App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När ska man skriva förlossningsbrev? Och lämna till?

De här med förlossningsbrev... när ska man skriva det? Och lämnar man in det till BB dagen man åker in till förlossningen? Någon som vet om sköterskor läser upp det högt? Jag kommet skriva ganska känsliga detaljer som jag inte vill diskuteras högt..

2018-06-10
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Vi har gjort att min barnmorska på mvc har skrivit in förlossningsplaneringen i min journal men jag skrev ett eget förlossningsbrev där jag beskrev sånt som var viktigt att veta om mig. De har aldrig läst upp det högt.. utan de tar och läser igenom det när CTG kurvan oftast har blivit påkopplad på förlossningen,... har varit sååå många gånger på förlossningen så kan deras rutiner utantill numera.. jag har haft brevet med mig i BB väskan.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Jag hade skrivit ett eget förlossningsbrev över exakt allt jag önskade både privat o icke privata saker. Jag hade med mig det till förlossningen. Barnmorskan gick ut läste det o kom tbx för att prata med mig. Jag hade skrivit att jag absolut inte ville använda sugklocka om det inte krisade så efter 30 timmars förlossning frågade dem mig vi vet att du skrivit ingen sugklocka men får vi använda annars måste vi snitta då va det ok. Så det va skönt att ha allt ner skriver för det gjorde att jag fick vara med kring alla beslut. Va extra tydlig o skriv nee exakt allt du vill ha med där

2018-06-11
Mariaecho7mars
Mariaecho7mars

Jag födde på KSS i Skövde och skrev ett förlossningsbrev tillsammans med min barnmorska plus ett eget handskrivet på papper där jag skrev känsliga detaljer och saker som var bra för dem att veta. De läste det tyst för sig själva och berättade för mit att de läst mtt brev och att de skulle försöka tänka extra mycket på det jag skrivit. Så om du inte vill att de känsliga sakerna ska finnas i din journal eller att alla ska kunna läsa dem kan du skriva det i ett eget brev :) du, eller den du har med dig till förlossnigen, kan ju säga till personalen att ditt förlossningsbrev är viktigt att läsa och att det är känsligt för dig. Det kommer gå bra! Tänk också på att de har tystnadsplikt och inte pratar om dig med personer som inte behöver veta saker om dig.

2018-06-10
Moivil
Moivil

Jag skulle skriva förlossningsbrev med BM på rutinkontrollen men födde för tidigt (36+3) så det hanns aldrig med, lite dåligt att BM väntade så länge med att planera för att skriva det kan jag tycka. Hade dock skrivit ett eget brev som jag justerat under graviditetens gång som låg printat och klart hemma. När vi åkte in tog jag med det men det var ingen som frågade efter det när vi kom in pga vattenavgång och när värkarna startade gick det så fort så ingen hann fråga efter det heller

2018-06-10
MammaKotte
MammaKotte

När jag födde vår dotter tog vi med förlossningsbrevet. De läste brevet för sig själva tyst någon gång under tiden de var på rummet. Minns inte ens när de läste den för att jag var så uppe i mitt. Men kommer ihåg att jag fick beröm av en undersköterska för att mitt brev varit så "tydligt och bra"

2018-06-10
Okonkret
Okonkret

Jag skrev ett på papper som jag tog med det till förlossningen. Ofta att de inte hinner se förlossningsplaneringen som mvc barnmorskan skriver in om allting går fort så bra att ha med ett på papper . De läste inte det högt utan läser igenom det tyst för sig själva, i alla fall så på Danderyds i stockholm. Har fött tre barn där, har varit så alla gånger.

2018-06-10
flingan32
flingan32

Det skrev min bm när jag var på rutinundersökning och la in direkt i min journal. Var i slutet av min graviditet.

2018-06-10
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag skrev det med min barnmorska i v.32. Hon skrev in det i datorn så dom på BB hade det digitalt. En av sakerna jag hade skrivit med var att jag var lite orolig ang spinalen och spruträdd. Så det var det ända dom tog upp med mig där, men pratades inget om det andra.

2018-06-10
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...