App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Säng 1,5 åring

Hej! Till sommaren blir vi fyra i familjen och vår lilla har då hunnit bli ca 1,5 år. Hon sover just nu i sin spjälsäng, men nu börjar vi fundera på om hon inte kan få sova på resårmadrass och bäddmadrass på golvet i sitt rum istället så får nya bebisen hennes gamla spjälsäng. Hur har ni tänkt som fått barn tätt? Hur sover era 1,5 åringar?

2018-05-31
Morethanthis
Morethanthis
Barn på 1 år och 7 månader

Vår treåring gick för övrigt från spjälsäng (tog bort ena långsidan när han var nånstans kring 1,5-2 år) till en 80x200.

2018-06-06
SysterEmma
SysterEmma

Barn ska inte sova på resårmadrass så de är för lätta. De kan inte tynga ner resåren tillräckligt för att sängen ska ge bra avlastning. Barn ska ha skumgummi eller liknande. Våra har memory foam.

2018-06-06
SysterEmma
SysterEmma

Tack för era svar! 😊 Vi kommer definitivt köra på riktig säng och istället mysa till det med kuddar och sänghimmel. Precis som ovan säger, känns så onödigt att köpa nya tillfälliga sängar hela tiden när hon ändå sover som bäst i vår säng. Dessutom blir det många timmar man själv spenderar bredvid i hennes säng vid nattning/läsa böcker osv. ☺️

2018-06-02
Morethanthis
Morethanthis

Vi hade visserligen en växasäng till pojken när han va lite över 1 år då han snurrade så hiskeligt i spjälsängen.. Sen när han va runt 1.5 så köpte vi en kura säng från Ikea den är alltså 90x200 sådan man kan vända när dom är runt 6 år så blir det en lite lägre loftsäng:) en normalstor säng o den kan han ha tills han är typ 12 om han vill.. vi ska köpa en likadan nu till 1 åringen när han är 1.5 år då bebisen inte kan ligga i vaggan längre utan måste ha spjälsängen av honom.. jag har kommit på det efter 2 barn att det är så galet onödigt att lägga pengar på en växasäng/småbarnssäng när barnet ändå bara ska eller kan ligga i en sådan tills dom är ca 6 år.. bättre o köpa en normalstor säng o bara byta madrass när dom blir äldre :) men det är mina tankar :) och 2 åringen älskar sin säng han kan ju ligga på tvären om han så vill ;) o eget rum med så när han vaknar kan han leka bäst han vill:)

2018-06-01
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Men varför ska hon sova på golvet för?? Ok attt den nya bebisen får ta över spjälsängen. Men köp en säng åt henne ist. Passa så de inte blir någon trots/avundsjuka att hennes säng försvinner och hon får sova på golvet. Gör i ordning hennes rum med ny säng och massa annat skoj ist :)

2018-06-01
Mars2017
Mars2017

Min dotter klättrade ur sin spjälsäng vid den ålder så vi köpte en barnsäng på Ikea till henne (sonen sov i spjälsäng till han var 3 år 🙈).

2018-05-31
Mammmaw08
Mammmaw08

Vår dotter på 1,5 år blir storasyster när som helst o vi valde att köpa växasäng till henne så lillasyster får spjälsängen. Bästa vi gjort, hon älskar sin säng och kan själv gå upp och ner som hon vill 😊

2018-05-31
Barn på 1 år och 9 månader

När vår dotter blev 1,5 köpte vi en barnsäng från IKEA. Gick hur bra som helst.

2018-05-31
yatziå
yatziå

Vi kommer ha samma avstånd mellan barnen när vår tvåa kommer i oktober, då kommer stora killen få lämna över spjälsängen till lillebror och få sova i en ”vuxensäng”. Vi kommer nog komma en låg stomme/låga ben så han inte sover direkt på golvet men det är ju en smaksak. Vet flera som är runt 1,5 och fått börja sova i låg säng eller madrass på golvet så det ska nog inte vara några konstigheter!

2018-05-31
Angelicaetzner
Angelicaetzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...