App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tidigt gravid

Hej jag har lite funderingar och skulle behöva lite folk att prata med så hoppas på att kunna det här. Det är så att jag är just nu väldigt tidigt gravid vecka 6 bara och jag funderar fram och tillbaka över hur jag ska göra. jag och sambon har redan 2 helt underbara barn tillsamman födda -15 &-16 och nu är det som så att sambon vill inte ha barn nu men jag vet att jag inte kommer fixa en abort. Jag vill inte ha några påhopp om att jag är självisk eller nått sånt men sambon vill vänta två år med att skaffa fler men jag känner dela att jag inte fixar en abort och sen har jag diabetes så det är inget som säger att jag kan bli gravid fler gånger heller men jag vet inte hur jag ska göra, ska till BM den 21 maj och prata med henne lite om detta också. Men hur hade ni gjort? hur går era tankar?

2018-05-17
anga001
anga001
Barn på 3 år och 5 månader

Vill du inte ska du inte göra det. Det är inget man vill gå igenom, och man ångrar sig. O vill han om 2 år så är han ändå redo för det nu, så lika bra att få det gjort ju. 😉

2018-07-16
Goggo10
Goggo10

Jag skulle inte palla en abort överhuvudtaget. Vi har tre barn och alla planerade men om något skulle bli oplanerat och jag skulle få den reaktionen så skulle jag ändå välja att ha kvar barnet oavsett vad sambon eller mannen säger. Eftersom att "skaffa" barn är inte en självklarhet, det kan ju hända att man senare när man "vill" ha barn kanske inte kan få barn, det kan ju hända, att man får missfall eller att något händer med kroppen att man inte kan få fler barn så ska man ta varje sådant mirakel för just vad det är, ett mirakel. vi har haft 6 missfall mellan andra och tredje barnet och nu ett missfall med tvillingar mellan tredje och fjärde, vi väntar fjärde barnet i december allt enligt planerna. Det är helt upp till dig att bestämma om du vill göra abort eller inte, det kan ingen annan göra åt dig tyvärr.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Någonstans vill din sambo ha barn, men inte just nu. Och eftersom det alltid är den som är gravid bestämmer så tycker jag att ni ska behålla det. Det är bara fel tidpunkt från hans perspektiv. Jag har själv gjort abort och det är inget roligt att utsätta sig för, särskilt om man verkligen inte vill och vet att man kommer må psykiskt dåligt över det. Jag sa till min sambo, att nästa gång vi blir gravida behåller vi det, oavsett tid i livet, för jag vill inte genomgå det igen. Jag hade pratat med en kurator/barnmorska som du skrev att du ska göra, och be om hjälp att ”övertyga” din sambo. Fel ordval kanske, men som någon annan skrev så kanske ett ultraljud behövs för att din sambo också ska förstå. Hoppas att något kan hjälpa och lycka till!!

2018-05-22
Lirag
Lirag
Bebis på 15 månader

Min sambo ville att jag skulle göra bort med första barnet. Vi bokade tid för abortsamtal och gjorde ett tidigt ultraljud. Så fort han fick se "bönan" på skärmen så ändrade han sig direkt. Om din man var positiv under de tidigare ultraljuden så kanske det är värt att prova? Tror det är svårare för män att knyta an till barnet innan de ser det än vad det är för oss som har babyn inom oss. Man behöver ju inte boka en andra tid för abort om man inte vill och ingen ifrågasätter det. Bara ett tips :)

2018-05-17
illusiona
illusiona

Vi använder inget skydd och Jan vet om riskerna med att inte göra det därför vet jag inte var jag tycker om Hans reaktion

2018-05-17
anga001
anga001

Skyddar ni er och lyckades bli ändå? Om han inte vill ha fler barn är de er skyldighet att skydda er anser jag. Trots att du kanske ville mer än honom. Men prata med honom om allt. Då han redan har två barn så tror ju jag att han kommer älska detta barn precis lika mkt med :)

2018-05-17
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...