Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning

Är idag 12 dagar över tiden och har bokat igångsättning till helgen.. Känner ett misslyckande över att kroppen inte vill sätta igång själv och en rädsla över att barnet kommer vara stort och att förlossningen kommer bli långdragen och extra tuff.. (har bara läst skräckhistorier om igångsättning) ge mig gärna era historier och peppande ord! Börjar få lite smått panik här hemma..

2018-05-09
Bebislycka91
Bebislycka91
Bebis på 2 månader

Massa grattis!!:)💕

2018-05-18
MrsRoos
MrsRoos
nyfödd bebis

Bebislycka91 - Vad skönt att du kan se positivt på förlossningen även om den inte blev som du hade tänkt dig 😊 Stort grattis till bebisen!

2018-05-17
Iowhannah
Iowhannah
nyfödd bebis

Jag blev igångsatt efter att mitt vatten gått men inte fått några värkar på 30 timmar. Vilket i sig var segt att gå och känna efter hela tiden om det var en värk man fick eller inte. För mig var det skönt att till slut bli igångsatt för sedan tog det nio timmar innan sonen föddes. Han är född 8 dagar före bf.

2018-05-17
diianaelise
diianaelise
Bebis på 10 månader

Hej! Jag blev igångsatt lördagen 11/5 tog första dosen cytotec vid 10.00 värkarna kom igång 17.00. Hade väldigt intensiva värkar med knappt några värkpauser. Vid 23.00 var jag öppen 10 cm men bebis huvud hade inte sjunkit ner. Kämpade på hela natten och vid 10.00 dagen efter bestämmer sig läkaren för att försöka få ner bebis med sugklocka. Dock misslyckades det, då bebis satt fast med huvudet så hela förlossningen avslutades med ett akut snitt. 12.40 kommer världens finaste lilla tjej ut. Även fast jag fick en igångsättning som jag fasade för så har jag ändå en väldigt positiv syn på hela förlossningen nu iefterhand. Bebis kom ju ut tillslut och det är huvudsaken :)

2018-05-17
Bebislycka91
Bebislycka91

Hur gick det Bebislycka91?

Jag blev sen igångsatt i Söndags och vår älskling kom samma dag.

För fler som söker info om detta kan jag säga att jag fick en jättebra förlossning.
Lyxen att åka in på morgonen och må bra och få göra värkarbetet på sjukhus med lustgas och ryggbedövning.
Vi var inne kl 8, klockan 10 undersöktes jag och det konstaterades att jag var redo för att ta hål på vatten och köra på.
10,30 togs vattnet, 17.40 är sonen född.
Krystvärkar 10 min.

2018-05-15
Stinas_
Stinas_

vart igångsatt med tvåan, +19 07:00
Gick segt, fick en massa mindre värkar mot senkvällen.
+20 hade allt avstannat. Provade en omgång till.
På kvällen hade inte mycket mera hänt, tog en kurva och de märkte at han inte mådde bra alls så de tog ut han med ett snitt.
Igångsättning fungerade inte riktigt för min del, ungen ville inte ut helt enkelt😄
Men ut kom han vägde 4240gr 54cm Visst var han stor jämfört med mina andra barn men för att ha legat 20dagar extra kan jag inte påstå att han var nån bjässe.

2018-05-10
ballongvisp
ballongvisp
Gravid i vecka 35

blivit igångsatt med båda mina barn. Första gången blev jag igångsatt med cytotec frekväll kl 19, sonen föddes 14.30 på lördagen. ganska långdraget, men själva krystvärksrna pågick i 30 min. med andra barnet fick jag första dosen cytotec kl 12, fick varannan timme, vid undersökning kl 16 va jag öppen 2 cm, fick ytterligare en dos. kl 17 kom värkarna, men bara öppen 4cm. 19.09 föddes dottern 😂 fick eda 18.30, den hann knappt komma igång innan hon kom. vattnet gick 18.54 😳 så det kan gå fort också!

2018-05-09
Johannaulrika
Johannaulrika

Jag hade turen att bli igångsatt,. Tyckte det var så skönt att slippa oron för att inte hinna in osv,. För mig tog igångsättningen de tre dygn som de säger att det kan ta men själva förlossningen tog 9 timmar och jag tyckte det var superskönt med personal på plats när det väl satte igång,. Blanda inte ihop väntan med förlossning, värkarbetet är inte utdraget bara för att det tar lång tid från inskrivning till bäbis,. Mitt vatten gick ca en timme före födelsen, vid det laget hade jag legat med lustgas i flera timmar och vill inte ens fantisera om att behöva åka hemifrån så sent

2018-05-09
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 2 år

När jag skulle föda dotter gick jag till v42+1 och vart då igångsatt. Vi kom till förlossningen 09.00 och dom spräckte hål på vattnet och höll koll och bara vänta på att det skulle hoppa igång. inget hände och dom koppla in det där droppet och gick och öka hela tiden typ men inge skedde. Dotter hade det så bra så dom fick i 2 omgångar gå in och peta på huvudet så hon vakna för hon somna 40 min i 2 omgångar under dagen. Sen 23.00 börja det bli intensivare och 23.15 börja krystvärkar komma och 23.30 va det bara att krysta och en stund efter va det klart 😊 nog för att timmarna innan va jobbiga så känner jag ändå att det va en bra förlossning och jag är helt klart nöjd. Fick sy 3 stygn men värre vart det inte 😊 detta va för 5 år sen så får se hur det går denna gång. Har BF 18 juni 😊 lycka till sen när det är dags för dig, du ska se att det går bra 😊

2018-05-09
Madlayne
Madlayne

Kan tillägga att jag var så glad att jag slapp göra värkarbete hemma! Hade bara oroat mig om allt var ok och när det skulle vara dags att åka in. Med igångsättningen hade jag en barnmorska i rummet på 2min om jag tryckte på en knapp så kunde jag känna mig trygg och få svar påve frågor och tankar 😊

2018-05-09
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Vad menar du med att du vill känna vattnet gå o vänta in allt en av mina vattenavgångar var i bilen på väg in till förlossningen inte spc kul den första tog dom vattnet o den sista gick vattnet när jag va 8 cm öppen. Många missar att det bara är en väldigt liten procent som en förlossning startar med vattenavgång.. Så du har inte missat spc mycket.. du får ju i princip samma grej bara att du är på förlossningen..

2018-05-09
MrsRoos
MrsRoos
nyfödd bebis

Jag blev igångsatt i v 42 och det tog lite tid, men gick jätte bra och 42+2 kom han ut. 3465g och alldeles alldeles underbar! Nu är han över 5 månader och om möjligt ännu mer fantastisk. Jag kände mig liksom lite besviken över att inte få erfara känslan av att nu börjar det bli dags, vänta ut tiden hemma och känna vattnet gå mm, men nu har det försvunnit. Tror och hoppas att även du kommer att se annorlunda på hela situationen när du fått avstånd o lite perspektiv till det hela. Önskar dig allt gott och lycka till!

2018-05-09
Gitzki
Gitzki
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...