App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp

Min stora tjej på snart 6 år har vi problem med när hon ska sova för natten. Hon skriker och gråter vid sängdags. Det gör hon i ca 2 timmar. Har blivit jätte jobbigt. Hon väcker sin lilla syster på 1 och halvt år. Hon skriker att hon inte vill sova. Vill gärna att hon går och lägger sig vid åtta på kvällen. Men nu när hon skriker och gråter hela tiden så blir det att hon somnar vid kl 10 på kvällen. Och det är alldeles för sent. Vi väcker henne på morgonen innan kl 8. För att få henne att sova på kvällen. Men det hjälper inte. Har ni några tips på hur man kan göra? Det börjar bli lite jobbigt för oss nu. Det har varit så här en månad. Så man börjar bli lite trött på detta problem.

2018-06-04
pilla79
pilla79

Ni har varit oerhört pedagogiska läser jag :) Hur blir det när ni vänligt men bestämt säger till att det är sovdags? Inga diskussioner utan att det är sova som gäller?

2018-06-06
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 2 månader

Vi har prövat med godnattsagor och vi har sjungit lite. Även pratat om hur dagen har varit. Men det har inte fungerat heller. Så fort sagan eller nåt annat är slut så börjar det. Försöker prata med henne på dagen om kvällen, om varför hon gör så. Men hon säger bara att hon inte vill. Och om det är något hon vill prata om så säger vi att hon alltid kan komma till oss och prata. Att vi alltid finns hos henne.

2018-06-06
pilla79
pilla79

Läser ni godnattsagor för henne vid läggdags? :)

2018-06-06
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 2 månader

Hon har nog kommit in i lilla puberteten.. säger hon varför hon skriker och är arg?? Sen tänker jag hon går väl på förskola eller ska hon börja till hösten? Är hon hemma om dagarna tkr inte jag det är så farligt om hon är vaken lite längre eller att det råkar bli lite senare.. men tror som sagt inte ni kan påverka så mycket det är typ samma utvecklingsfas vid 6 års ålder som dom har vid 2 års ålder det kommer gå över :) men jobbigt när dom skriker som stuckna grisar o bråkar om allt:/ har en 2 åring som är i trotsar just nu oxå. Sen har jag en 8 åring så vet precis hur det är :/

2018-06-04
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 28
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...