. På natten kan han dock sova i egen säng men annars är det hos mamma i famnen som gäller. Lyckas ibland få honom att sova 30 minuter i vagnen på dagen. Jag låter honom vara nära, har köpt en bärsele som jag ska prova så kanske jag kan göra saker på dagarna. Men tror det kommer bli bättre, som andra skrivit är närhet viktigt för dem och de utvecklas!

2018-06-13
Moivil
Moivil

Sådär var min dotter i ett helt år, svårt att få något gjort. Hon hatade också vagnen, bilstolen mm. Eftersom det var mitt första barn så fick hon vara nära jämt. Bärsele var bra. Dock vid två års ålder sov hon helt själv i som säng hela naten, dagtid i vagnen och älskar att åka bil. Men vet att det är jobbigt att känns att man inte får något gjort. Barn nr 2 är inte alls sådär. Tipsar mobilen somna utan gråt, står mycket där om sömncykler, hur de sover och tips hur man kan göra för att förbättra.

2018-06-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Min tjej var likadan fram tills hon var ca två månader. Jag använde bärsele då, då fick hon sova nära och jag kunde göra annat än att bara sitta i soffan med henne i famnen.

2018-06-13
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Hade samma scenario vid ungefär samma ålder om jag inte minns helt fel. Ibland lyckades jag lägga ner honom om jag väntat kanske 20 min så han somnat ordentligt men ofta vaknade han snabbare när jag la ner honom än om jag lät honom ligga kvar på mig. Ge så mycket närhet bebisen behöver och förhoppningsvis går det över och blir lättare. Det har det blivit för oss i alla fall men såg att fg skrev att det var samma sak långt senare så det är säkert högst individuellt, men när de är sådär små behöver de ju massa närhet för att känna sig trygga 🌻 jag har appen Växa och upptäcka världen som skriver om alla utvecklingsfaser/språng vilket hjälpt mig mycket att förstå och förbereda mig på när en mer ”intensiv” period närmar sig

2018-06-12
MammaKotte
MammaKotte

Var så för oss också, har efter 12 månader fortfarande ingen lösning. Somnar bebisen i famnen så sover han där, dock kan jag krypa ur sängen om han somnat jämte mig där.

2018-06-12
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...