App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma

Jag vill sluta amma min snart 9 månaders bebis. Jag ammar bara morgon innan frukost och kväll för sova. Jag har inte ammat på mitt vänstra bröst på ca 4 dagar om inte mer det har inte blivit spänt ellerså som mitt högra skulle blivit. Blivit någon liten knöl men inget som ömmar. Idag dock läkte det lite ur bröstet. När kommer mjölken vara tömd i vänstra bröstet? Sen har ni bra tips på att sluta amma?

2018-05-30
Olivia8804
Olivia8804
Barn på 2 år och 9 månader

Tack för svar. Får testa lite funderar på att börja med att ta bort morgon amningen så hon enbart får amma på kvällen när hon ska sova :)

2018-05-31
Olivia8804
Olivia8804

Med äldsta sonen fick jag sluta tvärt eftersom jag fick äta medicin som inte gick ihop med ammning. Jag erbjöd napp och närhet till kvällen och han accepterade det. Vi hade en matglad pojke så det var mest bara för att mysa vi fortfarande ammade. Jag fick inga problem med mjölkstockning eller dylikt trots att det blev så snabbt avbrott och behövde inte mjölka ut.

nu ammar jag bara ena bröstet eftersom jag fick en infektion när hon var liten och fick sluta ge från det ena bröstet, sen ville jag inte börja med det igen eftersom hon växer och frodas med bara ett bröst att äta från.

Det här med hur länge det kan läcka mjölk tror jag är väldigt individuellt, jag läcker ju från det som inte ammas och en av mina systrar berättade att trots att hon avslutat sin ammning sen minst 2 år så kunde det hända att brösten läckte lite om hon hörde ett gråtande barn i t.ex. affären.


Om du ska sluta amma så ha en tight tröja på dig när du sover/ en bh.

2018-05-31
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Hej hej 😄 känner att jag inte är bäst lämpad att svara på dina frågor men har du Facebook kan jag verkligen rekommendera amningshjälpens slutna grupp 💕 där har du ett gäng som är grymma på amning och som är jättebra på att ge råd om amning och när man ska avsluta det 💕

2018-05-31
Theres93
Theres93
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...