App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Välja bort mvc?

Är ca 21 veckor gravid och tycker stödet från mvc är helt värdelöst. De orkade inte ens bry sig om att berätta om mina provresultat trots att jag har järnbrist etc... Jag är dessutom enormt förlossningsrädd och blev lovad tidigt stöd och liknande vilket jag inte fått. Dock så ljög de om allt de lovade inför min förra förlossning så litar inte på dem alls... Nu har jag vart sängliggande sen nyår vilket de struntar helt i. Är det någon som genomgått en graviditet med knappt nån kontakt med barnmorskan? Hur länge kan jag undvika dem utan att riskera barnets hälsa?

2018-05-14
illusiona
illusiona
Barn på 1 år och 6 månader

Har exakt samma problem... Dock är det mitt första barn jag väntar.

2018-07-17
Bebis på 15 månader

Det verkar ju helt katastrofalt bemötande det där! Fruktansvärt! Förlossningsrädsla hanteras inte av mvc utan Auroramottagning på sjukhus så en barnmorska ska skicka bara remiss till en sådan mottagning så sköter de resten. tycker absolut att du provar en annan mvc, alltså en annan mottagning och inte bara byta barnmorska. jag har haft förlossningsrädsla och man blir tagen på allvar om man tar upp det med sin bm och säger att man måste få komma till en auroramottagning. där finns personal som hjälper. min Sf mått kurva dippade på alla tre barnen och de föddes alla under 3500 g men ändå över 3000 g. så den är inte alldeles helt perfekt men en bra indikation kanske på mycket fostervatten eller annat också som barnmorskorna vill få indikation på.. vi fick gå på TVU för att kolla tillväxten på senaste barnet då också det var risk för placenta previa för mig.. alltså risk för kejsarsnitt.. vilket jag var mest rädd för.. tycker inte att du ska undvika mvc eftersom det finns en risk att man kanske inte upptäcker något som kan vara direkt eller indirekt farligt för bebisen.. ex. placenta previa eller annat med moderkakan som man bara kan se på ultraljud.. och går du inte på det så är det risk att något händer vid förlossningen istället .. det skulle inte jag utsätta min bebis för och inte heller mig själv... hoppas du får hjälp på auroramottagning ..

2018-07-16
flingan32
flingan32

Byt mvc. Kan bli farligt om inte sjukhuset du ska föda på har information om hur din graviditet har varit. Kan ju missat något viktigt :/

2018-05-15
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Va illa bemött du verkar ha blivit alltså! Min bm säger aldrig sf-måttet till mej men man kan alltid gå in o kika på 1177 o i sina journaler där står järnvärde o annat.. sf-måttet håller jag med dej om mitt stämmer inte heller låg på mittkurvan hela förra graviditeten o födde en kluns på 4700 gram i v 39 så det med magmåttet är enligt mej skitsnack.. nä jag vet det är jättesvårt att fara till annan kommun när man inte har råd med det.. :/ ja dom lär vilja kolla blodtryck o så om det har varit högt innan.. alltså all vård i Sverige är frivillig o du måste inte ta emot vården som erbjuds MEN för bebisens bästa o även för din hälsa är det bra att gå till mvc.. jag förstår din förlossningsrädsla o tyvärr måste man tjata o övertala läkaren o bm att man har det.. va är det du är rädd för med förlossningen?

2018-05-15
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Har nog provat de flesta barnmorskor på mvc här, då det är andra graviditeten så är det betydligt färre kontroller och min förlossningsrädsla struntar de i den här gången. Jag var t.o.m. inskriven i tre månader innan de ens gjorde ett graviditetstest på mig...

Min mage växer i väldigt snabb takt och reflekterar inte barnets storlek, samma sak med förra graviditeten. Då sa de att jag skulle få ett stort barn tills ultraljudet innan förlossningen visade att han låg på undre gränsen för normal storlek. Så det var de ju inte alls särskilt hjälpsamma med. :p

Har gått till min vanliga läkare idag för att kolla ekg, blodtryck och olika blodprover. Då jag behöver gå ner i vikt inför förlossningen så antar jag att de kommer att kolla sånt ganska regelbundet?

2018-05-14
illusiona
illusiona

De sa aldrig värdet, bara att det var brist och att jag borde äta tabletter. (Detta efter jag ringt och tjatat om provsvaret) .

Bor i falköping och finns inga fler här. Har heller inga möjligheter att åka till andra kommuner av ekonomiska skäl tyvärr :/

2018-05-14
illusiona
illusiona

Jag tycker du ska byta mvc! Du har full rätt att byta mvc o barnmorska hur många gånger du vill då vi har fritt vårdval i Sverige.. jag gick hos en bm med min 2 åring o tyckte om henne när jag sen väntade han som är 1 år nu så bytte jag till ett mvc i en annan stad då jag inte kände att jag fick rätt stöd där just då.. nu väntar jag barn igen o går till samma bm som med 2 åringen. För hon är bra. Men vart bor du då? Tänker det finns massa mvc.. och va ligger du på för järnvärde eller hb?

2018-05-14
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...