App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tvingad till abort

Är gravid i vecka 13 (12+2) och har precis gått isär med killen. Från början var det tänkt att han skulle ta ansvar för barnet även fast vi inte skulle bo ihop men har nu ändrat sig efter att hans familj inte avvepterar att han ska bli pappa. Han försöker nu därför hota livet ur mig för att jag ska göra en abort. Till problemet så är det inte hans hot som skrämmer mig utan hur jag ska klara mig med en bebis själv. Jag har jobb, dock endast 6 månaders anställningar varje halvår så är inte fastanställd, har egen bostad samt bil. Lever ett lugnt liv och ett barn skulle inte påverka livet mer än till det positiva. Jag har dock börjar ifrågasätta hela situationen då jag är 22 år och har fått jobbmöjligheter som inte är säkert kommer komma på nytt, men har också en enorm oro över hur jag ska klara mig på egen hand. Har stöd från familj och vänner men exets familj samt han är starkt emot att jag behåller barnet då det går helt emot deras principer. Deras åsikt påverkar inte mig jätte mycket men tjatet om att jag gör detta valet beslutet för tidigt i livet ger mig ännu mera ångest. Kan knappt prata om en abort utan att bryta ihop men samtidigt känns det som att de är det rätta för att barnet ska slippa växa upp med en pappa som beter sig som en psykopat. Någon som gått igenom en liknande situation?

2018-05-20
Micaela95
Micaela95

Polisanmäl honom!! Alla hot måste anmälas! De får inte göra så, gå till mvc och sök stöd, tycker verkligen att du ska göra det du känner är rätt och vill du behåll barnet så ska ingen säga åt dig att göra annorlunda! Usch för dessa kille som torr att de kan ha oskyddat sex och komma undan med att hota! Anmäl och sökt stöd hos mvc och berätta om detta så du får ordentligt med styrka.

2018-07-29
flingan32
flingan32

Jag fick barn som 20 åringen. Pappan ville ej ha barn och sa att han ville att jag skulle göra abort. Han har aldrig varit barnkär och ingen bra pappa men idag då barnen är snart 12 år, gör han nästan allt för honom. Jag och pappan är inte vänner men vårt barn har bra relation med mig och sin pappa. Jag är även ensamstående med tvillingar och alla undrar hur jag orkar men mitt svar är att barn är det bästa som finns. Det är jobbigt men du kan ej ersätta det livet du har i magen. Man får ork, efter den kärleken man har för sitt barn. Jobb kan man alltid lösa senare i livet. Du är så ung. Jag tycker ens egna barn är det bästa som finns och man blir faktiskt klokare och starkare som människa när man blir mamma. Lycka till med ditt liv ;)

2018-05-28
MammaMariaGBG
MammaMariaGBG

Du ska absolut inte bli tvingad till att ta livet av ditt barn som du bär på för att ditt ex är en idiot och för att hans störda familj inte "vill" att du ska ha det. Barnet har redan blivit till. Anmäl honom. De kommer säkert att ångra sig senare i livet och be om att få lära känna barnet, eller så slipper barnet de helt enkelt för alltid vilket också är bra. Du har all rätt att skydda dig och ditt barn, anmäl och se till att han och hans familj nu håller sig borta från dig (besöksförbud!). Jobbet och finanser sånt löser sig alltid, visst kan man med barn ha perioder med mindre pengar men det varar inte för evigt heller. Du kommer älska barnet oändligt mycket och barnet dig, det kommer säkert vara det bästa som hänt i ditt liv, man är lite nervös i början oavsett situation men grattis till dig, du bär på liv och det är underbart! Lycka till med allt!!

2018-05-21
helenaJC22
helenaJC22

Vill bara önska dig all lycka till med allt! Oavsett vad du väljer att göra. Hoppas alt löser sig och att anmäla vore nog en bra idé. Kram på dig

2018-05-21
Bebis på 15 månader

Kära medmänniska, ta hand om dig och gör det som du vill och tycker är rätt. Det är din kropp och för liv. Det gör mig ont att läsa att den här mannen har ändrats så pass mycket och arg att han hotar dig. Det "glädjer" (i brist på bättre ord) mig att du har fått stöd och råd ifrån de som nog vet bättre än jag vad som bör göras, och att du ska polisanmäla alla hot. Glöm inte att göra en backup av telefonen om det finns hot däri så att inte bevis försvinner (om du skulle bli av med telefonen/den skulle gå sönder).
Jag önskar dig gott mod och att allt kommer att gå på bästa vis med allt!

2018-05-20
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Fy va hemskt! Att dessa idioter finns många av gör än ju bara rädd! Ska se till att polisanmäla allt redan imorgon! Har också fått höra det ena och det andra och att jag fan heller ska föda ”hans” barn.. Han är inte svensk utan kommer från ett land i Sydvästasien för att inte nämna exakta land.

2018-05-20
Micaela95
Micaela95

Blir så ledsen över att höra att du har varit i en liknande situation! Jag har varit helt fast besluten om att jag ska behålla detta barnet fram tills att hoten börja komma..
känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen också hamna på psyket om jag gör detta mot min vilja, har haft ett sådant enormt lugn sedan jag blev gravid och haft sådana starka moderskänslor för detta lilla fostret trots att jah ”bara” är i vecka 13. Förstår ju när jag skriver att valet är så självklart och att en abort är det sista jag vill, går snart under av alla tankar och känslor:(

2018-05-20
Micaela95
Micaela95

Polisanmäl utan tvekan!
Satt i samma sits som dig för 8år sen o jag gjorde aborten för att jag va så rädd. Det slutade med att jag hamnade på psyket för att jag mådde så dåligt av att göra den aborten.
Om DU vill behålla så gör du det. Gör det som är rätt för dig

2018-05-20
Sofiasara
Sofiasara
Bebis på 16 månader

För det första polisanmäl alla hot!! ALLA hot! Jag va dum nog o gjorde inte det fast psykopaten till min äldsta son stod med en kniv framför mej o sa att han skulle ta livet av sej.. 😝 det gjorde det svårare för mej att behålla min ensamma vårdnad. Han sa oxå till mej i stil med Fan ta dej om du föder mitt barn. är ditt ex svenskt? Av ren nyfikenhet? Vill du behålla så gör det :)

2018-05-20
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...