App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När ska man/kan man/ bör man börja köpa bebissaker

Hej, jag är i gravidvecka 14 (13+4) och jag och min man har börjat kika på exempelvis barnvagn, skötbord, bebiskläder osv. När kan/ska/bör man börjar köpa saker? jag vet ju att jag är precis i början av graviditeten men detta är något jag funderat över en del. Hur har ni andra gjort?

2018-05-26
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Jen_86: var hittar du dessa bra deals? Begagnat eller nytt via hemsida? 😃

2018-09-02
Barn på 1 år och 8 månader

Jag hade tänkt vänta men så fick jag jättebra erbjudanden så i v. 15 köpte jag vagnen (Emmaljunga ntx90) där det ingick massor av saker på köpet. Sen nu (är i vecka 17 nu) förra veckan köpte jag alla stora saker som: säng, skötbord, skötdyna, babysitter, babyskydd, babynest, bärsele, badbalja och alla dess tillbehör som: spjälsängsskydd, madrasskydd, sängkläder.
Så nu har jag eg. bara kläder och blöjor o sånt kvar.
Jag hade väntat längre om det inte hade varit för att jag hittade så bra deals när jag kollade online.

2018-06-11
Jen_86
Jen_86
Barn på 2 år

Phiroca: ❤️❤️❤️❤️

2018-06-05
Mars2017
Mars2017

Började köpa lite små saker efter 2-3 månader, babysitter, kläder, säng, hygeinartiklar och andra bra att ha grejer. Så glada att vi skulle få inte en utan två pojkar! Hade sett ut en tvillingvagn att beställa och funderade på att flytta från bostadsrätt och köpa ett hus nu innan pojkarna kommer för att hinna med en flytt innan de kommer.
Men så i vecka 30 kom beskedet att den ena pojken hade utvecklat en hjärttumör så nu blir det bara en ändå. Så nu har allt stannat av lite och vi törs inte hoppas för mycket längre på något. Men jag kikar fortfarande på saker och skriver upp grejer på en lista som jag vill införskaffa senare efter förlossningen.

2018-06-05
Phiroca
Phiroca
Barn på 2 år och 4 månader

Vi köpte några saker innan bebis kom, barnvagn, babyskydd till bilen och lite kläder, resten köpte vi efter bebis kom i den takt att vi behövde det

2018-06-01
Plumpan
Plumpan

Jag tänker att får man mot all förmodan missfall så blir man lika ledsen oavsett om man köpt något till bebis eller ej. Därför tycker jag inte man ska låta bli bara för det finns en risk. Det ska vara en rolig och glädjefylld process att vara gravid, utan risk- och om-ifall-att-tänk. Så shoppa loss och var glada! 😄

2018-06-01
blingshotta
blingshotta

ja, jag köpte lite grann när jag var i London precis i början. annars har jag inte köpt något ännu, men man längtar ju såå mycket! man vill förbereda allting liksom. tack för så många svar!

2018-05-26
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Jag tänker också som så att även om det slutar i missfall så försöker man förmodligen igen. Då skadar det inte att redan ha lite grejer hemma.

2018-05-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 4 månader

Precis när man känner för det! 😊 Vi hade längtat och försökt få barn i åtta år så när jag sedan blev gravid så började jag köpa lite smått bebiskläder... så spännande ju! Det skadar ju ingen att köpa direkt man plussat, oavsett missfallsrisken (det kan ju faktist hända under hela graviditeten), försök njuta av graviditeten och köp så mycket du vill och när du vill.. Oroa dig inte för saker du inte kan påverka! 😀

2018-05-26
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Jag köpte grejer med engång typ. Man får ju göra som man vill. Men i efterhand hade det kanske vart bättre att vänta till vecka 12 iallafall då misfalls risken minskat dramatiskt. Säng köpte jag för en hundralapp på blocket när vi bestämde oss för att göra barn. Vagn fick jag av en granne även innan jag blev gravid.

Kan säga dock att det viktigaste för oss har varit bärsele i trikå och spjälsäng med avtagbar sida,står mot vår säng, samt babynestet i början. Hade en sån bebis man inte fick lägga ifrån sig ens i vagnen.

2018-05-26
viva91
viva91
Bebis på 16 månader

Förstår er helt och hållet! 😃 jag köpte första lilla bodyn efter RUL i v18 sen köpte vi det mesta runt v25-32 därefter ville vi vara typ klara med inköpen fall bebis skulle komma tidigt. Tips är att kika på barnvagn redan och kolla hur lång leveransen är, vi fick beställa vår väldigt tidigt för det var lång leverans 😊

2018-05-26
Mammaiapril18
Mammaiapril18

När man vill :) Jag började i typ vecka 22.

2018-05-26
Rebbecca_
Rebbecca_
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...