App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

förstoppad, 3 månaders bebis, helammar.

Hej Mitt barn på 3 månader brukade bajsa var tredje dag och nu har han inte bajsat på två veckor. jag ringde till BVC som sade att det var helt normalt när man helammar att barn inte bajsar så ofta och att två veckor är helt ok. Jag ringde istället till barnläkarmottagningen som sade att det inte får gå så långt tid innan barnet bajsar. Så jag åkte in med lillen och han fick klyx. dwt hjälpte honom och han bajsade. sedan fick han laktulos som läkaren sade att jag ska ge honom 1 ml på morgonen och kvällen, jag har gjort det nu i tre dagar och det har nu gått en vecka sedan han bajsade sist. Går ej att göra prick test då han är för liten enligt läkaren. Jag har försökt med massage och allt möjligt men det hjälper inte. han har inte ont i magen och gråter inte pga smärtor. Tvärtom är han glad och pigg. På nätterna rör han på sig mycket när han sover men vet inte om det beror på det. han pruttar mycket och det luktar illa. Jag äter inget med mjölk. Är det någon som haft samma problem?

2018-06-06
MA.K
MA.K
Barn på 2 år och 1 månader

Jag hade tvärt om. Min flicka bajsade 15 ggr/dag i 3 månader. Heeelt normalt enligt bm. Sen började jag viktväkta och började äta bättre och då vände det för henne också. Hon började bajsa typ 2 ggr/dag. Så du kan kanske prova äta dåligt? Det jag minskade ner på/uteslöt var mjölk och choklad framför allt. Sen när jag var färdigbantad började jag äta lite sämre igen, och det mrktes direkt på hennes lilla mage! Blev kass i magen igen. Så jag fick ju bara börja äta bra igen! Resultatet blev att jag helammade i 8 mån, och slutade helt när hon var 11 mån. Det funkade jättebra när det väl funkade. En mamma på öppna förskolan berättade att hennes dotter blev lös i magen när hon åt kål och sedan ammade. Så prova äta choklad mjölk och kål 😉 kanske funkar att du äter katrinplommon med? Lycka till

2018-06-30
Sannaaaa
Sannaaaa
Bebis på 13 månader

Nu är min dotter lite äldre 10 månader nu. Men tror det var runt 4-5 månader henne mage började krångla. Men när hon var 8 månade började vi med lactulos och då sa BVC jag skulle testa men hur mycket som var lagom , 1-2 ml skulle jag börja med men 5 ml skulle verkligen hjälpa sa hon. Det gjorde det inte. Sluta med att hon inte bajsade på 5 dagar och hade jätte ont i magen och fick 40graders feber. Åkte till vårdcentralen och fick ungefär till svar att små barn kan vara förstoppade.. Men efter lite tjat från oss kom vi fram till att vi kunde ge microlax och öka till 10ml lactulos. Gjorde det och efter 1-2 veckor fick jag ge microlax igen. Efter det har vi gett 10 ml lactulos men försökt att minska i början fungerade det inte men nu är vi nere på 5 ml och hon har bajsat varje dag i säkert två veckor nu och dom senaste fyra dagar utan att gallskrika så jag håller tummarna att de börjar bli bättre med hennes mage nu.

2018-06-06
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 18

Amma oftare, det kan hjälpa.

2018-06-06
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...