App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Era erfarenheter av förlossning på SÖS?

Ni som fött på SÖS - berätta era erfarenheter, bra som dåliga! =D TACK!

2018-06-11
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Så härligt att höra! =D Tack för att du delade med dig!

2018-06-14
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Tack för att du delade med dig

2018-06-14
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Ja, det var som sagt deras enda rum som saknade eget badrum. Tror de sa att det var det minsta rummet, men jag kände inte av att det var litet. Kan tillägga att mitt ena ben domnade bort (troligtvis av epiduralen) så jag kunde ändå inte ta mig någonstans. Badrummet som låg ca 20 meter bort i korridoren använde jag ändå bara en gång och då efter förlossningen så för mig gjorde det inte så mycket. Men det kanske är viktigare för andra.

2018-06-14

Kan tillägga att sånt med att ett rum skulle sakna badrum finns inte på Danderyds förlossning för där finns det badrum och extrasängar i varje förlossningsrum. De har också ett specialrum om man är sjuk när man ska föda så går man in direkt i rummet utifrån. Men även det rummet har badrum. Vissa sjukhus är bättre utrustade än andra.

2018-06-13
flingan32
flingan32

I helhet var jag nöjd men upplevde både positiva och negativa saker. Det positiva var att när vi kom fram så fick vi snabbt komma in och kontroll. Även epiduralen fick jag snabbt (var öppen 7 cm när vi kom in). Barnmorskorna var trevliga (två skift hann vi med). Under förlossningen kände vi tyvärr att vi inte fick all information om vad som var på gång. Hjärtljuden på dottern gick ner och det rusade in en massa läkare vilket var bra för då kändes det som man var i goda händer. Däremot var vi tvungna att fråga vad som hände och först då berättade de att de skulle kolla om det var nödvändigt med kejsarsnitt. Det hela slutade med sugklocka som läkaren först satte fel och fick göra om. Om man ska vara kräsen så kan jag även ”klaga” över att vi fick deras enda rum som saknar eget badrum. Men med tanke på att en del inte får rum överhuvudtaget så känns det lite dumt att klaga över en sån sak. I det stora hela var vi nöjda och de negativa delarna är sådana som man skulle kunna råka ut för överallt.

2018-06-13

Jag och min sambo är nöjda med sös. Blev igångsatt där i v 42 december 2016 så var ju garanterad plats och hade 2 personal med mig hela tiden och efteråt fick vi bo på patienthotellet med klocka så man kunde nå en barnmorska dygnet runt. Fick även bra hjälp med att komma igång med amningen. Så bara plus!

Lycka till!

2018-06-12
Charlie321
Charlie321

Jag och min sambo är super nöjda med SöS. Trevlig personal som stöttade hela vägen. Jag fick komplikation då moderkakan fastnade och hade panik. En undersköterska släppte allt och fokuserade på att lugna mig och vara nära medan de andra arbetade för att få ut den blev dock operation. Men under tumultet så kände jag mig på något sätt trygg.

Jag hoppas att nästa gång jag ska föda att det får bli på SöS igen

2018-06-12
Olivia8804
Olivia8804
Gravid i vecka 11

Jag hade en kompis som födde sitt barn, sitt enda barn på SÖS och det var fruktansvärt, det var bara 1 år sedan ungefär. Det var brist på personal, hon kämpade länge ( 36 timmar) med bebisen och fick väldigt dålig tillsyn. Till slut blev det urakut snitt då bebisen blev stressad och hjärtljuden blev dåliga. Vill inte skrämma upp dig men hört en del hemska historier främst om SÖS och akademiska i Uppsala. Har själv fött på Danderyds alla tre barnen så jag vet inte själv hur det är på SÖS. Men när jag fått höra de historierna så föder jag hellre i bilen än på SÖS...

2018-06-12
flingan32
flingan32

Åh va skönt att höra en till med bra erfarenhet från SÖS! =) Tack!

2018-06-12
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Vi födde på SöS för ca 2 år sedan och är så nöjd med barnmorskan och undersköterskorna som var med under förlossningen. ☺️👍🏼

2018-06-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 7 månader

Tack! Har också hört bara positivt om SÖS innan! Ska nog välja det som förstahandsval! =)

2018-06-11
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Helt underbart! Fick åka in för två koller under graviditeten då jag inte kände fosterrörelser, fick hjälp direkt av super härliga barnmorskor! Samma sak under förlossningen, kommer aldrig vilja föda någon annanstans! Vi är superduper nöjda!

2018-06-11
Angelicaetzner
Angelicaetzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...