App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid+Grekland! Vad äta?

Vad kan man äta/inte äta i Grekland när man är gravid? Läst att tzatziki och fetaost är Big No men det är ju därför man åker dit😛Självklart kan man fråga personalen men är rädd för missförstånd och osäkra svar😕Hur har ni andra gjort? Grekisk sallad? är det heller inte ok? Tacksam för svar från Greklandsproffs☺️

2018-06-04
8kee6
8kee6
Bebis på 17 månader

Du ska ju inte äta något som är opastöriserat. Dvs inte upphettat till en viss temp. Feta ost är inte det och yoghurt är inte säkert att det är pastöriserat heller.

Om du är osäker så ät inte det.

Vad gäller grönsaker kan man ju inte veta om dem sköljt eller ej. Du får helt enkelt bedöma själv om restaurangen verkar ha gjort det. Sen är det inte säkert att vattnet dem sköljer med är så bra heller.

Det är inte kul med matförgiftning, fick det av rucola när jag var i London för några år sen mådde skit o 2 veckor spydde och hade diarré. Hade jag vart du hade jag tatt det säkra före det osäkra.

2018-06-04
viva91
viva91
Bebis på 11 månader

Detta med sallad,jag blir inte klok på det. Hur vet man att de sköljer salladen? och bör man undvika frukt å grönsaker helt som man inte sköljt själv? Jag var i Grekland i min första graviditet men kan inte minnas en enda sak jag åt😂

2018-06-04
8kee6
8kee6

Jag ska till Cypern och kommer undvika alla typer av yoghurt, ostar och tzatziki :) åkte förra året med en gravid anhörig, hon gjorde likadant. Om vi köpte sallad så sa hon bara åt personalen att ta bort osten :)

2018-06-04
Niam92
Niam92
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...