App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Berätta för ett syskon

Jag är gravid med andra barnet och har en dotter på snart 3 år. Jag är gravid i vecka 16 och magen börjar synas rejält. Känns så tidigt att berätta för dottern då väntan blir så lång för en 3 åring. När berättade ni för syskonen? :)

2018-05-16
Lilsof
Lilsof
Bebis på 16 månader

Vi berättade efter RUL. Köpte en bok, Puck får ett syskon, som var väldigt bra. Den lästes många kvällar under graviditeten! Vårt barn fick också vara med och lyssna på hjärtljud.

Just det! Astrid får ett syskon på SVT kan jag rekommendera :).

2018-05-18
Vega
Vega

vår son var ungefär 2.5 när vi fick veta att vi väntar ta en till och vi berättade väldigt fort då pappan var så exalterade. Men i början var de väldigt tveksamt var allt handlade om men vi har låtit han ta del av graviditet genom att prata mycket om framtiden och om namn och låta han vara delaktig i att göra om rum etc och nu lagom en månad innan förlossningen så har han verkligen börjat förstå vad som kommer :) dem behöver ju tid att få kunskap om de och ta in allt nytt :)

2018-05-17
RosaBaguette
RosaBaguette

Jag kan även rekommendera boken Busiga Bebben, som handlar om hur bebisen i magen har det och den är skriven ur ett syskonperspektiv.

2018-05-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vi har en 2,5-åring och berättade efter KUB. Vårt barn brukar behöva ha tid på sig att processa saker så det kändes bra att börja prata om det tidigt. Det tog dock ett bra tag innan han verkligen förstod att det ligger en bebis i mammas mage. Först typ förra veckan så började han visa att han fattar (och då är jag i vecka 33 nu). Han fick även vara med på senaste bm-besöket och sken upp när han fick höra bebisens hjärtljud 😁

2018-05-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Min son är snart två och han berättade vi för kort efter vi själva fick veta. Dock förstår han nog inte riktigt men vi brukar peka på magen och säga baby och han gör likadant på min mage även om han kanske inte förstår innebörden av det. Visst blir väntan lång men då har de också tid att vänja sig vid tanken, de kan hjälpa till vid förberedelserna och börja förstå vad som händer. :)

2018-05-16
illusiona
illusiona
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...