App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kjejsarsnitt

Hej. I fredags blev det efter 30 timmar i verkar akut kejsarsnitt. Jag är förstföderska och undrar, hur länge ska man ha ont i snittet?? De första dagarna märkte jag framsteg varje dsg. På 3 dagar gick det från att inte kunna gå ur sängen till att faktiskt kunna ta mig ur sängen själv och gå på toa och kunna ta på mig trosorna utan sambons hjälp. Nu är det 6 dagarsen dem gjorde snittet och jag har inland så fruktansvärt ont. Det går knappt att gå. Vår lilla flicka har börjat få ont i magen om nätterna och brösten gör fruktansvärt ont. Jag hade förväntat mig första tiden som underbar. Men det börjar bli riktigt påfrestande att vara halvt invalid och ha så jäkla ont. Hur länge hade ni ont och har ni tips angående spända å svullna bröst och magont för den lilla tar jag gärna emot dem med. Tacksam för svar.

2018-06-06
Tilda305
Tilda305
Barn på 1 år och 9 månader

Jag fick mitt första barn i februari och det var med Akut snitt och jag är fortfarande öm och kan göra ont ibland.

2018-06-23
Johanna__bebis
Johanna__bebis
Barn på 2 år och 1 månader

Hej!
Har gjort tre snitt och mitt 4e snitt sker om ett par veckor.
Första snittet gjorde ont i 2-3veckor, såg till att äta alvedon/ipren efter läkarens råd.
Hade svårt att gå upprätt ett tag och fick mera ont om jag hade ansträngd mig och lyft för tungt.
2an var hemsk. Det gjorde vansinnigt ont läänge. Det släppte runt 6månader efter snittet. Det var ingen rolig upplevelse.
3an var jag upp ur sängen knappt 12h efter snitt och gick på blodförtunnande ett par veckor då det var en stor operation och låg länge på bordet.(närmare en timme innan de sydde ihop)
Fick gå med böjd rygg ett par veckor för hela kroppen gjorde ont men själva snittet värkte 2-3veckor.

Ett par dagar efter FL kan du få mjölkstas och feberkänsla. Brukar infinna sig inom 10dagar efter fl.
Helt normalt men obehagligt.
Lägg bebisen hud mot hud över brösten elller använd vetekudden. Släpp alla krav och bara mys med lillen och håll brösten varm. Amma mycket.
Drick mycket vatten och överansträng dig inte om du har feber.

Nån vecka efter alla barn har jag svettats som bara den (typ klimakterie känsla) när all vätska som kroppen har lagrat tränger ut.
Har fått kliva upp mitt i natten för att duscha då jag svettades så mycket.
Det går över men det är pissjobbigt ett tag.

Allt du upplever låter väldigt normalt, grattis till bebisen!

2018-06-09
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Tack Alla för svar. Det uppskattar jag. Det har äntligen börjat bli bättre och vetekudden var GULD!! Var ni frossiga och febriga på kvällarna tiden efter snitt?? Jag har inte feber men känner mig först frossig och sen svettas ihjäl typ. Såret ser fint ut ich läker som det ska.

2018-06-08
Tilda305
Tilda305

Till brösten hyr en elektronisk bröstpump på apoteket. Räddade mina spända bröst och sonen kunde inte dricka för de var så hårdpumpade. Sen så höll jag de varma och svärmor fick mjölkstickning mitt i sommarn för de blev för kalla så ylleamningsinlägg kan vara skönt. Unvik stå i de kalla delarna i affären.

2018-06-07
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Mot magont kan du testa minifom droppar som ges innan mat, den räddade oss. Sempers magdroppar hjälpte inte oss alls men många gillar dem. Och om du flaskmatar så har nestle sensitive varit bäst. Sen så kan du lägga bebisen med magen mot din arm så huvudet vilar mot armvecket. Och så när de ligger på rygg trycka benen mot magen. Sen så kan man massera mellan tummen och pekfingret så dina fingrar trycker mot båda sidor och täcker precis innan benen möts. Detta är ett trick man använder för kolikbarn och en triggerpunkt för magen.
Du får testa dig fram vad som funkar bäst för din bebis

2018-06-07
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Jag hade ont i 2-3 veckor. Sen så stack det till ibland i 3 månaden. Sen så kunde det dra lite i snittet när alla organ skulle tillbaka. Jag fick dock ett ryggskott 4 dagar efter förlossningen med klämd ischias så jag käkade kodein (1-2 ggr dag) & starka alvedon + ipren i 2 månader. Men det värkte lite i snittet ändå. Men fick du inte 665 mg alvedon och ipren utskrivet av läkaren innan du skrevs ut från BB?

2018-06-07
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Hej! Grattis till bebisen! Jag blev snittad för snart fyra veckor sedan och har inte ont längre. Jag hade ont till och från i tre veckor ungefär, smärtan kom dock mer sällan och var inte lika intensiv. Ta smärtstillande så ofta du kan. Förstår att du tycker det är jobbigt och att det inte blev som du tänkt dig, men det kommer att bli bättre 💜 blir smärtan alltför jobbig hör du av dig till vården så får de hjälpa dig! Kram

2018-06-06
Moivil
Moivil

Jag gjorde oxå snitt. Har haft ont till o från i en månad typ. Det berodde på va jag gjorde. Om jag bar tungt eller böjde mig framåt. Skulle byta blöja på min dotter på golvet o de var inte skönt alls. Du måste vara försiktig o ta d lugnt. Hade turen att min sambo var hemma första månaden så jag fick väldigt mycket hjälp. Nu har det gått 3 månader sen känner väldigt sällan av ärret. Jag hade tajta byxor som tryckte på ärret o då gjorde d ont typ stack te. Jag har bara mjuka byxor nu o känner typ aldrig nått kan även krypa på golvet med min dotter nu. Läs pappret du fick om snitt o sköt d. Jag har fortfarande kirurgisk tejp på o tvättar o byter tejp 1-3 dagar mellan rum,

2018-06-06
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

För det första grattis till bebis!😙

Alltså jag har aldrig gjort kejsarsnitt men jag har gjort operation via 4 titthål i magen o kan säga att jag hade ont i kke 10 dagar.. när stygnen hade läkt (sådana stygn som går bort av sej själv) då kände jag mej rätt så normal sen har jag en aggressiv ärr läkning så jag är öm i mina ärr fortfarande o det är i augusti 1 år sedan jag opererades.. men alla har inte det men vänta några dagar till tänk att det faktiskt vart ett öppet sår:) sen angående dina bröst. VETEKUDDE just saying den som uppfann den borde ha nobelpris! ;) men ha en handduk till hands oxå då tuttarna gärna läcker när man lägger varmt på dom.. o det kommer ta några dagar innan tuttarna vet hur mycket mjölk dom ska producera sen kommer du inte ha så ont längre i dom:)

2018-06-06
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...