App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma 19 månaders baby

Jag har ammat min son fram tills nu, han är 19 månader gammal. Men nu känner jag att det är dags att sluta av olika anledningar och undrar om ni har tips på hur jag ska gå till väga? Han använder inte napp eller nappflaska, har aldrig gjort. Han hatar välling. Han är tack och lov glad i all mat och äter flitigt. Går på förskolan 4 timmar per dag Och det fungerar bra. Det första han gör när jag har hämtat är att be om tutte och så ammar han en stund. Sen ammar jag vid nattning tills han somnar och igen 1-2 gånger på natten. Men nu senaste månaden har amningen blivit mer då han vill ha tutte hela tiden? som en napp? Och han ska vrida o vända på sig och ställa sig upp och klättra på mig SAMTIDIGT som han ammar. Så har ni några tips? Och hur gör jag själv för att motverka mjölkstockning eller hur gör jag om det händer.

2018-05-21
Susan C
Susan C

Jag ammade min 2 åriga dotter fram tills för en vecka sen, hon fick ett syskon för snart 1 månad sen och det funkade bra att amma båda då jag bara ammade dottern kvällstid och om hon behövde tröst, men så fick jag sår så det gjorde för ont att amma henne då hon bara sög på (är ju viktigt att bebis har rätt tag osv) så då började jag använda amningsnapp, och lät henne pröva men det tyckte hon var för konstigt så då valde hon själv att sluta. så ett tips är att prova använda amningsnapp

2018-05-22
mammatill6
mammatill6
Bebis på 2 månader

Jag ammade tills min mellantjej var 2 år lite drygt. Sen ville jag sluta pga en ny liten bebis i magen. Hon gillade inte att sluta men det gick rätt bra trots allt, en riktigt tajt tröja på sig så att hon inte bara kunde lyfta på tröjan för att komma åt.

Det blev alddrig nån mjölkstockning men jag hade det i bakhuvudet att isf kanske mjölka ur lite eller spola med varmt vatten och låta det självrinna.

Hon ville ha det väldigt ofta i slutet så det var mest bara jobbigt då.
Du kanske kan locka med att han får en efterlängtad leksak eller liknande om han klarar att sluta. Fast han är ju lite liten för att förstå det kanske.

2018-05-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag ammade min tjej till hon var nästan två år, hon tog heller aldrig napp eller välling. Hon gick heltid på förskola, gick bara bra att amma ändå men jag minskade på det eftersom, tog bort amningen efter förskolan, sedan någon på natten, näst sist kvällsamningen och den sista var amningen tidig morgon, jag tog det lugnt och stegvis, hon grät första morgonen 5 min, lite ledsen dagen därpå just på morgonen men var glömt veckan efter, fick aldrig någon stockning eller något, gick hur bra som helst. Vi har gett gröt på kvällen oxå, då höll hon sig mätt och då handlar ju amningen om närhet i det läget, och det kan man ju ge på andra sätt. Så mitt tips är mätt mage på kvällen och sedan dra ner på det successivt

2018-05-21
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...