App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver alla tips jag kan få!

Hej jag är gravid i v7 går in i V8 på torsdag. Jag har börjat att må så illa och kräks så fort jag har ätit eller druckit. Någon som har vart med om liknade som kan dela med sig..🤮

2018-05-14
Linneakumlin
Linneakumlin
Barn på 1 år och 11 månader

Prova att äta små knäckebröd eller kex eller liknande direkt när du ska gå upp från sängen. Ät små täta mellanmål istället för större. Jag är gravid med fjärde och mått illa med tjejerna men inte med killarna. Det som räddat mig är fysisk aktivitet och täta små mellanmål.

2018-08-21
flingan32
flingan32
Bebis på 5 månader

Jag är sån som HATAR tabletter. Klandra inte någon som tar det men jag själv vill undevika de så mycket som möjligt. Jag är i vecka 8 och har nu i tre veckor knappt kunnat jobba och mår SKIT rent ut sagt. Fick ju börja överväga att kontakta barnmorska och läkare för receptbelagda tabletter. Men tänkte att jag först skulle testa dom här åksjukebanden man köper på apoteket. 150kr. Varit spyfri i tre dagar nu och mår faktiskt inte lika illa!!! Kommer attacker lite då o då men BETYDLIGT bättre än innan.

2018-06-28
979797
979797
Gravid i vecka 19

Var själv sängliggandes flera månader under mina graviditeter pga kräkningar. Inger särskilt hjälpte. Försök äta även om det kommer upp igen. Barnet tar det den behöver så det behöver Du inte oroa dig för.Ta det lugnt och gör det som känns bra. Kom ihåg att det går över så småningom.

2018-06-28
Angelalala
Angelalala

Be bm skriva ut lergigan comp. Kan förhoppningsvis få bort udden av illamåendet.
Sen åt jag massa piggelin som någon innan skrev också, både vätska och sött på samma gång vilket var precis vad jag behövde. Melon har också fungerat bra och att ha en buffert av naturdietdrycker i skafferiet i favvosmaken. Jag mådde illa tom vecka 20 så att det släpper vid vecka 12 kanske du inte iskallt behöver räkna med då många mår illa längre än så. (Man blir så besviken när man fortfarande vaknar med en spya i halsen varje morgon därefter). Armbanden har inte fungerat för mig, men (ursäkta lite äckligt kanske) sånt som smakar samma på vägen upp som ner tyckte jag att man snabbast återhämtade sig ifrån. Dvs inte massa kryddad mat osv.
Lycka till och hoppas det går över snart

2018-06-26
Mislan
Mislan

Hade också ett riktigt jobbigt illamående med kräkningar i början av graviditeten. Jag blev rekommenderad Postafen och det fungerade. samt att jag drack avslagen cola eller pepsi. Smakade förjävligt men det fungerade. Mumsade också på smörgåsrån ett par gånger när jag var illamående. Hjälpte sådär.

2018-06-26
Elavela87
Elavela87

Hej,

Jag har gått igenom en liknande fas och för mig funkade Lergigan Comp och jag åt Piggelin (ja glassen) i mängder. Det gjorde liksom inget att spy upp den, blev liksom inte riktigt värre. Om det är en tröst så kommer allt lätta vecka 11 (eller bör lätta).

Se till att få i dig grönsaker och frukt åtminstone för det hjälper även vätskenivån i kroppen.

2018-06-26
Gagaloo
Gagaloo
Barn på 3 år och 10 månader

Jag mådde illa i början av min gravidivitet. Jag åt då postafen. Det funkade jättebra. Men glöm inte att rådfråga med barnmorskan.

2018-05-16
Tilda305
Tilda305
Barn på 1 år och 10 månader

Jag åt smörgåsrån utan något på, nästan konstant! Kändes som det sög åt sig av det sura i magen :)

2018-05-16
Niseen
Niseen

Ät bara sånt du är sugen på. Jag åt mest färsk frukt, exotisk frukt och bär tyckte jag var godast. Sen gillade jag långkok, husmanskost det åt jag och mådde bättre. Undvek fet, stark och stekt mat. Glass var rätt gott oxå. Sen vilade jag mkt. Åt tabletter men de sov jag av och kunde inte göra annat. Provade åksjukeband men det funkade inte heller.

2018-05-16
Mammmaw08
Mammmaw08

Med sonen började jag spy i v.7-8. Det blev bara värre med tiden. Mådde illa dygnet runt, spydde upp allt jag åt och drack. Åt Lergigan Comp och Pimperan, hjälpte inte. Blev inlagd på sjukhuset för akut vätskebrist i tre dagar, tre gånger, sista gången fick jag även näringsdropp. Mannen fick hjälpa mig duscha en gång i veckan för det orkade och klarade jag inte av själv. Sov och spydde var mitt liv från v.7-15. I vecka 15 hade jag gått ner 11kg. Fortsatte må illa hela graviditeten och åt de tabletter jag ovan nämt hela graviditen och gick på akupuntur en gång i veckan för att tömma kärlen under tungan på blod (det blev min räddning), kunde inte gå en vecka utan akupunturen. Hade Hyperemesis Gravidarum. Men behöver ju inte vara så för dig, jag hoppas verkligen inte det! Men försök få hjälp av bm.

2018-05-16
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Nu spydde jag bara en gång men jag mådde väldigt ill i början. Iskall äpple eller apelsin juice funkade bra för mig när det var värst.

Men prata med bm det finns medicinsk hjälp att få.

2018-05-16
viva91
viva91
Barn på 3 år och 4 månader

jag var själv väldigt illamående men kräktes inte. men det hjälpte att äta lite grann sent på kvällen så att jag var mätt.
de hjälpte också att sova med ett öppet fönster så att jag direkt på morgonen fick i mig frisk luft.
äta lite åt gången hjälpte också en del.
men måste gånger fick man andas igenom det, nästan som vid en panikångestattack,

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Barn på 3 år och 11 månader

Jag tog Postafen när jag kräktes dagligen de första veckorna. Fick också lägga om kosten. kall mat som smoothies och yoghurt hjälpte lite.

2018-05-15
Elavela87
Elavela87

Jag mådde också väldigt illa men kräktes bara ett fåtal gånger.
Jag åt inga tabletter som jag vet att man kan få utskrivet men det underlättade att äta kall mat och dricka kalla drycker. Lite åt gången men ofta.
Jag åt kall mat första 5 månaderna tror jag. Mådde fruktansvärt illa om maten var varm eller om jag försökte dricka kaffe eller te.

2018-05-15
Emliew
Emliew

Prata med barnmorskan om att få lergigan comp eller pimperan utskrivet. Testa åksjuke banden och åksjuke tabletterna postafen. Fungerar inget av de ta kontakt med din läkare och få ondansetron bluefish utskrivet. De va de enda som hjälpte mig. Illamåendet gick väl aldrig över men de stoppade upp kräkningarna och jag slapp ligga med dropp.

2018-05-15
Mars2017
Mars2017

Har inte varit i situationen själv men nära vänner till mig köpte ett sådant armband emot åksjuka ,hjälpte dem jätte mycket😊

2018-05-14
SaaraaErikssoon
SaaraaErikssoon
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...