App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Separationsångest från jobbet

Ja det här kanske låter lite märkligt.. men är det någon mer som känner/kände att tanken på att lämna jobbet under lång tis framöver är jobbig? Kan jag vara den absolut ända.

2018-05-20
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Jag förstår dig precis. Jag har mått illa och kräkts hela graviditeten så har inte kunnat jobba särskilt nycker då heller. Jag tycker om mitt jobb, absolut, men jag tror också att det handlar om att man träffar kollegor och så. Nu har jag varit hemma ca 3 månader och det är jättemysigt, absolut. Men ibland saknar man umgänget med vuxna.

2018-05-22
Frusedell
Frusedell
Bebis på 8 månader

Jag tyckte förresten oxå att det kändes konstigt att sluta men ändå inte. Att vara borta i nästan två år...
Hade foglossning så jag slutade mitt ordinarie jobb ungefär halvvägs in i graviditeten och var föräldraledig i ca 1,5 år.

2018-05-22
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Jag har alltid tyckt att jobbet inte är så viktigt i livet (Men självklart är det viktigt att kunna försörja sig och göra ett bra jobb när man väl jobbar). Men som nybliven mamma kände jag en konstig känsla av att inte vara behövd mer än av min lilla bäbis. För honom var jag viktigast men för resten av världen var jag helt oviktig. Den känslan försvann efter ett tag och jag hade en jättebra föräldraledighet. Det är mkt känslor i omlopp under graviditet och när barnet är nyfött. Vissa känslor är lättare att förstå än andra.

2018-05-22
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Man kan väl sakna o ha separationsångest från jobbet OCH vilja vara hemma med sina barn...jag förstår dig fullt ut!

2018-05-21
Lily1988
Lily1988

Flexbabe. Blir verkligen ledsen av ditt otrevliga svar. Jag har ingenstans skrivit att jag värderar jobbet högre än min familj. Jag ville bara höra av någon med samma känsla och inte bli uppläxad. Trodde man skulle få stöd i de här forumen..

2018-05-21
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Troligtvis så kommer jag att kunna lösa så att jag jobbar mina 50% på 2 dagar så att vi slipper stressa med ett byte mitt på dagen 😊 Sen är det inte så att vi båda verkligen inte klarar oss utan våra jobb. Vi vill oxå båda två vara hemma med våra barn. Min man vill inte bara vara hemma från 8 månader och missa när minsting är liten. Så att jobba 50 var gör att båda får vara hemma så mycket som möjligt oxå 🙂 kan ju inte bli bättre för våra barn att får ha båda föräldrar hemma.

2018-05-21
Stampe87
Stampe87

Stampe87, har ni funderat på att jobba 40% vars istället? Eller ena jobbar 50% och andra 40%? Perfekt för oss var när ena jobbade mån-tis och andra tors-fre. Onsdagar var vi båda lediga och ’överlämningen’ blev lätt. Vi hann prata om allt och stämma av med varandra. Värst var ett tag när båda jobbade halvdag - stressa hem efter fm och möta den andre i dörren skyndandes till sitt eftermiddagsjobb... stress o press och inte hann man prata om mat o sömn och annat

2018-05-20
solskensmamman
solskensmamman

kunde tänka mig att de var något sånt. själv är jag forskningsassistent och jobbar med barn och ungdomar. känns verkligen svårt att lämna personer man bryr sig om och har en relation till

2018-05-20
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Vi är båda lärare. Lärare är väl lite kända för att inte kunna släppa jobbet 😝

2018-05-20
Stampe87
Stampe87

Å vad skönt att jag inte är ensam. Vad jobbar ni med?

2018-05-20
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 11 månader

Verkligen inte, både jag och min man kände så med vårt förra barn. Så denna föräldraledighet tänker vi båda jobba 50% (vara på jobbet 2 1/2 dag och vara hemma 2 1/2 dag) från och med att bebis är 3 månader 😀

2018-05-20
Stampe87
Stampe87
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...