App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

otrevligt svar när man berättat om lyckan

hej på er. jag tänkte att jag ville få lite.. stöd kan man kanske säga.. jag har ett lite högre bmi, jag är något rund redan innan bebismagen börjar synas, jag har också blivit väldigt svullen sen graviditeten. Jag har precis kommit förbi 12 hela veckor och gått in i v.13. Vi har berättat för några i vår omgivning med blandade svar och reaktioner. En sådan reaktion som kommit två gånger är "jag tyckte jag såg de på dig" eller liknande kommentar. Det gör så ont, att höra att man redan innan bebiskulan syns få höra att man är tjock.. och detta har satt sig som en demon i hjärnan de senaste dagarna. är det någon mer som fått otrevliga, konstiga, märkliga reaktioner när ni berättat? och har någon kanske något tips hur jag ska komma igenom de värsta hjärnspökena.

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Jag tycker inte att du ska bry dig om vad folk säger, de får för sig att det är helt okej att kommentera ens kropp i tid och otid så fort de vet att man är gravid. Ibland tror jag att de bara säger saker för att de vill uppmärksamma graviditeten, fast de behöver ju inte påminna en hela tiden om att det växer ett liv inom en.

Jag har själv tyckt att det har varit väldigt jobbigt med alla magkommentarer, kanske speciellt då jag kämpat med min vikt och att trivas i min kropp nästan hela livet. Vissa sa "oj vad stor den är" när det inte ens börjat synas (för det var bara min knubbiga mage) och vissa säger nu "vad liten den är" (för jag har bara gått upp en 4-5kg sedan inskrivning, så magen är nästan lika stor som innan bara mer rund o spänd).

I alla fall, jag har bara nickat lett o sen gått o skakat på huvudet när de inte ser, för de vet ingenting om min kropp även om de låtsas som det.

2018-06-08
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Blev också rekommenderad en dietist. Men tackade nej. Har gått upp 18kg på 37 veckor men vet precis hur jag ska gå ner dom igen. Tittade på ett tv-program som heter "My 600 pound life" och kan en tjej på över 250kg få barn utan komplikationer så jag som kvinna över 100kg och med bra blodvärden få barn med gott samvete och käka en kaka då och då :P

2018-06-07
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Huvudsaken är ju att vi trivs med oss själva. Lättare sagt än gjort men det är ju ändå det viktigaste😊 och att man har någon att dela denna mysiga stund med som gillar en för den man är, det är också lättare sagt än gjort i vissa tillfällen men det är också viktigt att stötta sig själv och andra och vara sin bästa vän, tror man vinner på det

2018-05-17
Hallonputte
Hallonputte
Bebis på 15 månader

Jag har nog blivit tjock på egen hand så att säga, men både jag och min bror är ganska stora. För mig har väl mat varit tröst så det är väl därför man ser ut som man gör :/

2018-05-17
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Ska också görs en glykosbelastning, ser inte fram emot den men men, BM ville att jag ska göra för mitt höga BMI och för min mamma hade höga värden med mig och diabetes med min bror.
Har du anlag för högt BMI eller är du mer ensam om det i familjen?

2018-05-17
Hallonputte
Hallonputte
Bebis på 15 månader

Ja det är inte kul den heller. De var snällare hos min bm, jag fick bara reda på att jag pga högt bmi kommer behöva göra en glukosbelastning. Jag är 163 också kort och pluffsig.

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Usch hemskt! Jag förstår precis hur du känner, jag går in i v. 7 imorgon och vi va igår på inskrivning hos BM igår och har ganska högt BMI jag med. Jag är rund, plufsig mage och är väldigt kort 160cm, grov benstomme så jag visste att det skulle vara högt... Det jag fick höra från min barnmorska va att du kanske kan börja ut och gå mer så vi kan dra ner några kilo eller två? Du vet att du inte är liten precis? Kanske vi ska boka en tid hos vår dietist?
Känslan kryper fram i huvet, jag vet att jag är ”tjock” men jag är mycket mindre än vissa gravida men även mycket större än andra.
Förstår precis hur du känner, kanske inte riktigt samma sammanhang men ändå, känns piss!
Har äntligen fått så mycket energi om kropps-positivitet det senaste och gillar faktiskt min kropp men där gick det verkligen ner i ett svart hål!
Stå på dig och glöm vad alla säger, huvudsaken är ju att du mår bra och trivs med dig själv!❤️

2018-05-16
Hallonputte
Hallonputte
Bebis på 15 månader

tyvärr så har de båda poängterat just magen, att jag blivit större sa den ena och den andra sa att han sett det från sidan på magen.. då de har poängterat just att det är magen och inget annat

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Du tror inte det kan vara så att dom ser det på dej för du har det där gravidglowet. Du vet;) min man känner en som sett på mej 2 ggr att jah är gravid fast jag bara varit i typ v 5-7. De dumma kommentarer jag får däremot har varit hoppas det blir en flicka denna gång eller är det inte en flicka. Det kanske är en liten flicka. Har 3 pojkar sedan innan. Vi har därför valt att inte berätta för någon om graviditeten alls o jag är i v 33 x) o hoppas på igångsättning v 38 så håller tummisarna för att jag kan dölja det 5 veckor till;) men tycker du ska strunta i de dumma kommentarerna! 💕

2018-05-16
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Men det måste ju inte vara en kommentar om att hen tycker du var/är tjock?

Jag kan ibland se folk gå på ett visst sätt och/eller stryka/hålla handen lite på magen och på det viset misstänka att dem är gravida.

Jag var oxå överviktig med runt 14 kg när jag blev gravid gick upp rätt mycket och hamnade på samma vikt som jag gått ner från innan. Alltså plus nästan 20 kg. Inom 14 dagar efter förlossning hade jag gått ner allt utom 2 kg. Nu har jag dessutom gått ner dem och ytterligare 2 kg.

Försök släppa det du duger som du är och gravvikten är tillfällig. Ta hand om dig.

2018-05-16
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

tack så mycket. det hjälper säkert inte med redan galna gravidhormoner att få höra något sånt.

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Jag har fått 2 kommentarer som jag idag garvar åt men då var det fan inte kul med alla gravidhormoner. Första kommentaren var såhär: Jag berättar för en kollega att jag är gravid varpå hen säger: Ska du behålla det?
Andra kommentaren var: Jag tänkte väl att du var gravid igen för du var så tränad och fin sist jag såg dig. Dock räddade en annan vän samtalet genom att säga att jag var fin som gravid haha
Mitt tips till dig är att hålla huven högt och sträck på dig! Tror inte människor tänker sig för alltid, inte jag heller. man är inte mer än människa. kram

2018-05-16
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...