App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Djurskötare och gravid

Hej! Har försökt bli gravid ett tag nu och fick äntligen ett plus! Jobbar för tillfället som grisskötare, jobbet är tungt och varmt och är jätte rädd för missfall. Tänkte kolla om någon här jobbat som djurskötare (eller annat tungt jobb) och varit gravid samtidigt och hur det funkat för er i så fall!

2018-05-29
Jossaan
Jossaan
Bebis på 13 månader

Vad var de för signaler kroppen visade? Känner mig helt färdig efter 1 dags arbete. och är ändå bara i första trimesten.. Trött, huvudvärk och ryggvärk idag..

2018-06-04
Jossaan
Jossaan

Jag jobbar som hovslagare, fick foglossning i v17, försökte jobba på som vanligt men blev sen sjukskriven på 75% från vecka 25. Skodde fram till ca vecka 34, 1-3 hästar i veckan. Lyssna på din kropp och hur den mår!! Jag kämpade några veckor för länge innan jag fick min sjukskrivning, kroppen visade tydliga signaler egentligen..

2018-06-03
lolloekberg
lolloekberg
Barn på 1 år och 9 månader

Tack alla för era svar! Uppskattar de verkligen! Känner mig något tryggare i arbetet nu faktiskt. Är ju endast i v. 5 så är väldigt väldigt tidigt men är så efterlängtat! Varit nervös också för dammet som är i stallarna om det påverkar och om man skulle råka sticka sig på sprutan.. Funderar när man ska berätta för chefen.. Nåja, det får vänta lite..

2018-05-30
Jossaan
Jossaan

Jag är gravid med mitt tredje barn, har blivit sjukskriven alla gånger o även denna gång väldigt tidigt pga en nerv som läser sig o ger attack smärtor sen ca 9 år tillbaka, alltid blivit mycket värre under graviditet, och denna graviditet värre än dom andra två. Jag jobbar på en mjölkgård, tanken är att jag ska börja jobba 25% i slutet av juni. Pratade med en på försäkringskassan häromdagen o hon tyckte risker på mott jobb var för stora. Vilket det är, stora tunga djur, maskiner mm

2018-05-30
Melissas_Mamma
Melissas_Mamma
Bebis på 16 månader

Har också ett fysiskt krävande jobb. Särskilt på kvällar och helger. Slutade jobba jourer när det var några månader kvar och så fick jag göra mindre tunga arbetsuppgifter när jag inte orkade längew. Jobbade halvtid sista månaden innan jag tog semester en månad före förlossning. Din arbetsgivare har skyldighet att anpassa arbetsuppgiftern för dig

2018-05-30
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader

Jag jobbade i stall under tiden jag var gravid. Gick ner till 75% då det var 4 månade kvar, sen fick jag graviditetspenning from v32. Jobbet gick förvånansvärt bra då jag knappt gick upp något i vikt och inte hade så stor mage. Men innan dom sista veckorna jag slutade fick jag inte för både kollegorna och chefen göra några tunga saker. Slutade rida i v.30 då jag fick ont.

2018-05-30
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Jag driver jordbruk med min sambo och jag jobbade hela graviditeten och det gick bra. Jag tänkte extra på att lyfta rätt och spänna mage rygg och bäckenbotten innan lyft. Sista månaderna fick jag minska på tunga lyft för jag fick mer sammandragningar om jag jobbade för hårt.

2018-05-30
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag är gravid med fjärde och har alltid från 2-3 månaden blivit heltidssjuksriven. Jobbat inom livsmedelsbutik två av gångerna, framför en dator tredje gången och nu fjärde gången jobbar jag ute i ojämn terräng så där är stora risker med fall. Kontakta facket och se vad det finns för broschyrer och rekommendationer. Oftast finns sådan att tillgå

2018-05-30
ojojojsan
ojojojsan

Jobbar på ett lager. Det var tungt. Fick en del andra arbetsuppgifter men hade en hel del sammandragningar. Ansökte om graviditetspenning. Vilket man kan ansöka om man har ett fysiskt tungt arbete. Det är från vecka 32 som det gäller. Tyvärr pga. mycket sammandragningar (och risk för förtidsbörd) så blev jag sjukskriven några veckor innan dess

2018-05-29
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...