App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning

Är idag 12 dagar över tiden och har bokat igångsättning till helgen.. Känner ett misslyckande över att kroppen inte vill sätta igång själv och en rädsla över att barnet kommer vara stort och att förlossningen kommer bli långdragen och extra tuff.. (har bara läst skräckhistorier om igångsättning) ge mig gärna era historier och peppande ord! Börjar få lite smått panik här hemma..

2018-05-09
Bebislycka91
Bebislycka91
Barn på 1 år och 10 månader

Jag blev igångsatt 42+0 vilket var skönt. Då vi bor nära sjukhuset så kunde jag till och med gå till . Klockan 23 på kvällen kom våran tös som vägde 3200 gram och 50 cm lång. Jag tror att bebis höll sig inne för att det var varmt och gött. Snart är hon 8 månader och har nog tack vare de extra dagarna i magen varit tidig med allt. Hon var stark och stadig från första stund ❤️. Jag håller med de andra om att det var skönt att slippa oroande och för min del även en långdragen förlossning.

2018-07-25
Ellifjor
Ellifjor

förstår att det är gammalt inlägg men vi hade igångsättning på vårt tredje barn och det gick bara på 4 timmar. var inte alls annorlunda mot de andra två förlossningarna. kändes lite mer intensivt men inte mer än vanligt.. man ska väl kanske inte läsa skräckhistorier på internet.. jag fick order med första graviditeten att inte läsa på internet alls om förlossningar för det skulle bara göra min förlossningsrädska värre.. då jag var aurorapatient och var rädd för förlossningar men nu väntar vi fjärde till december och jag älskar att föda barn...

2018-07-25
flingan32
flingan32

Massa grattis!!:)💕

2018-05-18
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Bebislycka91 - Vad skönt att du kan se positivt på förlossningen även om den inte blev som du hade tänkt dig 😊 Stort grattis till bebisen!

2018-05-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag blev igångsatt efter att mitt vatten gått men inte fått några värkar på 30 timmar. Vilket i sig var segt att gå och känna efter hela tiden om det var en värk man fick eller inte. För mig var det skönt att till slut bli igångsatt för sedan tog det nio timmar innan sonen föddes. Han är född 8 dagar före bf.

2018-05-17
diianaelise
diianaelise
Bebis på 10 månader

Hej! Jag blev igångsatt lördagen 11/5 tog första dosen cytotec vid 10.00 värkarna kom igång 17.00. Hade väldigt intensiva värkar med knappt några värkpauser. Vid 23.00 var jag öppen 10 cm men bebis huvud hade inte sjunkit ner. Kämpade på hela natten och vid 10.00 dagen efter bestämmer sig läkaren för att försöka få ner bebis med sugklocka. Dock misslyckades det, då bebis satt fast med huvudet så hela förlossningen avslutades med ett akut snitt. 12.40 kommer världens finaste lilla tjej ut. Även fast jag fick en igångsättning som jag fasade för så har jag ändå en väldigt positiv syn på hela förlossningen nu iefterhand. Bebis kom ju ut tillslut och det är huvudsaken :)

2018-05-17
Bebislycka91
Bebislycka91

Hur gick det Bebislycka91?

Jag blev sen igångsatt i Söndags och vår älskling kom samma dag.

För fler som söker info om detta kan jag säga att jag fick en jättebra förlossning.
Lyxen att åka in på morgonen och må bra och få göra värkarbetet på sjukhus med lustgas och ryggbedövning.
Vi var inne kl 8, klockan 10 undersöktes jag och det konstaterades att jag var redo för att ta hål på vatten och köra på.
10,30 togs vattnet, 17.40 är sonen född.
Krystvärkar 10 min.

2018-05-15
Stinas_
Stinas_

vart igångsatt med tvåan, +19 07:00
Gick segt, fick en massa mindre värkar mot senkvällen.
+20 hade allt avstannat. Provade en omgång till.
På kvällen hade inte mycket mera hänt, tog en kurva och de märkte at han inte mådde bra alls så de tog ut han med ett snitt.
Igångsättning fungerade inte riktigt för min del, ungen ville inte ut helt enkelt😄
Men ut kom han vägde 4240gr 54cm Visst var han stor jämfört med mina andra barn men för att ha legat 20dagar extra kan jag inte påstå att han var nån bjässe.

2018-05-10
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

blivit igångsatt med båda mina barn. Första gången blev jag igångsatt med cytotec frekväll kl 19, sonen föddes 14.30 på lördagen. ganska långdraget, men själva krystvärksrna pågick i 30 min. med andra barnet fick jag första dosen cytotec kl 12, fick varannan timme, vid undersökning kl 16 va jag öppen 2 cm, fick ytterligare en dos. kl 17 kom värkarna, men bara öppen 4cm. 19.09 föddes dottern 😂 fick eda 18.30, den hann knappt komma igång innan hon kom. vattnet gick 18.54 😳 så det kan gå fort också!

