Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sex under graviditeten och efter förlossningen. Ur en mans synvinkel.

Hur många på detta forum har/hade sexlust under graviditen eller efter förlossningen? Jag personligen förstår att sexlusten försvinner hos många kvinnor, oftas pga hormoner och kroppsförändringar. Det verkar även finns många män som tappar lusten när kvinnan börja bli lite större, eller så är dom rädda för det lilla barnet inne i magen. Det jag dock inte förstår är att alla verkar ta det det så lätt att lusten dör, att man bara ska acceptera att såhär är det. Jag läser både om män och kvinnor som verkar vara väldigt ledsna över att den ena inte vill ha sex. Och oftast verkar det som om den som inte är sugen är väldigt ignorant och inte lyssnar något på sin partner som fortfarande har lust kvar. Det jag vill komma fram till är att själv tycker att min sambo är otroligt sexig och kvinnlig nu när hon är i 7:e mån och min lust är på topp, vilket hennes inte är. Jag förstår henne och vill inte pressa henne, men vi pratar om det väldigt ofta om sex. Innan hon blev gravid hade vi sex ca 5-6ggr i veckan, nu blir det kanske 1-2 ggr/v eller mindre. Oftast så finns inte hennes lust från början, utan man måste trigga igång dom känslorna. Det är där jag tror många ger upp för tidigt. Sex är en otroligt viktig del i ett förhållande, ett sätt att visa kärlek och få komma varandra riktigt nära. Det finns givetvis många sätt att vara nära, men den som säger att sex inte är viktigt har tappat gnistan i sin relation. Tror att någonstans där bakom alla hormoner gömmer sig lusten som fanns där innan ni blev gravida, det gäller bara att hitta ett sätt att locka fram den. Det fungerar inte alltid, men ofta. Blir nästan arg när jag läser hur många kvinnor tycker att man istället ska skämma bort sin sambo/fru med både det ena och det andra och så ska mannen blunda för sin lust och sina behov. Ta hand om mamman och barnet är väl självskrivet att man gör med tanke på jobbet hon har gjort och gör. Min sambo är för mig den starkaste och vackraste och modigaste kvinnan som finns, och hon förtjänar all uppskattning man kan få. Men varför ger så många upp så lätt, bara för att lusten inte infinner sig av sig självt? Och varför tillåter sig inte fler att åtminstonde försöka bli upphetsade? Om man är öppna mot varandra och verkligen lyssnar till varandras behov, så tror jag att båda får sina behov och känslir uppfyllda och kommer bättre överens. Tycker många par måste försöka mer för att hålla lågan vid liv, både under graviditet och efter förlossningen, för när den väl har slocknat så är det svårt att få liv i den igen.

2018-06-05
Gammelsmurfen1
Gammelsmurfen1
Bebis på 7 månader

Jag instämmer helt i det du skriver gammelsmurfen!

Jag är just nu lite mer än hälften inne i min första graviditet och har därför inte genomgått förlossningen än. Så jag har ingen aning hur jag kommer känna då. Men just nu har jag definitivt ett behov av fysisk närhet, grovhångel i hallen och passionerat sex på köksbordet. Det är dock inte alltid jag visar det behovet eftersom det också händer mycket annat i kroppen och livet just nu. Och tyvärr tycker min sambo att jag är tråkig och egoistisk när jag inte initierar sex hela tiden. Han har ingen som helst förståelse för min situation trots att jag försöker förklara det för honom. Jag hade älskat om han tog lite större ansvar för vårt sexliv just nu och försökt locka fram min lust istället för att anklaga mig. För lusten finns där! Jag längtar efter honom och hans beröring hela dagarna. Men vi har svårt att hitta fram till varandra. Det blir som att graviditeten kommer mellan oss istället för att vara något vi delar.

Som jag förstår dig handlar inte ditt inlägg om att man inte ska respektera att kvinnan kan sakna lust, det kan såklart alla göra i olika skeenden av livet. SJ älvklart ska en partner respektera det. Men man bör inte lägga bådas lust och sex åt sidan under graviditeten och efter förlossningen bara för att saker förändras och det kan bli lite svårare att nå fram till varandra. Om man orkar och kan lägga tid på det så kan intimiteten istället öka gemenskapen och glädjen under en tid som ofta är väldigt svår och krävande för båda två. Sex ger ju så mycket mer än njutning för stunden. Det är den ultimata egentiden då man kommer varandra nära på ett sätt man bara kan göra i sängkammaren. På samma sätt som djupa, intima samtal ger relationen en annan nyans. Jag är säker på att båda mår mycket bättre om man jobbar lite på att få till sexlivet under den här tiden. Men givetvis ska man också respektera ett nej och ibland bara nöja sig med den fysiska närheten man får framför en film i soffan.

