App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2 månader hos dagmamma

Till hösten är tanken att vårt barn ska börja hos dagmamman men efter ca 3 månade blir det tillökning i familjen. Då kommer vårt barn vara hemma dom första månader pga av förkylningar och annat smittsamt. Hur ska vi göra, skola in i höst o köra där i ca två månader eller vänta till våren.

2018-05-29
Ovestorebror
Ovestorebror
Barn på 1 år och 6 månader

Jag tycker 15 timmarsregeln är ett fint komplement till hemmet för de barn som redan hunnit gå på förskolan och blivit trygga men såg ingen anledning att sätta vårt barn där då jag redan var föräldraledig när lillan kom. En sak jag dock tänker ofta på är hur barngrupperna sett ut utan alla 15 timmars barn och hur nedkortade köerna hade blivit. Det finns inget rätt eller fel utan alla gör det som passar dom så länge de ser till barnens behov och inte sina egna.🙂

2018-05-31
8kee6
8kee6

Jag har själv haft barn på förskola trots att jag varit föräldraledig och blir extremt provocerad av folk som ”inte förstår varför man inte har alla sina barn hemma när man är föräldraledig”. Det är ett beslut för varje enskild familj, själv tyckte jag att min son bara mådde bra av att komma hemifrån en stund några dagar i veckan för att få vara sig själv utan att riskera att hamna på undantag för att lillebror kräver sitt. Kunde ju bli sittande i timmar med amning i början. Visst, alla barn föredrar sina föräldrar framför pedagoger om man skulle fråga, men jag blir en bättre och mer pedagogisk mamma om jag får fokusera på ett barn i taget en stund. Men som svar på din fråga så hade jag personligen valt att ha barnet kvar hos dagmamma även under vintern så länge det inte börjar gå något. En dagmamma är ju trots allt lite mer skyddad ur smittsynpunkt än en förskola pga färre barn, så i bästa fall kan det ju bli en vinter helt utan magsjukor osv. Vi har sen förskolestart för snart två år sen inte haft mer än några förkylningar. Så i stället för att förlora sin plats hos dagmamman hade jag valt att kanske ha tre dagar i veckan och sen be dagmamman höra av sig så fort någon är hemma och förkyld eller liknande. Men det får ju du avgöra själv.

2018-05-31
SysterEmma
SysterEmma

Hur gammalt är ditt barn? Ett barn under 3 år finns ju ingen anledning att skola in om man ändå är hemma.

2018-05-29
mammaeh
mammaeh

Jag hade hemma min äldsta när lillan kom å sen fick de börja förskolan tillsammans vilket har skapat en fin relation mellan dem ☘️

2018-05-29
8kee6
8kee6

Fast jag hade väntat så länge som syskonet ska vara hemma iofs. Har alla min barn hemma o ser ingen mening men att skola in om man ändå är hemma?

2018-05-29
Nicolina90
Nicolina90

Jag hade absolut väntat!😊

2018-05-29
Nicolina90
Nicolina90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...