2018-05-09
Johannaulrika
Johannaulrika

Jag hade turen att bli igångsatt,. Tyckte det var så skönt att slippa oron för att inte hinna in osv,. För mig tog igångsättningen de tre dygn som de säger att det kan ta men själva förlossningen tog 9 timmar och jag tyckte det var superskönt med personal på plats när det väl satte igång,. Blanda inte ihop väntan med förlossning, värkarbetet är inte utdraget bara för att det tar lång tid från inskrivning till bäbis,. Mitt vatten gick ca en timme före födelsen, vid det laget hade jag legat med lustgas i flera timmar och vill inte ens fantisera om att behöva åka hemifrån så sent

2018-05-09
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

När jag skulle föda dotter gick jag till v42+1 och vart då igångsatt. Vi kom till förlossningen 09.00 och dom spräckte hål på vattnet och höll koll och bara vänta på att det skulle hoppa igång. inget hände och dom koppla in det där droppet och gick och öka hela tiden typ men inge skedde. Dotter hade det så bra så dom fick i 2 omgångar gå in och peta på huvudet så hon vakna för hon somna 40 min i 2 omgångar under dagen. Sen 23.00 börja det bli intensivare och 23.15 börja krystvärkar komma och 23.30 va det bara att krysta och en stund efter va det klart 😊 nog för att timmarna innan va jobbiga så känner jag ändå att det va en bra förlossning och jag är helt klart nöjd. Fick sy 3 stygn men värre vart det inte 😊 detta va för 5 år sen så får se hur det går denna gång. Har BF 18 juni 😊 lycka till sen när det är dags för dig, du ska se att det går bra 😊

2018-05-09
Madlayne
Madlayne

Kan tillägga att jag var så glad att jag slapp göra värkarbete hemma! Hade bara oroat mig om allt var ok och när det skulle vara dags att åka in. Med igångsättningen hade jag en barnmorska i rummet på 2min om jag tryckte på en knapp så kunde jag känna mig trygg och få svar påve frågor och tankar 😊

2018-05-09
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Vad menar du med att du vill känna vattnet gå o vänta in allt en av mina vattenavgångar var i bilen på väg in till förlossningen inte spc kul den första tog dom vattnet o den sista gick vattnet när jag va 8 cm öppen. Många missar att det bara är en väldigt liten procent som en förlossning startar med vattenavgång.. Så du har inte missat spc mycket.. du får ju i princip samma grej bara att du är på förlossningen..

2018-05-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Jag blev igångsatt i v 42 och det tog lite tid, men gick jätte bra och 42+2 kom han ut. 3465g och alldeles alldeles underbar! Nu är han över 5 månader och om möjligt ännu mer fantastisk. Jag kände mig liksom lite besviken över att inte få erfara känslan av att nu börjar det bli dags, vänta ut tiden hemma och känna vattnet gå mm, men nu har det försvunnit. Tror och hoppas att även du kommer att se annorlunda på hela situationen när du fått avstånd o lite perspektiv till det hela. Önskar dig allt gott och lycka till!

2018-05-09
Gitzki
Gitzki
Barn på 2 år och 3 månader

Det är inte ett misslyckande. Din bebis har det bara för bra där inne i din mage för att vilja komma ut😉

2018-05-09
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Hej,
jag kan bara säga att vi är i exakt samma sits.
Har Bf + 11 och tid på Söndag för igångsättning om inget händer.

Dock har jag inte läst mkt om igångsättning, väntar med det och hoppas lilla killen vill ut själv! Kul läsa lite bra om det här.

Heja oss, lycka till!

2018-05-09
Stinas_
Stinas_

Min dotter föddes två dagar innan tänkt igångsättning, det behöver alltså inte alltid bli igångsättning. Hon vägde 2980 g så det behöver inte bli en stor bebis heller :)

2018-05-09

Jag har 3 barn, de sista 2 blev jag igångsatt med då jag gick på blodförtunnande och det funkar inte med eda. Smidigare än med första på alla sätt. Är kroppen bara mogen så går det i regel bra, det är när man försöker tvinga kroppen till något.

2018-05-09
Yrwen
Yrwen

Jag vart igångsatt med första pga förlossningsrädsla. Från de att medicinerna kicka in och första värken kom så va hon ute efter 4 timmar. Hade lustgas, eda och nån lokalbedövning i underlivet så ja kände ingen smärta alls. När krystvärkarna kom kände ja mig bara enormt skitnödig 😂 krysta ca 5 ggr och sen va hon ute. 49,5 lång och vägde 3180g och ja sattes igång en dag före bf. De enda jobbiga va innan ja fick edan va att värkarna va väldigt intensiva och täta, annars gick allt jättebra.

2018-05-09
Madde90h
Madde90h

Jag blev igångsatt i vecka 39 pga havandeskapsförgiftning och alltihop gick väldigt smidigt. Inte alls utdraget eller smärtsamt som jag också hört innan att det kunde bli. Försök sova mkt i början innan värkarna kommer ordentligt så får du lite vila och förberedelse på förlossningen sen!

2018-05-09
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Bara för du går över betyder inte det att bebisen blir stor.. Min 1 åring kom i v 39+0 och vägde 4715 gram.. o likadant som tidigare skrev. Jag sprack ingenting med honom.. :) det roliga va att när jag fick honom i famnen så sa jag ååh va liten du är då. Medans barnmorskan o buskan stod bredvid o typ bettade om hur mycket han vägde o buskan stod o hoppade jämfota Tillsist o sa kan vi inte väga han nu? Din bäse behöver som sagt inte bli gigantisk bara för du går över :) jag ska själv sättas igång denna graviditeten om det är möjligt då dvs men det vet jag inte än.. (föder barn fort så rädd att inte hinna in denna gången.. tycker oxå det verkar läskigt faktiskt med igångsättning.. men men.. det kommer gå bra! O du är INTE misslyckad bara för att förlossningen inte satt igång av sej själv:) 💕

2018-05-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Här kommer massa bra pepp❤️ Jag gick 13 dagar efter bf datumet och han kom 1 dag innan igångsättningen! Han vägde 4kg o jag sprack ingenting men min kompis som födde en 2,5kg bebis sprack hela vägen! så det där har ingen betydelse! Du har ju faktiskt inte gått över ännu😀Bf datumet är inte exakt utan är +- 2 veckor,,se det så istället😊 Jag önskar dig lycka till å njut av solen de sista dagarna! Kram

2018-05-09
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...