App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp! Göra slut med sambon med en 5 månaders bebis?

Hej jag är 21 år gammal och är mamma till en 5 månaders pojke. Jag har problem med min sambo vi har haft ett förhållande till och från i snart 6 år. Problemet med honom är att han är 23 år gammal och är väldigt omogen för sin ålder han hjälper inte till att sköta hemmet eller hjälper till med vår son isåfall måste jag skrika och bli irriterad för att han ska hjälpa till. Vi får ingen ensam tid heller för han väljer att sitta och spela istället. Han har varit lat hela förhållandet just därför har vi gått till och från. Om ni har några åsikter om varför vi skaffade barn tillsammans så dog min mamma precis när jag fick reda på att jag var gravid så graviditeten var inget jag tänkte på förens i fjärde månaden. Vad tycker ni jag ska göra? göra slut och tänka på mig själv eller vara tillsammans för sonenen skull? Nu har det gått några dagar efter vi tog ett allvarligt snack. Men jag känner att jag har inga känslor för honom och atraheras inte av honom heller. Jag vill knappt pussa honom heller. Nu känns det som att jag tvingar honom vara med mig och sonen men han säger att det inte är så. Vad ska jag göra?

2018-06-04
rosiojohansson
rosiojohansson
Gravid i vecka 40

Det låter som ett enkelt val. Har du inga känslor för honom och inte attraheras av honom så ska ni inte vara tillsammans. Ett barn tar mer skada av att ha föräldrar som lever ihop utan att älska varandra med ständigt bråk och tjafs än att föräldrarna går isär. Jag tror barn behöver se att vuxna är kärleksfulla och visar varandra repekt och samarbetar. Oavsett om det är båda föräldrarna eller en förälder med en annan. Lycka till, men jag tycker det låter som att du egentligen vet att du borde lämna honom.

2018-07-20
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

precis som andra säger i forumet, du har redan svarat på din egen fråga. det är klart att du ska lämna honom om du inte ens vill vara honom nära. man kan inte kasta bort sitt liv på någon som inte bryr sig om dig och barnet.

2018-07-20
flingan32
flingan32

Jag var i samma sist med mitt första barn. Han valda datorn alla dagar framför oss. Jag gick ifrån hann ett tag för att se om de skulle ske någon förändring . Han insåg med hjälp av de vad han gått miste om och ändrade sig totalt. Nu väntar vi vårat andra barn. Om du inte mår bra i den situationen så tycker jag du ska gå därifrån , både för dig och barnets skull

2018-06-11
RosaBaguette
RosaBaguette

Du har redan svarat på din egen fråga, varför kasta bort din tid på en kille som aldrig gör något och som du inte vill ha? Gå vidare själv med sonen så tror jag att ni säkert blir lyckligare utan honom. En lycklig mamma är en bra mamma😀

2018-06-11
flingan32
flingan32

Måste kännas väldigt jobbigt men jag tycker helt klart att du ska göra slut. Det låter inte som ett kul förhållande och om det inte blivit bättre hittills så vet jag inte vad som kommer få din sambo att vakna upp och börja ta ansvar. Kanske behöver du gör slut på riktigt för att han ska fatta, eller så fattar han aldrig och du hittar en bättre person att dela framtiden med.

Att tänka på dig själv i den här situationen är att tänka på ditt barn också, han vill ha en glad mamma som mår bra!
Lycka till hur du än gör!!

2018-06-08
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Ja gör slut. Min pappa är likadan, fast typ 80-talsversionen. Mina föräldrar var kk’s och gick isär när jag var 5, villet var väldigt traumatiskt för mig. Min sambo däremot, hans föräldrar gick isär innan 1år, kommer inte ihåg exakt men för honom har dom
alltid varit isär. Han fick en plastpappa när han var typ 2-3år som är helt fantastisk. Ju tidigare du gör det, desto bättre. Sedan finns det tips och trix efteråt. Låt ditt barn träffa honom. Har en kompis vars mamma fick ensam vårdnad av sina barn, vilket ledde till att barnen beskyllde henne deras dåliga relation. Jag är uppväxt med en kass pappa och har alltid vetat vem han är. Låt alltid barn bilda en egen uppfattning. Ta hand om dig själv, prata ALDRIG skit om ditt ex, fråga alltid ditt barn ”hur har veckan varit hos pappa då? Hade ni roligt?” och om du träffar en ny, visa honom att din son är värd mer för dig än honom. Dumpa vid minsta tecken på svartsjuka. Detta är ditt liv, var jävligt egoistisk! Det kommer bli skittufft i början men kan lova att om du kämpar riktigt hårt så kommer du bli så otroligt lycklig sen! Min mamma skaffade aldrig någon ny efter pappa, för mig var det skönt men som för min sambo, tror det handlar om dom första levnadsåren, sedan är det ”kört”... Lycka till och hoppas du reder ut dethär för er skull!

2018-06-08
CrushedIce
CrushedIce
Barn på 1 år och 11 månader

Svår sits. Tyvärr inte helt ovanligt att killar har problem med dataspelande och inte förstår konsekvenserna av det, dvs att de förlorar det som är viktigt på riktigt.

Självklart är det djupt avtändande att behöva vara nån sorts morsa till sin partner - städa, tvätta, ta hand om bebisen samtidigt som jättebebisen spelar dataspel. Han är säkert omogen. Men, eventuellt kan situationen gå att lösa. Jag tror dock att ni behöver få hjälp av nån utomstående, typ familjerådgivning.

Han behöver också fatta att det är allvar. Tar barnet flaska? I såna fall, överlåt mer skötsel av barnet till din kille. Se till att gå hemifrån så att han tvingas ta ansvar. Han kanske kan vara föräldraledig 1-2 dagar i veckan?

Stanna inte i en dålig relation, men kolla om din kille kan förmås fatta allvaret.

2018-06-07
Assessorn
Assessorn
Bebis på 9 månader

Svaret är enkelt: gör slut! Vill nu pappan vara med på ett hörn, typ ses varannan helg eller likande så måste du ändå ge honom chansen, ni har ju ändå varit tillsammans rätt så många år. Men ni ska absolut inte bo ihop för ett barns skull, det löser ingenting och det blir svårare att separera ju äldre barnet blir.

2018-06-07
Amandaaa90
Amandaaa90
Barn på 2 år och 3 månader

Du har redan ditt svar. Varför vara med någon som du inte ens attraheras av eller har några känslor för? Lämna och gå vidare. Ditt barn och du kommer att klara er ändå.

2018-06-05
Mars2017
Mars2017

Du ska inte vara tillsammans med han för din sons skull. Ett barn mår bättre om man har skilda föräldrar som mår bra än 2 föräldrar som mår dåligt och tvingar sig själva att leva kvar tillsammans.

2018-06-04
Sundins
Sundins
Bebis på 17 månader

Vill du ge det ett nytt försök så ställ krav och kontakta familje rådgivning i din kommun. Vill du inte vara med honom ska du inte vara det för ditt barns skull. Barn märker när man inte tycker om varandra och kommer må dåligt av det.

2018-06-04
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...