App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaknar ofta?

Hej! Jag funderar på om det är fler som är i min situation. Min 4 månades vaknar väldigt ofta på nätterna. Sover 1,5 timma vaknar ibland är det mat( hon ammas) ibland vill hon bara snutta.Tycker detta är jätte jobbigt att det inte sovs i längre perioder, och varför vaknas det så ofta?

2018-05-10
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Men när ni pratar om utvecklingsfas, är det att kroppen väcker sig själv? Att man är mer hungrig eller tänder som är på väg?nej detta är andra barnet men den första sov hela nätter efter bara 2,5 månad gammal så detta är nytt för mej.

2018-05-11
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Närhet, hunger, utvecklingsfas, tänder på g? Då de blir 6 månader kan man ju börja ge gröt på kvällen så de blir mer mätta. Försök amma mer på dagen om det går. Jag hade mycket mjölk och stark reflex så jag bytte inte bröst så ofta så får de mer av den feta-sova-gott-mjölken. Undvik kaffe, koffein, åtminstone på kvällen, svalt i rummet mm. Finns mycket tips men alla barn är olika, mina två är helt olika. Min dotter var så sär att hon åt ofta länge på natten. Tror det var närheten mest men även att hon inte hade tid att äta dagtid i perioder för det var så mycket att upptäcka. Men samsova var lösningen, tillslut sov vi i synk och då blev uppvaktning korta och mer sällan. Men vet hur jobbigt det är. Är det första barnet? Då kan man ju vila på dagarna för det blir ju bättre. Jag är bara tacksam att barn nr 2 sover gott i vagnen och bara äter var tredje till var femte timme på natten. Men som sagt just där vi 3-4 månader är man själv ganska trött också då man ofta sovit dåligt sista månaderna i graviditeten och sedan ammat några månader. Men som sagt, det blir bättre och bättre!

2018-05-11
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Tack för alla svar. Jag ligg ammar men hittar ingen bekväm position så har svårt att sova. Är det någon som vet varför dom vaknar så ofta?

2018-05-10
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Det kan vara massor orsaker till att Berner sover som du beskriver. Vår son sov också med massor uppvak, 2 timmarsintervaller. Det pågick tills han blev cirka 10-11 månader. Nu är han snart 14 månader och vaknar endast ett par gånger på natten. Dock så är han otroligt svår att få att somna.
Vet inte hur ni gör på nättern, och hur ni sover, men att liggamma kanske kan bidra till mer sömn för dig.

2018-05-10
Ciliak
Ciliak
Barn på 3 år

Min tjej vaknade också ofta och sov oroligt där runt 4 månader under en ganska lång period. Jag ammade inte då och hon fick flaskan 1-2 gånger per natt men kunde vakna varje timme ändå. Men sen försvann det helt plötsligt, nu äter hon fortfarande 1-2 gånger per natt och kan gnälla till när hon tappar nappen några gånger men somnar om direkt.
Hoppas att det blir bättre snart, jag tror det höll i sig ca 5 veckor hos oss:

2018-05-10
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Nja barnet sover lika ”dåligt” på dagen.kan det vara utvecklings stadiet i den åldern kanske?

2018-05-10
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Om han/ hon sover mycket under dagen då vill de inte sova på natten. Min son är snart 6 månader och han brukade vara vaken flera ggr. Nu har jag provat att duscha honom mellan 22-23 tiden och massera hela kroppen med babyolja, sen ammar jag honom och han brukar sova 4 timmar ibland. Om du duschar ditt barn på dagen prova genom att flytta duschningen.

2018-05-10
Yesew
Yesew
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...