App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Så ont i ryggen

Nån som har tips på vad jag kan göra mot ryggont? Jag har så ont så jag orkar inte göra någonting.. orkar knappt lyfta upp min 1-åring än mindre min 2 åring.. Har 665 alvedon det hjälper inte.. Har en värmedyna jag ligger på så ofta jag kan.. hjälper inte.. att gå ut och gå hjälper inte heller har bara ännu mer ont efteråt. Fick till och med mer ont idag efter att jag o maken mös till det.. och för att klargöra jag har inte ont i fogarna utan i ländryggen o då även ner lite i fogarna oxå men värst i ryggen.. Har ni något bra tips på vad jag kan göra? Ska till läkaren den 23e men är så länge tills dess..:(

2018-05-12
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Har du kollat mammafitness appen? Där är det träning specialiserad efter i vilken trimester du är. Kostar 149kr. Jag har precis påbörjat den för första trimestern. Tycker det är bra, vettiga övningar. Jag är fysioterapeut till yrket.

2018-05-14
Bebis på 17 månader

Ladda ner Mamma mage appen. Super bra övningar olika nivåer för att stärka bålen.

2018-05-13
Tacksamhet
Tacksamhet
Barn på 3 år och 1 månader

Hej mrs Roos. Jag känner igen det där från när jag var gravid, men jag tror att du behöver stärka ryggen. Om jag vore du skulle jag ringt och hört med min barnmorska om antingen tips på vart du kan vända dig eller att hon snarast bokar in dig hos en läkare som kan remittera dig. Eller kanske kunde din sjukgymnast ge dig anpassade övningar. Det finns lätta ryggövningar som går att göra i hemmet men jag kan inte ge dig tips då jag inte vet hur ditt tillstånd är exakt. Det måste rådgöras så att det blir rätt övningar för just dig.
Jag håller tummarna för att det går bra! / Linda

2018-05-13
Ms Akela
Ms Akela

det enklaste är nästan att googla faktiskt, annars fråga på mvc, de kan ibland erbjuda vattengymnastik med som är rätt skönt att gå på när man e tung.

2018-05-13
Nillanodanne
Nillanodanne

Tack för alla bra tips..:) jo det vet jag att det finns övningar man kan göra som gravid oxå men inte just de övningar jag fått sen innan:) vet någon vart jag kan vända mej för att prata med nån som är specialiserad på just gravida.? Då vi bor på landet är det lite knepigt:/ är det via vc eller mvc?

2018-05-13
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Finns absolut övningar du kan göra för att stärka upp ryggen fast att du ör gravid :) gå till fysioterapeuten så får du hjälp om du känner dig osäker :)

2018-05-13
Emawestin
Emawestin

leta upp en kiropraktor som är specialiserad på gravida. de kan hjälpa en jättemycket. även om de inte kan knäcka rätt så kan de hjälpa en med hållningen och så så att man inte belastar fel.

2018-05-13
Nillanodanne
Nillanodanne

Spikmatta ska man undvika som gravid, men annars var det ett bra tips. Gravidmassage?

2018-05-13
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader

Spikmatta kan hjälpa!

2018-05-13
Krickolainen
Krickolainen

Yes köpte ett svinbra bälte förra graviditeten men detta är högre upp i ryggen alltså inte nere i fogarna/höfterna.. :/ så är jättejobbigt..

2018-05-13
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Aha, jag fattade inte att du var gravid. Har du provat med foglossnings/gravidbälte? Var jätteskönt tyckte jag, avlastade bra. Jag gick även till massör.

2018-05-12
Mammmaw08
Mammmaw08

Jo men jag har fått övningar från sjukgymnast men de kan jag inte göra nu när jag är gravid.. tack så mycket;)

2018-05-12
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Träna upp den! Om inte jag tränar får jag ont i ryggen, märker direkt när jag fuskat. Fråga sjukgymnast/naprapat/pt om övningar. Många är lätta att göra hemma. Är inte bara ryggen som behöver tränas. Tänk oxå på hur du lyfter och lyft bara när du verkligen måste, bättre att sitta ner på golvet med barnen om de tex slår sig och behöver tröst. Lär dem att klättra upp på sin stol, ha en stege till skötbord mm. Lycka till!

2018-05-12
Mammmaw08
Mammmaw08
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...