App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bärsele eller bärsjal?

Vilken är egentligen bäst? Jag har alltid tänkt att jag vill ha bärsjal för det känns skönast för bebisen och det känns som man kommer närmare, men vad finns det för nackdelar VS fördelar med bägge? 👼🏼🌸

2018-06-12
DahlbergT
DahlbergT
Barn på 3 år och 4 månader

lånade en sjal på BB när jag fick första barnet och han krävde massor av närhet så det var perfekt. Sen hade jag en Babybjörn sele när han blev större.

Mellantjejen vägrade båda delarna och nu med minsta har jag inte ens testat för hon är så tung, reedan 10 kilo vid 6 mån, så det känns osäkert att knyta sjal med henne. Däremot har en babysitter varit super med henne.Numera använder jag den bara när hon sover i den,annars sitter hon som en liten budda på golvet

2018-06-26
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

Det är en smakfråga verkligen men jag älskar bärsjal! jag har en i bambu tyg och en i tricot tyg. bambu passar bra nu till sommaren då den är svalare/tunnare än tricot. om du vill ha en sele så välj den som är för nyfödd.

2018-06-25
fredriklinnea
fredriklinnea

Bärsjal alla dar!! Började med baby björn och den suger Man kan bara gå promenader i den för den tar så mycket space framför en Bärsjalen är mycket tunnare och håller om barnet intill kroppen så du kan tvätta händerna och se dom Dessutom slipper du amningskudde om du har sjal ☺️

2018-06-25
CrushedIce
CrushedIce
Barn på 3 år och 6 månader

Hade trikåsjal de första fyra-fem månaderna till båda pojkarna. Tyckte det var supersmidigt, enkelt att knyta, de somnade som en stock, bra stöd för huvudet, jag kunde ha koll så att de inte var för varma mm. Väldigt skön för ryggen! Därefter blev det en ergosele först på mage och sen ryggen. Den är suverän, skön för ryggen och barnen sitter ergonomiskt. Minstingen gillade inte alls att sitta i ergoselen. Har även burit barnen i ringsjal som har funkat väldigt bra för båda.

2018-06-21
helenelindstrom
helenelindstrom

Vi har både sjal och sele!
Jag använder en trikåsjal från Coracor. Den är väldigt tunn så den har gått att använda även när det varit varmt.
Vi har också en Tula Free to Grow (sele). Den är ergonomisk och kräver inget bökigt spädbarnsinlägg så vi har använt den sen bäbis var typ 2-3v. Den är himla smidig att ta på och av och både min man och jag trivs med den trots stor skillnad i längd eftersom den är så lätt att justera.
Rekommenderar att söka efter ett sjalotek eller bärotek på Facebook, då kan du hyra sjal eller sele billigt och prova! Så gjorde jag med den tunna trikåsjalen och nu har jag bestämt mig för att köpa en egen 😊
En sida med mycket tips och videos är babybaby.se!
Och som någon annan skrev, gruppen bärsjalar på Facebook, där får man tips om både sjalar och selar och andra bärdon!
Vår bäbis vill vara nära väldigt mycket, har inte ångrat en sekund varken selen eller sjalen, har underlättat mycket!
Lycka till 😊

2018-06-21
Mhmmm
Mhmmm

Har testat både sjal och sele. Började med sjal efter någon månad, innan dess fanns inget behov. Vet inte om det har att göra med att jag är ganska kort (160 cm), men ingen av de två bärselar vi hade trivdes jag med oavsett inställning. Sjal har funkat utmärkt, där väljs knytsätt själv och den får alltid bra passform (efter lite träning såklart). Sjalen har räddat många kvällar/nätter när andra utan sjal får gå och bära eller rulla runt med vagn. Jag skulle rekommendera en vävd sjal från början, den funkar från nyfödd (3,5 kg) och uppåt till ganska länge (minns inte exakt dock). Hade en annan sjal som var mer elastisk i början som jag inte minns vad den heter, men den växtes ur efter ca 1 år och då var den inte alls bekväm längre.

Min man har inga problem med vare sig sjal eller sele, har funkat med båda på honom men han har inte använt något jättemycket alls utan helst tagit vagnen.

Är övertygad om att det hela är en smaksak. Köp begagnat eller låna av någon innan dyrare inköp för test!

2018-06-21
Gandalf12
Gandalf12

Se till att du köper en ergonomisk bara 😊 om du väljer sele alltså typ Tula, ergobaby, manduca, beco eller någon liknande 😊 mycket bättre för bebis och skönare för dig som ska bära!

2018-06-14
Superhallon
Superhallon

Har aldrig provat sjal, men har en ergo baby och den var dröm att ha första månaderna! Bästa babyköpet vi gjorde 👌🏼

2018-06-14
Emliew
Emliew

Bärsjal alla dagar i veckan! Skönare för både vuxen och bebis! :) hade bara bärsele till storebror, och trivdes aldrig med att bära i den. Köpte en bärsjal till lillebrors ankomst och det är såå mycket bekvämare och mysigt! Enda nackdelen är att det blir varmt, men det blir det med bärsele också!

2018-06-14
alexandranorman
alexandranorman
Barn på 3 år och 6 månader

Jag skulle aldrig välja sjal! Tycker det verkar oskönt för bebisen och jobbigt att behöva sätta på o ta av.
själv har jag en Ergo Baby.

2018-06-14
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år och 10 månader

Vi köpte bärsele Britax med första barnet, det var då vi använde den kanske två ggr.. de andra ville inte bli burna på det sättet så bebis får väl avgöra vad den tycker om.

2018-06-14
flingan32
flingan32

Ett tips är att låna och testa på bebis, om du har möjlighet, innan du köper. Min första bebis avskydde bärsjal, vi testade flera gånger men det gick inte alls. Däremot funkade sele. På den andra bebisen funkar sjal ibland men sele knappt alls (just nu iaf).

2018-06-12
Vega
Vega

Gå med i gruppen bärsjalar på Fb. Där finns massa proffs både på sjalar och selar 😊 hade jag köpt till bebis nu hade jag köpt Tula Ftg 😊

2018-06-12
Superhallon
Superhallon

Trikå sele! Finns olika märken jag har en baby k'tan. Älskar den. Hade bebisen där i varje gång vi var ute och hon skulle sova. Ångrar att jag inte köpte den innan hon föddes.

Nackdelen är väll att den inte är lika ergonomisk som en riktig bärsele.

2018-06-12
viva91
viva91
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...