App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vattenavgång - era storys!

Jag är i vecka 39 nu och väntar med spänning på vad som komma skall, men vill höra era historier om när erat vatten gick 😄

2018-06-11
DahlbergT
DahlbergT
Barn på 1 år och 9 månader

Jag låg å vilade på soffan i v 39+2 och kände att något klack till där inne. Visste inte vad det var men gick på toaletten och när jag satt där kände/hörde jag hur det droppade i toaletten. Jag satte handen under och det var som lite lätt duggregn. Misstänkte att det kunde vara fostervatten som läckte men var inte riktigt säker. Berättade för sambon och började packa ner det sista i BB-väskan för säkerhets skull. Tur var det för det dröjde bara en liten stund så gick vattnet ordentligt. Det forsade och gick rakt igenom bindan jag hade på mig.
Väl på sjukhuset hade jag inga jätte värkar så vi blev tillsagda att gå ut och gå en stund och komma tillbaka om en timme. Efter några rundor runt sjukhuset så kom värkarna igång och jag hade öppnat mig 4cm. På natten några minuter över 12 kom vår son till världen.

2018-06-22
Kjamkicki
Kjamkicki
Bebis på 16 månader

Mitt vatten gick på kvällen efter att vi hade monterat en 2sitssoffa. Gick till sängen för att sätta mobilen på laddning. När jag ställde mig upp forsade vattnet. Efter ca 2,5 timmar satte värkarna igång, och innan hade jag inga värkar eller sammandragningar. Efter ca 17 timmar föddes vår flicka. Lycka till :)

2018-06-18
MrsRoss88
MrsRoss88

Vaknade 3 på natten kunde inte sova. Vid 5 tänkte jag att jag måste nog gå och kissa. Så kände jag ett plopp, du vet när man öppnar en sylt burk och de klickar till, typ så kändes det.

Reste mig upp och det rann vatten i trosorna och ner på golvet. Inte jättemycket men det märktes. En timme senare började värkarna. Men det tog ett dygn innan dottern kom ut.

2018-06-17
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Mitt vatten gick kl 19.30 ca men jag fattade inte att de va vattnet då det var så lite. ringde en kompis som tyckte jag skulle ringa förlossningen så de gjorde jag. dem bad mig komma in. så jag och min kille åkte in och de undersökte mig. dem kom fram till sipprade vatten avgång utan värkar. Jag skulle komma tillbaka dagen därpå för att se så bebis mådde bra. så de va bara att åka hem och vänta. dem första timmarna väntade jag med spänning men inget hände så jag gick o på mig. men inga värkar kom dagen därpå heller så blev en tur till förlossningwn ändå för att se så bebis mådde bra. allt var jätte bra men inga värkar så de va bara att åka hem och vänta lite till. och jag skulle tillbaka igen om inget hade hänt samma sak nästa dag igen. men nu sa dem att om de inte hände något imorgon skulle de sätta igång mig och så blev de ringde kordinatorn tidigt på morgonen och de skickade mig till förlossningen och fick massa igångsätrning mediciner kl 10.00 kl 09.05 nästa morgon kom vår lille son ut han var envis han ville absolut inte komma ut till oss än

2018-06-15
Nippertipp
Nippertipp

Jag vaknade 02.45 av vattenavgång i v 33+5. Flög upp ur sängen ville gärna inbilla mig att det inte var vattenavgång. Efter två försök att stoppa värkarna och sprutor för lungmognad föddes sonen v33+6 :)

2018-06-14
Sandgra
Sandgra
Bebis på 1 månader

Med första barnet tog de hål på hinnorna under förlossningen. Men med andra barnet gick vattnet hemma i vecka 36+6. Skulle gå upp och kissa när jag vaknade 8.15. Hann bara ställa mig upp och så började det rinna som en kran. Först tänkte jag "VATTNET?!" men sen tänkte jag att jag kanske kissade på mig haha, så jag blev osäker. Men det slutade inte rinna. På förlossningen konstaterade de tidig vattenavgång och jag blev inlagd på BB tills jag blev igångsatt dagen efter :)

2018-06-14
knajset
knajset

Mitt vatten gick i sömnen :-) Var i V 39+3.

2018-06-14
johannah_a
johannah_a

Med första gick vattnet på förlossningsbordet . med andra så låg jag och nattade storebror. Var jätteförkyld och nös så kraftigt att vattnet gick. Det gick ordentligtsp fick sitta på badkarskanten och väntade på barnpassningen och på mannen som hämtade bilen. Sen tog det ganska exakt 4 timmar tills lillebror var i min famn.

