App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Behövs tillstånd för att resa ensam med barn till Tyskland

Hej! I morgon ska jag och min son flyga till Berlin. Kom idag på att det kanske behövs tillstånd från den andra föräldern när man reser ensam med barn. Jag har försökt googla men får inte nåt tydligt svar. Har kontaktat flygbolaget och enligt dem är det ok utan tillstånd men att jag ändå ska kolla med ambassaden. Idag var det försent att kontakta dem. Ska ringa i morgon. Är det nån som vet vad som gäller? Hans pappa har godkänt resan, så det är inget problem. Men det vore dumt att stå där och sakna ett skriftligt tillstånd. Tack för svar.

2018-05-15
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Nu verkar det ha gått bra men enda landet som kräver godkännande från båda vårdnadshavare oavsett efternamn är Sydafrika (var så för något år sedan iaf) pga tidigare problem med trafficking med barn. Inga problem för barn att resa utan en eller båda vårdnadshavarna

2018-05-21
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för svar. Jag hann inte skriva innan vi reste.
Efter att ha varit i kontakt med både flygbolag och tyska ambassaden så ordnade jag ett intyg att ha med i fall det skulle behövas. Både flygbolaget och ambassaden sa att de inte krävde det men att det kunde vara bra ändå ifall nån skulle fråga.
Jag behövde aldrig visa det och ingen verkade ens fundera över var pappan var.

2018-05-20
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Ja,det var föra året i april. De kanske vill ha från visa men inte från andra. Hehe...

2018-05-16
Daian
Daian

Till Storbritannien? Så var det absolut inte när jag var där för en månad sen iaf eftersom man har passen med sig. Nyss ändrat?

2018-05-16
illusiona
illusiona

Till uk måste man ha personbevis om barnet inte ha samma efternamn. Vet ej hur det kan va i Tyskland.

2018-05-16
Daian
Daian

Som vårdnadshavare är det inget problem. Min mamma reste med min bror (med hans pappas tillstånd förstås) och det var inga problem, det enda var att de ifrågasatte om det verkligen var hennes son då de inte är lika alls och har olika efternamn. Men aldrig vart nån som bett om papper.

2018-05-16
illusiona
illusiona

Nej du behöver inget intyg om du är vårdnadshavare. Trevlig resa

2018-05-16
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...