App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tvingad till abort

Är gravid i vecka 13 (12+2) och har precis gått isär med killen. Från början var det tänkt att han skulle ta ansvar för barnet även fast vi inte skulle bo ihop men har nu ändrat sig efter att hans familj inte avvepterar att han ska bli pappa. Han försöker nu därför hota livet ur mig för att jag ska göra en abort. Till problemet så är det inte hans hot som skrämmer mig utan hur jag ska klara mig med en bebis själv. Jag har jobb, dock endast 6 månaders anställningar varje halvår så är inte fastanställd, har egen bostad samt bil. Lever ett lugnt liv och ett barn skulle inte påverka livet mer än till det positiva. Jag har dock börjar ifrågasätta hela situationen då jag är 22 år och har fått jobbmöjligheter som inte är säkert kommer komma på nytt, men har också en enorm oro över hur jag ska klara mig på egen hand. Har stöd från familj och vänner men exets familj samt han är starkt emot att jag behåller barnet då det går helt emot deras principer. Deras åsikt påverkar inte mig jätte mycket men tjatet om att jag gör detta valet beslutet för tidigt i livet ger mig ännu mera ångest. Kan knappt prata om en abort utan att bryta ihop men samtidigt känns det som att de är det rätta för att barnet ska slippa växa upp med en pappa som beter sig som en psykopat. Någon som gått igenom en liknande situation?

2018-05-20
Micaela95
Micaela95
Bebis på 3 månader

Du ska göra det som känns bäst för dig o barnet. Känner du dig redo att bli ensamstående mamma? Det är tufft. Vet bara hur det är att ha barn. Fick en dotter för 2,5 mån sen o det e mycket jobbet som tur är vi 2 men min sambo kör lastbil så han e borta varan natt o kommer hem sent när han kommer hem. Så kolla om du har någon vän/familj du kan ringa te när du behöver hjälp. Vill du låta ditt barn växa upp utan pappa? Jag hade nog fundera på abort för jag tycker att ett barn ska ha både mamma o pappa och innan någon börjar gnälla så HAR jag själv gjort abort för pappan inte var med barnets liv. Så jag vet hur det känns.

2018-05-20
sallstrom86
sallstrom86
Bebis på 12 månader

Behöll barnet och skriv inte på gemensam vårdnad. Ett barn ångrar man inte. Jobb kommer de fler av

2018-05-20
Isabell25
Isabell25

Fram till vecka 13+6 är det möjligt för kirurgisk abort, efter detta blir det en två-stegsabort. Ju längre gången man är ju mer liknar aborten en förlossning. Efter graviditetsvecka 22 måste du ha länsstyrelsens tillstånd för abort. Nått säger mig dock att du egentligen bestämt dig för att behålla barnet, tolkar det lite på sättet du skriver och att du faktiskt är gravid i vecka 13. Rätt långt gånget för någon som verkligen vill göra abort. Jag tänker lite så här, en abort kan man gå och ångra hela livet men det gör man inte med ett barn.

2018-05-20
Plumpan
Plumpan

Ska göra en anmälan på hoten, sedan hur jag ska göra gällande abort eller inte är verkligen en knivig situation. Ena stunden känns det som en rimlig anledning att pappan till barnet med största sannolikhet kommer göra allt i sin makt för att göra livet surt för mig. Samtidigt som nästa dag känns som att det enbart är tomma hot😔

2018-05-20
Micaela95
Micaela95
Bebis på 3 månader

Det finns ju så klart vägar att ta. För det första skulle jag anmält dödshoten och tagit kontakt med soc om ensam vårdnad till barnet pga att pappan är en som du skrev psykopat speciellt om du bestämmer dig för att behålla barnet. Och om du vill göra abort är det viktigt att du börjar jobba med det på en gång, ju längre gången man är ju jävligare blir det

2018-05-20
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...