App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tidig Bebis

Hjälp? Våran son är 3v 2d och han gnager som bara den på sin napp. Jag testade idag med att känna om han kanske kan ha börjat få tänder redan då bvc sköterskan sa att vissa barn kan vara jätte tidiga och visst, det kändes lite vasst där fram och han tyckte det var jätte gott att få gnaga på mitt finger. Frågan är hur jag gör nu? Det finns ju inga saker som är anpassade för hans lilla mun att gnaga på när det kliar i tänderna. Han är även jätte tidig med massa andra saker, redan 1h efter förlossning så lyfte han på huvudet. Skulle jätte gärna ha nån att prata med då jag inte har någon koll alls på barn och känner mig så galet osäker, speciellt nu när han är en så snabb bebis i att utvecklas. Hjälp och råd skulle uppskattas!

2018-06-12
Tingxa
Tingxa
Barn på 3 år och 4 månader

Min tjej är alldeles galen i att bita nu när tänderna kommer. Hittade ett omgång pyttesmå sandleksaker som passar perfekt i handen och är goda att bita i. Men en kall bitring kan ju vara gott det med, för min del så har hon lättare att hålla i en smal sak längre.

2018-06-16
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

De finns bitringar som du kan lägga i tex kylen för att kyla ner. Skönt för den lilla munnen. Vår va oxå tidig med tänderna och då köpte vi en bitring.

2018-06-16
Mars2017
Mars2017

Oj gå och springa vid 7 månaders ålder, det är tidigt. Hur är det med den mentala utvecklingen? Om hon kommer börja läsa tidigt och skriva så se till att hon börjar skolan tidigare.. våra barn är också motoriskt tidiga men inte så tidiga. Dock har dottern börjat läsa vid 3 1/2 års ålder. Vi fick ta hjälp av mvc och fått prata med barnpsykolog för att då rätt verktyg för detta. Nu kommer hon börja förskoleklass ett år tidigare men misstänker att det blir ett hopp över första klass sen också. Tyvärr är förskoleklass obligatorisk . Sonen är också på samma väg.. han räknar till 150 redan. Kan alla färger och kan räkna till 100 på svenska och engelska ( då har vi inte ens lärt honom det) han har också börjat läsa.. jätteroligt ! Bara att hänga på för er!

2018-06-16
flingan32
flingan32

Vår första tjej kröp obehindrat vid 4 1/2 mån och gick utan problem vid 7 mån. Sen tog det bara några dagar innan hon sprang. Jävlar va stolta vi va och shit va kul det va men det är också helt utmattande!!! Jag tycker hon va för liten, hon hade inte koll på nåt. Blev en mjukhjälm så huvudet inte skulle få för många stötar för det va inte alltid så att hon hade kol på trösklar, avstånd och höjder. Vi har försökt att inte begränsa henne i hennes utveckling och nyfikenhet men mitt tips är att våga ”klaga” för det är jobbigt.

2018-06-13
Emma_isa
Emma_isa

Mina har varit motoriskt tidiga vilket inte gett en lugn stund! Bvc brukade säga att min son inte gillade att vara bebis. Han tog sig fram i soffan när han var 3 månader,ålade när han var 4 månader,kröp vid 5 månader och gick längs med saker när han var 6 månader! Han började gå när han var precis 10 månader! Det har vart kul att följa deras utveckling och att de vart så snabba men inte alltid vart så kul när man skulle träffa mammagrupp där allas bebisar satt snällt på golv eller i knän och jag fick inte en lugn stund😂Tänder har kommit vid 4 månader. Talet lite senare på sonen men flöt på bra vid 3 år. Det är bara försöka hänga på😀

2018-06-13
8kee6
8kee6

Ja man hinner ibland inte med.. hon hämtade egna bestick till soppan som jag satt och åt vid soffbordet, så gick hon iväg och hämtade en sked i bestickslådan, när hon var 1 år 2 månader. Tiden går fruktansvärt fort. Nu är lillasyrran likadan.

2018-06-13
flingan32
flingan32

Der finns specialnapp/sug som ser ut som en napp med små hål i. Du kan stoppa is i den om tänderna kliar på bebben :) Testa ^^

2018-06-13
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 3 månader

Dottern har inte hunnit bli så gammal än men just det där med att lyfta huvudet har hon alltid kunnat känns det som.( minns inte om det var samma dag hon föddes eller dagen efter). Hon fick också sina första två tänder 4månader gammal, sen dröjde det dock till 8 månader då kom 4 tänder inom 2 -3 veckor. Nu är nr 7 och 8 på g. Mellan 5-6 månader lärde hon sig sitta själv, krypa och ställa sig/stå mot saker. Visst är det helt fantastiskt när dom lär sig nya grejer men tiden går för fort och lite extra tycker jag eftersom hon är lite tidig 😊

2018-06-12
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Bebis på 13 månader

Oj det var snabbt jobbat med 1 h efter förlossningen att lyfta på huvudet! Vår dotter fick tänder vid 2 månaders ålder och hade full uppsättning strax före 1 års ålder. Hon började gå strax innan 10 månaders ålder och kunde alfabetet före 2,5 års ålder och kunde skriva sitt namn innan 4 års ålder. Hon började cykla strax innan 3 års ålder och allt hon gör greppar hon jättefort. Så visst har du en snabb bebis! Vår dotter blev blöjfri vid 2 års ålder. Tro mig det är inte lätt att ha ett barn som filosoferar mer än en själv. Hon ska börja förskoleklass 1 år tidigare just p g a allt detta. Du har en underbar resa framför dig! Våra andra två är på samma vis så det är mycket tankar kring det mesta..

2018-06-12
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...