App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dricka vatten

Hej! Min härliga lilla 6 mån snart 7 mån lilla bebis äter nu lunch och gröt som ”fasta mål” däremellan tillskottsnäring (Hipp) och välling (Little Farmer). Men jag har nu försökt i snart 1,5-2 mån men att han skall dricka vatten. Såsom idag när det 30 grader ute så är jag rädd att han blir uttorkad. Han äter vart 3:e timme förutom på natten då. Har ni tips och råd hur jag kan få honom att dricka lite vatten. Vad har jag då testat... Gett honom vatten med sked, dricka ur glas, nappflaska, pipmugg. Har även blandat i lite mango för smakens skull men han total vägrar.

2018-05-31
Emmaka79
Emmaka79
Barn på 2 år och 5 månader

Här du provat ge med mugg utan pip? Så fick jag en av mina döttrar att dricka vatten när hon var liten.

2018-06-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Testa en tom festis och fyll den med vatten ;) en sån liten festis med sugrör :D

2018-05-31
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Vi hade samma problem som ni, en dag vände det bara. Vi började med bara ”riktig mat”, ej amning eller flaska, vid sex månader och vid åtta månader drack han bra. Men så länge de kissar med max fem timmars mellanrum (enligt BVC) så är det OK. Vi köpte en ”sug-rörs-mugg” från Philips vid 10 månader som är superpoppis, han dricker mycket bättre ur den än pipmugg så kanske värt att testa?

2018-05-31
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Ungefär vilken ålder tog hon pipmuggen?

2018-05-31
Emmaka79
Emmaka79
Barn på 2 år och 5 månader

Så var det med vår dotter med i början. Vi ställde alltid fram en pipmugg till alla måltider och visade att även vi drack vatten. Sen en dag så började hon bara dricka ur pipmuggen. Vi har alltid en pipmugg eller vattenflaska framme på soffbordet där hon kan nå den så hon kan dricka när hon vill. Hon är 2 år nu.

2018-05-31
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 38
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...