App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill inte få upp barnet på bröstet

Hej! Jag förstår att min fråga kan låta ganska hemsk och jag förstår också att situationen kan ändras helt under själva förlossningen. Men... I oktober blir vi tre vilket jag längtar efter. Jag känner mig inte speciellt rädd eller orolig inför förlossningen, utan tänker mer att kvinnor i alla tider har fött barn, då kan jag också. Däremot känner jag, och kände även innan jag blev gravid, att jag inte vill ha upp bebisen på bröstet direkt efter att han har kommit ut. Jag känner mig rädd att jag ska tycka att han är äckligt av allt blod osv. Tidigt i graviditeten fick jag också träffa en hemsk läkare som sa att något med all sannolikhet var fel på bebisen (trots att det har visat sig genom vidare ul och provtagningar inte stämmer) och hans ord har verkligen fastnat i mitt huvud. Varje, varje, varje dag går jag och tänker att något är fel på Mini i magen och jag känner att efter förlossningen vill jag inte få upp honom på bröstet för ens barnmorskorna har kollat så att allt är bra. Att hjärtat slår som det ska och att han inte har någon missbildning. Jag förstår att ni som läser antagligen tycker att jag låter ganska hemsk som inte vill ha upp mitt barn på bröstet, men är det någon som hat känt samma sak? Hur går jag vidare med detta? Ska jag skriva det i förlossningsbrevet? Ta upp Mini mot min vilja? Om någon har känt samma sak, hur gjorde ni?

2018-06-11
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

jag kände det där med att det var blodigt och kladdigt med första barnet och tyckte att det skulle vara äckligt.. så jag skrev det i mitt första förlossningsbrev och de respekterade det, de torkade av min dotter ordentligt och la henne sedan hos mig, de andra två som jag har fött har jag inte brytt mig om den detaljen utan nu vill jag t o m förlösa mig själv.. jag vill på något sätt vara där och närvarande.. från början var jag förlossningsrädd och gick på aurora samtal men nu när vi väntar fjärde så kan jag tänka mig att föda hemma t o m men det blir nog sjukhus ändå för jag vill ha nära till bra vård och lustgasen..

2018-07-23
flingan32
flingan32

Se till att skriva det i förlossningsbrevet och att din följeslagare känner till det, om du kanske inte orkar prata själv precis efter att bebisen kommit ut.

2018-06-11
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag har fött tre barn och känt med alla tre att lukten när dom lägger upp bebisen direlt efter den kommit ut är så äcklig haha, vet inte om det är av foster vattnet eller vad men aldrig riktigt ”gillat det” samt att dom känns så slajmiga. Dock har aldrig tanken slagit mig att man kan me dom att torka av barnen först. Du är ingen hemsk mamma tror att de vi alla känner är nog ganska normalt ändå

2018-06-11
batgirl
batgirl

Alltså underbara ni!!! Jag skämdes så och var så rädd när jag skrev det här inlägget. Har inte vågat berätta hur jag känner för någon för att jag är så rädd att andra ska anse mig vara hemsk. Jag vet, man ska strunta i vad andra tror och tycker men ibland går det inte. Tusen, tusen tack för att ni inte är dömande och för era fina ord

2018-06-11
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Inget fel med att du vill ha bebisen avtorkad innan den läggs upp på bröstet. Alternativet kan ju vara att du har en handduk där de kan lägga bebben på när den är avtorkad :) Du bestämmer.

2018-06-11
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Så mycket blod är det väl inte direkt på bebis dom torkar ju den under tiden du får upp den jag hade kke 3 små blodfläckar på min mage från minstingen. Gick ju bort i duschen sen :) tycker det är så fantastiskt gosigt att få upp den varma slemmiga lilla saken på magen;) hihi tycker du du låter knäpp tycker jag att jag låter värre haha :) tycker du kan skriva det i ditt förlossningsbrev! Att du vill att dom tittar o kontrollerar honom innan du får honom. Buskan som va i vårt rum när minstingen föddes stod o nästan hoppade jämfota över att få låna o väga honom då han va så stor x) jag bara här o räckte över honom då blev hon nöjd haha x) så du kan ju kke be dom göra allt sådant innan du får han:) Vilken dum jävla läkare!! Ush vissa människor borde bara lära sej hålla mun!! Va med om en som gjorde mitt ul på denna bebisen uttalade sej också väldigt klantigt men det va ist om könet.. Så jag vet hur det känns att gå o tänka på sådant det etsar sej fast i huvudet :/

2018-06-11
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag var en aurora patient och jag ville inte att de skulle lägga upp min dotter på mitt bröst utan att torka av henne först. Vilket de gjorde, jag skrev det i förlossningsbrevet och det var inget konstigt med det. Jag pratade med både min mvc barnmorskan och aurora barnmorskan om det. Så prata om det och berätta, vilket hemsk läkare?!!

2018-06-11
flingan32
flingan32

Prata med din bm om att, de är ju hur du känner så tycker ingen annan kan säga något om det. Min dotter fastnade lite på vägen ut så dom kollade lite extra på henne innan jag fick hålla henne men när dom la henne på mitt bröst var hon jätte fin ! ( inte alls blodig eller nått)

2018-06-11
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...