2018-06-14
Fiakatten
Fiakatten

Ursäkta massa stavfel skyller på autocorrekten haha

2018-06-14
CarolineSjoberg
CarolineSjoberg
Bebis på 10 månader

Med första dottern gick vattnet 01:30 på natten och jag hade inte kunnat sovit allas på heöa den dagen fast jag va trött men det var precis som att så fort jag skulle till att sova böev jag tvär pigg och jag och maken hade gått och lagt oss gabska sent den kvällen så han somnade på 2 sekunder och jag låg och verd och vände mig och till slut klev jag upp och slappade genom kanalerna och till slut känner jag att nu är jag jätte trött så nu kanske jag kan sova, så jag går och lägger mig och samma visa igen blir pigg och jag vrider och vänder på mig och ligger och koll upp i taket och rätt som det är hör jag hur det knäpper i magen och det blir varmt i magen och jag snabbt upp ur sängen (det var kopiöst varmt där hemma så sov utan kläder ) och det blir en liten typ vatten/"mjöl" pöl på golvet och jag säger till min make att vattnet har gått och han uppbär sängen innan jag sagt klart meningen så jag går till duschen och dushar och kliver ut i handduk och han kommer därefter kliar sig i huvudet och frågar vad gör vi nu då ? Jag talar om för honom att jag ska ringa förlossningen och han ska ringa till skjutsen, så han går och kokar kaffe istället för skjutsen haha så när jag pratat med förlossningen frågar jag om han ringt till skjutsen men det hade han glömt bort på vägen 😂 Dom andra 2 barnen så här dom tagit hål på hinnorna på förlossningen

2018-06-14
CarolineSjoberg
CarolineSjoberg
Bebis på 10 månader

Mitt vatten gick kl. 3.15 på natten i v. 39+4. Vaknade av att det kändes/lät som att en liten ballong sprack där nere. När jag ställde mig upp började det forsa vatten, så som de säger att det i princip aldrig gör.. Jag hade inga förkänningar alls innan dess och hade en otroligt smidig graviditet så blev lite chockad. Ringde bb och fick tid kl. 13 hos specialisten om ingenting hände före dess. Sambon jobbar i Norge och var ute och plogade snö. Han hade i princip dygnat på jobbet, men det var bara att komma hem. Han var hemma vid 7 och fick lägga sig och sova ett par timmar. Förvärkarna drog igång i princip samtidigt som han kom hem. Vid halv elva var det knappt fyra min mellan värkarna och de ökade i intensitet så det var bara att åka mot sjukhuset vilket tar ca 40 min. I bilen kände jag att det började trycka på ordentligt. Väl inne på förlossningen fick jag ligga i ett undersökningsrum i 1,5 timme med ctg. Första barnet för oss så jag visste inte hur det skulle kännas o.s.v., men det började verkligen trycka på. När sköterskorna äntligen kom in igen skulle de ta prov med tops för att se om jag hade någon infektion eftersom vattnet gick såpass tidigt. De fick inte in topsen där nere eftersom fröken var påväg ut! Äntligen in på ett riktigt förlossningsrum och lustgasen! Ca 30 min senare (14.25) var hon ute

2018-06-14
89sandra
89sandra
Gravid i vecka 15

Mitt vatten gick dagen efter bf på kvällen. Satt och åt middag, plötsligt kändes det som något knäppte till i magen, tänkte inte så mycket på de men strax efter kändes det som om jag jag kissade ner mig🙈, ställde mig upp och då började de rinna. Dock ganska försiktigt, ingen våldsam fors💦💦😬 Fick komma in på kontroll på förlossningen men åkte hem igen eftersom jag inte hade några värkar. Fick etablerade värkar efter ett dygn. Dottern föddes efter 17 timmar💕💕

2018-06-14
elinbook
elinbook
Barn på 2 år och 8 månader

Med första så tog de vattnet på förlossningen. Vid ca 8:30. Sen var dottern ute 13:21.

Med sonen så vaknade jag och behövde kissa. När jag går upp så hör jag något ljud (som jag nu efter inser var nog när ”ballongen” sprack). Går in på toaletten, kan inte kissa. Ställer mig upp och då börjar det rinna ganska mycket, tänkte först att det var själva f*n att jag skulle kissa på mig när jag reste mig. Men när det aldrig slutade insåg jag att det var vattnet 😂 Kl var då 00:00. 00:53 kom vår son i raketfart i badrummet innan ambulansen han komma fram 🤷🏼‍♀️

2018-06-14
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag var i v 42+0 och hade tid för igångsättning inbokad samma dag som vattnet gick. Jag vaknar vid 05:30 av att det är dyngsurt i sängen samt att det känns som om det kluckar vatten ur mig. Ringer förlossningen som vill att vi kommer in på en gång pga att bebisen inte var fixerad vid förra besöket på MVC.