2018-06-27
HotShadeOfPink
HotShadeOfPink

Min man är verkligen inte ett svin, kåtbock absolut, men det är jag med. Märkligt att ens uttala sig på det sättet. Att du tolkar det som alla får stå för dig.

2018-06-16
Plumpan
Plumpan
Barn på 3 år och 5 månader

Så bra sagt lowhanna!

2018-06-16
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 5 månader

Ska vi verkligen hamna i nån ’inte alla män’-diskussion här? Det är ingen som har sagt ALLA män. Någonsin. I någon debatt. Personligen anser jag att kvinnor ska hålla samman. Ja, vi är flera som har hittat bra mansexemplar men det finns ingen anledning till att hålla på och försvara dem för det (det gör de så bra själva). Jag känner flera bra män (typ min sambo, min pappa, min bonuspappa och min bror) men inte fasen gillar jag män för det.

2018-06-16
Iowhannah
Iowhannah
Bebis på 8 månader

Plumpan: var i mina inlägg har jag kallat att män är kåtbockar och svin? Det var dina ord. Och skriver man ”män är kåtbockar och svin” så är det lite underförstått att man menar att det är alla.. tyvärr.. om man inte menar det så kanske man kan skriva att tyvärr är många män är svin.. då menar man många och inte alla.. eller ordet ”vissa” är bra också.. men som du skrev så är det öppet för alla tolkningar.. ledsen för sin skull att du inte är lycklig i din relation.. hoppas att du blir det 😀

2018-06-16
flingan32
flingan32

Nu skrev jag inte att alla män är svin, utan att män är det, det är snarare du som säger att alla mängder det.

2018-06-16
Plumpan
Plumpan
Barn på 3 år och 5 månader

Kan säga som svar att jag alltid har haft sexlust under graviditeten men efter förlossningen så finns det naturliga skäl att man inte vill förrän man läkt. Det dröjde 2 månader innan jag var sugen igen. Men min man skulle aldrig tjata på mig för då blir det inget alls.. vi tjejer ska väl inte försvara oss för att vi inte vill eller har lust ?! Eller? Tycker att vi inte ska ens förklara varför.. det säger sig självt varför..

2018-06-15
flingan32
flingan32

oftast verkar det som den som inte är sugen är ignorant och lyssnar inte? Vi har gått månader utan sex förvi lyssnar på varandra! Är man ignorant när man säger nej till sex?

2018-06-15
8kee6
8kee6

Word Noriisabel!! Alltid kvinnans fel, "inte låta sig bli upphetsad". Hela "frågan" är så skuldbeläggande, kvinnan har burit och fött barnet, ge henne lite space och låt lusten komma när den kommer. Sömn går före sex, alla överlever utan sex men utan sömn fungerar man ju inte. Stackars alla män som får sätta sina sexuella behov åt sidan. Gå och skuldbelägg någon annanstans Gammelsmurf.

2018-06-15
milia91
milia91

Jag brukar fråga min man om han vill få en vattenmelon uppsparkad i röven och sen slängd från tredje våningen ner i en stentrappa för så känns min kropp just nu. Lusten är där men smärtorna tar över. Jag kan inte röra mig. Lite smek och runk får han när jag vill ge det. Med mina första hade jag ingen lust förrän eet gått 5 månader efter förlossning. Med tredje barnet hade vi sex en vecka efter förlossningen. Allla är olika, känner olika och mår olika dag för dag. Jag har alltid haft massvis med sex under graviditeterna för jag har varit riktigt kåt men denna grav har tagit ut mig totalt. En riktig partner förstår det och respekterar det. Har han mer lust än mig så får han ta saken i egna händer.

2018-06-15
ojojojsan
ojojojsan

Blir oerhört lättad över att läsa de senare kommentarerna här. Tycker hela tråden osade av unket husfridssex.

2018-06-15
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 5 månader

Hur många på detta forum har/hade sexlust under graviditen eller efter förlossningen?
Jag tillhörde den som inte hade ngn sexlust varken före eller efter.

Men varför ger så många upp så lätt, bara för att lusten inte infinner sig av sig självt?
Jag har inte gett upp men upplever att min prioriteringslista förändrats markant efter man blivit förälder...först och främst sätter jag mina barn och deras basala behov, därefter kommer mina behov äta, sova, jobba, träna osv...sex ska inte vara kravfyllt...skulle aldrig "tvinga"/övertala ngn till sex som egentligen inte vill ha det...

Och varför tillåter sig inte fler att åtminstonde försöka bli upphetsade?
Jag tillåter mig bli upphetsad men på mina villkor inte via påtryckningar för att ngn annan är sugen...ställer inte upp bara för att den andre vill, finns liksom inte anledning då. Sex ska inte vara kravfyllt utan spontant på bådas initiativ.

2018-06-15
Motherof3children
Motherof3children
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...