Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bärsele eller bärsjal?

Vilken är egentligen bäst? Jag har alltid tänkt att jag vill ha bärsjal för det känns skönast för bebisen och det känns som man kommer närmare, men vad finns det för nackdelar VS fördelar med bägge? 👼🏼🌸

2018-06-12
Gravid i vecka 40

Har testat både sjal och sele. Började med sjal efter någon månad, innan dess fanns inget behov. Vet inte om det har att göra med att jag är ganska kort (160 cm), men ingen av de två bärselar vi hade trivdes jag med oavsett inställning. Sjal har funkat utmärkt, där väljs knytsätt själv och den får alltid bra passform (efter lite träning såklart). Sjalen har räddat många kvällar/nätter när andra utan sjal får gå och bära eller rulla runt med vagn. Jag skulle rekommendera en vävd sjal från början, den funkar från nyfödd (3,5 kg) och uppåt till ganska länge (minns inte exakt dock). Hade en annan sjal som var mer elastisk i början som jag inte minns vad den heter, men den växtes ur efter ca 1 år och då var den inte alls bekväm längre.

Min man har inga problem med vare sig sjal eller sele, har funkat med båda på honom men han har inte använt något jättemycket alls utan helst tagit vagnen.

Är övertygad om att det hela är en smaksak. Köp begagnat eller låna av någon innan dyrare inköp för test!

43 min sedan
Gandalf12
Gandalf12
Barn på 2 år

Enbart personlig erfarenhet:
Jag fick snittas och kunde inte sätta på mig bärschal för jag behövde vrida och vända på mig. Dock tokgosigt när maken spände åt det åt mig istället 😁
Bärsele fungerade sååå bra! Nu tycker jag dock vår son är lite väl tung trots att selen belastar mycket på bärarens höfter, men tidigare var den härlig. Vi tog skogspromenader och jag ammade sonen i vintras stående 😂🙈🙊 där finns det hur många varianter som helst. Var bara nogrann med att den ska vara ergonomisk för er båda, åk och känn å klämm.
Vi tyckte dessutom den var lättare att variera mellan mig å maken, trots att det skiljer nästan 3dm i längd. Bara en snabb justering behövdes.👍

2018-06-14
Becaliten
Becaliten
Bebis på 11 månader

Se till att du köper en ergonomisk bara 😊 om du väljer sele alltså typ Tula, ergobaby, manduca, beco eller någon liknande 😊 mycket bättre för bebis och skönare för dig som ska bära!

2018-06-14
Superhallon
Superhallon
Barn på 1 år och 7 månader

Har aldrig provat sjal, men har en ergo baby och den var dröm att ha första månaderna! Bästa babyköpet vi gjorde 👌🏼

2018-06-14
Emliew
Emliew
Bebis på 8 månader

Bärsjal alla dagar i veckan! Skönare för både vuxen och bebis! :) hade bara bärsele till storebror, och trivdes aldrig med att bära i den. Köpte en bärsjal till lillebrors ankomst och det är såå mycket bekvämare och mysigt! Enda nackdelen är att det blir varmt, men det blir det med bärsele också!

2018-06-14
alexandranorman
alexandranorman
Bebis på 2 månader

Jag skulle aldrig välja sjal! Tycker det verkar oskönt för bebisen och jobbigt att behöva sätta på o ta av.
själv har jag en Ergo Baby.

2018-06-14
Jen_86
Jen_86
Gravid i vecka 19

Vi köpte bärsele Britax med första barnet, det var då vi använde den kanske två ggr.. de andra ville inte bli burna på det sättet så bebis får väl avgöra vad den tycker om.

2018-06-14
flingan32
flingan32

Ett tips är att låna och testa på bebis, om du har möjlighet, innan du köper. Min första bebis avskydde bärsjal, vi testade flera gånger men det gick inte alls. Däremot funkade sele. På den andra bebisen funkar sjal ibland men sele knappt alls (just nu iaf).

2018-06-12
Vega
Vega

Gå med i gruppen bärsjalar på Fb. Där finns massa proffs både på sjalar och selar 😊 hade jag köpt till bebis nu hade jag köpt Tula Ftg 😊

2018-06-12
Superhallon
Superhallon
Barn på 1 år och 7 månader

Trikå sele! Finns olika märken jag har en baby k'tan. Älskar den. Hade bebisen där i varje gång vi var ute och hon skulle sova. Ångrar att jag inte köpte den innan hon föddes.

Nackdelen är väll att den inte är lika ergonomisk som en riktig bärsele.

2018-06-12
viva91
viva91
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...