App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill bli igångsatt

Hej! Jag väntar mitt andra barn och har 7 veckor kvar av graviditeten. Min rädsla bottnar från min första förlossning där jag inte hade någon som helst aning vad som skulle hända. Jag var förbered i teorin, läst på osv. Men när det väl var dags pratade barnmorskorna och undersköterskorna inte alls med mig. De gick iväg, kom tillbaka, gick iväg och kom tillbaka och så gick det till i 15 timmar tills det väl var dags för krystandet. Jag kände mig lämnad i mina smärtor. Jag är nu rädd att föda i sommar när jag vet att det är ont o personal, nyheter där mammor fått föda i garaget eller hemma eller i en taxi för att de blir hemskickade igen eller att det inte finns plats. Jag hade känt mig mycket mindre oroad och trygg om jag fick ett bestämt datum där de är redo för mig. Förstår ni vad jag menar? :(

2018-05-13
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag tyckte Aurorasamtal var helt värdelöst. Jag bad om att få bli igångsatt och de gick med på det efter de kontrollerat barnet cirka 2 veckor innan beräknat datum. Jag är extremt förlossningsrädd och upplevde att man fick betydligt mer hjälp på förlossningen då de måste hålla en under nära uppsikt vid igångsättning. Dock gör det förjävligt ont. Fördelen är dock att du vet att du får en plats och att du inte blir hemskickad om det inte går fort nog.

2018-05-14
illusiona
illusiona

Jag tycker du ska prata med någon innan det är dags för FL, dvs ej endast skriva i journal/förlossningsbrev. Jag födde för tidigt så jag och BM hade ej hunnit skriva något i min journal och min förlossning gick snabbt så ingen hann ens titta på mitt förlossningsbrev ☺️

2018-05-14
MammaKotte
MammaKotte

Jag blev igångsatt och skulle inte rekommendera det. Jag bad om det och tjatade till mig det men förstår nu i efterhand varför det inte är rekommenderat. Jag vet de som har haft drömförlossning efter igångsättning men det är nog lika stor chans till att det går mindre bra. Du har inte funderat på att ha med en doula på fl? Då har du ju alltid någon där som är utbildad och kan hjälpa bara dig. Lycka till :)

2018-05-14
Matildaamnas
Matildaamnas

Det är ju en jättebra början ju! Det jag har förstått är att man måste tjata om att få igångsättning. Som sagt jag skulle fått det med min minsta men fick inte o fick då åka i racerfart in till BB en vecka senare.. jag ska säga det att vill dom inte sätta igång mej får dom snitta för stressen över att föda hemma är hemsk! Så jag förstår dej! Be om läkarmöte för det är läkarna som bestämmer om igångsättning..

2018-05-14
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag har skrivit lite i förlossningsbrevet där jag vill att personalen guidar och berättar vad som händer. Jag ska till BM imorgon och prata om detta. Fick träffa psykolog men det hjälpte inte så mycket. Jag vill ju ha en tid för igångsättning. Inte prata om hur orolig jag är och hur JAG ska tänka om kring det... Vad händer på ett aurora-samtal?

2018-05-14
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag förstår dej jag är själv i en liknande situation.. håller oxå på att propsa på igångsättning.. då för att jag föder så himla snabbt o är rädd för att inte hinna in till fl.. jag ska antagligen bli skickad till en Aurora mottagning.. men ska se va läkaren säger den 23e.. tror vi har bf nästan samtidigt då jag går in i v 33 idag.. :) ska ha 7/7 :) snackar gärna om du vill:)

2018-05-13
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag rekommenderar starkt att gå på Aurorasamtal. Jag upplevde stor oro efter första barnet och det hjälpte mig verkligen att få prata med en person som jobbar med förlossningar dagligen och kan hjälpa till att sätta ord på och bearbeta rädslan. Hoppas det löser sig för dig.

2018-05-13
jessicaelisabeth
jessicaelisabeth
Barn på 3 år och 8 månader

Försök få tid till ett Aurora-samtal. Jag tyckte att det var superbra! Jag har också en del orosmoment som ligger kvar sedan förra förlossningen, men att prata om det och göra upp en förlossningsplan kändes super! Dessutom sa bm att Aurora-patienter inte blir hänvisade till andra sjukhus, även om man ska föda mitt under semestern (jag har bf 7 juli).

2018-05-13
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

kan du inte skriva i din journal eller förlossnings brev hur du vill ha det? eller tala om att du önskar en bättre kommunikation än vad ni fick sist.

2018-05-13
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...