2018-06-14
emc85
emc85

När vår andra dotter föddes tog de hinnorna på mig inne på förlossningen. Tur var väl det för fem minuter och typ två värkar senare var hon ute. Hon åkte liksom ut med vattnet :)

2018-06-13
skjellsdotter
skjellsdotter

Med första barnet fick vattnet då jag var inne i förberedelserummet, de tänkte just skicka hem mig, 4 timmar senare kom bebis. Barn nummer två gick vattnet då jag hunnit vara på förlossningen en timme, en timme senare var pojken ute 😊

2018-06-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Mitt vatten gick på förlossningen med första barnet. Barnmorskan sa att vattnet gick - inte för att hon behövde säga det, mitt under en värk flödade något som kändes som en halvslaimig sörja ur mig, var en så äcklig och konstig känsla att jag skrattade mig igenom värken och nästa. Fick någon bild i huvudet om när man klämmer ut innehållet ur en lite såsigare finne 😂 med andra tog barnmorskan hål på hinnorna, då märkte jag inte alls av det förutom stt värkarna kändes på ett helt annat sätt, mer som att barnet faktiskt drevs ut ur mig.

2018-06-13
Plumpan
Plumpan

Med första så tog de hål inne på FL för att få lite fart på det hela, han föddes ca 2 timmar efter det.
Med de 2 andra blev det igångsättning så vet inte när vattnet gick då

2018-06-11
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Mitt vatten gick ca en timme innan bäbis kom ut, inte för att jag brydde mig så mycket för då hade jag och lustgasen umgåtts i flera timmar

2018-06-11
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag vaknade på mitt i natten på bf av att jag var kissnödig, när jag klev upp var det som en ballong som spruckit och det forsade vatten. 5 min senare började värkarna.

2018-06-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Med min första en vecka innan bf så var jag på toaletten och när jag torkade mig var det pyttelite blod. Gick ut till min mamma och sa det. Hon trodde inte riktigt mig eftersom jag precis suttit och klagat på att jag bara ville föda, men sa till mig att gå in på toan och ta en binda för att se om det kom mer. Sagt och gjort, hann bara precis dra upp byxorna så sa det poff och både byxor och golv blev som en pool, haha. Sen startade inte värkarna utan fick bli igångsatt två dagar senare :) Lycka till!

2018-06-11
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Mitt vatten gick 4 dagar innan BF. Satt hemma i soffan och tittade på tv. Skulle böja mig fram och ta ett glas vatten. Då sa det bara poff! Kändes precis som att jag kissade på mig. 😂🙈 Sen reste jag mig upp och det bara rann. Ringde maken och åkte in på kontroll, men fick åka hem och invänta värkar. Värkarna drog igång ca 6 timmar efter vattnet hade gått. Var hemma i ca 7 timmar innan vi åkte in. 7 cm öppen och 1,5 timmar efter inskrivning föddes vår dotter. ☺️

2018-06-11
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38

Mitt vatten tog dom på förlossningen båda gångerna☺️

2018-06-11
8kee6
8kee6

Kom ihåg att endast 1/5 förlossningar startar med att vattnet går så inte säkert alls att det är startskottet. För oss tog de hål på hinnan inne på förlossningen för att kunna kontrollera hjärtat på den lilla!

2018-06-11
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Jag vaknade på morgonen och va kissnödig. Men orkade verkligen inte gå upp. Så vänder mig om och då va de som om jag kissade på mig haha. Skyndar mig upp och går till toaletten. Då jag är klar så rinner de vatten på mig så väcker sambon. Åker in till BB och blir kvar pga högt blodtryck. Sen på eftermiddagen drog värkarna igång och på natten är vår lilla född :)

2018-06-11
Mars2017
Mars2017

Mitt vatten gick på jobbet - Sista dagen innan jag skulle gå på mammaledighet och ha tre veckor ledigt för att vila upp mig inför FL (trodde jag, haha). När jag var färdig på jobbet med mina sista möten och städat min arbetsplats återstod bara en lunch med kollegorna där jag skulle bjuda på tårta. Men jag hann bara resa mig från stolen där jag satt bredvid en kollega och då sa det poff (kändes i magen som en ballong som sprack eller så) och sen började vattnet rinna längs med benen. Ringde till förlossningen och de bad oss komma in för kontroll, så då ringde jag maken som också var på jobbet så han fick komma till mitt jobb och köra mig och bilen 😁

2018-06-11
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...