App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Matvägrar 5mån

Hej! Min lilla matvägrar sen 2,1/2v tillbaka jag ska va glad om hon får i sig en hel flaska ersättning. I vanliga fall dricker hon 165ml var 3h. Har prövat byta flaska, byta ersättning, bitringen, alvedon vänta 4h mellan måltiderna. Inget funkar. Till slut har vi börjat ge gröt ett mål. Sen ge frukt klämmis som en morot innan eller efter maten. Det är 2st tänder på G i under käken dom har hållt på i 3mån nu. Jag får lite halvt panik vissa dar för blöjorna har alltid varit jätte fulla nu är dom halv fulla. Bvc sa att ja men vill hon inte ha ersättning ge mat då även om det bara är fruktpure. Vissa dar går bra andra dar är de total matvägran. Nån som har nå tips?

2018-05-12
isa_bella83
isa_bella83
Barn på 2 år och 3 månader

Men har flera vänner som ger vanlig mat och sen ersättning på det ännu. Som är lika gammal som min son. Så det kan man också göra. Men tänker att man gör så för att man inte vet om ungen är mätt eller inte. Alt med vikten. Jag har en stor unge, snart 11 kg och 9 månader 😫 så aldrig behövt tänka på vikten! Nu Har du fått läsa mycket 😂🙈

2018-06-05
SanUno
SanUno

Men på natten ger du ersättning då eller välling? För på dagen är då ersättning ett alternativ att ge som mellanmål, ist för att amma. Så hade jag gjort om man inte hade haft mjölk. Sen behöver du inte köra det sålänge kanske max till barnet är 7-8 månader. Jag slutade med amning på dagen/kvällen när min som var någonstans 7 månader. Då bytte jag ut det till frukt, grötklämmisar, mackor osv.

2018-06-05
SanUno
SanUno

Oj så svårt. Aldrig behövt ge dessa. Min som har ätit så mycket vanlig mat från det han var 5-6 månader. Men detta är något Bvc tycker du ska ha? ☺️ Vad jag förstår när jag läser på nätet är att det är lite likt varandra? Jag uppfattar det som att man ger det efter måltiden. Du ger vanlig mat och vatten till. Sen för att komplettera ger du någon av dessa för att få mer näring och öka mättnadskänsla? Så upplever jag iaf 😆 Står som så lite på nätet.

2018-06-05
SanUno
SanUno

Dvs utöka till en flaska välling till.

2018-06-04
isa_bella83
isa_bella83

Ohh va skönt! Min lilla har oxå det. Enstaka ggr har hon vaknat 3-4 tiden för mat. Men bvc sa att jag skulle mata på natten. Jag går fortfarande upp kl 3 varje natt & stoppar in flaskan för hon vill ju inte gärna dricka som sagt. Men då vet jag att hon får i sig. Tack snälla för all hjälp! Du är guld! ❤️🙏🏻 En sista fråga bara jag har nu slutat amma för jag har typ 10ml kvar & hon blir 6mån på denna vecka. Jag har nu köpt baby semp nr 2 och nan 2. Men jag hajar inte riktigt! De står ju tillskottstill lägg på. Är de meningen att dom ska dricka de som mjölk / vatten till maten. Eller är de flaskor bara. Fattar inte riktigt. Hon äter nu flaska först sen gröt sen frukt sen flaska flaska välling. Jag ska utöka till en till flaska så fort förstoppningen har lugnat sig av all mat.

2018-06-04
isa_bella83
isa_bella83

Min son har sovit hela nätter sen han var 2-3 månader. Nu är han 9 månader :-) Peppar peppar! 😳☺️

2018-06-01
SanUno
SanUno

Visst det är lång tid men de behöver också mycket sömn. De växer så mycket och bearbetar på natten. Så låt barnet sova, de säger till när de är hungriga. Min som äter välling i sängen ca 20 varje dag och vaknar mellan 6-8 på morgonen och då ammar jag lite lite(har inte mycket kvar) sen får han 2 dl välling vis 9-10 när det är dags för nästa sovtid. Så du kan lungt låta barnet sova. Njut :) förstår dig, man har tusen tankar och funderingar! Du gör det jättebra!!

2018-06-01
SanUno
SanUno

Ja verkligen! Men man blir ju osäker när det är första barnet. Hon får välling nu sen några dar tillbaka, gröt och klämmis. En fråga bara om jag ger godnatt välling kl 19-20 när måste hon äta igen. Asså hon har varit en bebis som kunnat sova hela natten från start. Hon vaknar inte av hunger! Tycker att 19-20 till 6-7-8 tiden på morgon är lite länge det är ju nästan 11-12h utan mat hon är ju bara 6mån om 10dar. Hur länge kan dom va utan?

2018-06-01
isa_bella83
isa_bella83

Skönt att det verkar gå bättre. Så kul när de äter vanlig mat! Tycker det är väldigt olika med var man har för Bvc! Med all råd man får. Du känner din bebis bäst ❤️

2018-05-30
SanUno
SanUno

Tack snälla för alla svar! Vi har börjande klämmisar & bytt ut 2st mål mot gröt & frukt klämmis. Ska testa välling för första gången nu. Man blirlite konfunderad när bvc säger nej till välling för inte va hela 6 mån. Det är tydligt att hon vill ha mat hon blir överlycklig när hon ser skeden och klämmis.

2018-05-28
isa_bella83
isa_bella83

Vår lilla började krångla mer och mer med ersättningen vid fem månader. Varje flaska var en kamp. Men hon fick snabbt smak för gröt och burkmat så från 6 månader åt hon inget annat.
Har erbjudit ersättning/välling med jämna mellanrum men hon har alltid ratat det oavsett vad eller hur vi gett den.
Nu först när hon är ett år kan hon tänka sig att dricka lite mjölk till maten.

De är så olika de små...

2018-05-18
skenet81
skenet81

Plus - messmör i all mat! För att smörja magen

2018-05-15
SanUno
SanUno

Tänker du att gon inte bajsar mycket eller kissar? Börja ge lite vatten också till måltiderna, i början behövs inte lika mycket då hon ändå får i sig ersättning. Samt om det är bajsningen du tänker på så tar det tid för deras bajsning att komma igång när de får mer o mer mat! Så glöm inte att ge katrinplommon och päron! Jag ger antingen eller vid varje måltid !

2018-05-15
SanUno
SanUno

Såg nu, 5 månader. Jag tycker det inte är något fel att börja ge henne mera mat. Hon har väl kanske också börja inse att det finns annat än ersättning. Prova välling fr 6 månader. Köp klämmisar, finns i gröt och frukt 👍. Köp mat fr 6 månaders om du inte hittat fr 5 månader. Eller gör egen! 🌷

2018-05-15
SanUno
SanUno

Hur gammal är hon?

2018-05-15
SanUno
SanUno
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...