Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föda utan epidural. Hur var det?

Hej alla starka mammor ❤ Jag är lite nyfiken hur förlossningen var för er som valde bort epidural och födde helt naturligt så att säga? Jag har i mitt huvud gått igenom alla olika sätt som finns.. och bestämt mig för att inte ha något trots förlossningsskräck. Men tror det är något jag kan komma över... (skräcken alltså) Men skriv gärna ni som födde helt utan smärtlindring. Hur klarade ni det? Svimmar man av smärtan? För ont kommer de ju göra de räknar jag med.. ändå lite nervös inför tanken.

2018-05-08
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 5 månader

Jag skrev i mitt förlossningsbrev hur jag ville ha det alltså utan allt annat och bara lustgas och bad och värmekudde.. massage och så vidare. Är opererad i ryggen för diskbråck för 13 år sedan och vill absolut inte att någon skulle sticka en nål i ryggen på mig. Klarar inte dessa risker heller utan ville föda mer naturligt med bara lustgas.

2018-07-26
flingan32
flingan32

Födde min utan EDA, hade dock lustgas. För mig funkade det bra iom att den hjälpte till att lättare få mig ”att gå in i mig själv”. Tycker dock ej att det är revolutionerande smärtlindring med lustgas. Rekommenderar att ej bestämma dig i förtid, utan att bestämma dig på plats :)

2018-07-25
thereseborg
thereseborg
Bebis på 8 månader

Fött 2 barn. Den första med epidural och den andra var det tänkt att föda med enbart lustgas. Men smärtan blev för mycket så det blev epidural med båda :(

2018-07-25
Elavela87
Elavela87
Bebis på 7 månader

har kört endast lustgas på mina 2 och de funkade bra. vågar inte ta eda pga risker.

2018-07-25
ecstasy92
ecstasy92
Bebis på 6 månader

Jag har fött båda Mina barn med enbart lustgas, och i dagarna väntar nästa förlossning och kommer inte välja någonting annat då heller! Lustgas är fullt tillräckligt för mig med hög smärttröskel, tycker inte det gör så ont att föda barn🙈

2018-07-25
Aurora3981
Aurora3981
Bebis på 6 månader

Har fött tre barn utan allt annat förutom lustgas. Lustgas kan man också reglera mot slutet av förlossningen när utrdrivningsskedet börjar. då mina barn har kommit på endast 3 krystvärkar så har det inte spelat någon roll om vi höjde styrkan på lustgasen eller inte. tycker att man har något att se fram emot, det är en annan typ av smärta. jag älskar att föda barn, och vi väntar fjärde i december och kommer nog inte stanna vid fyra barn utan det blir säkert fler. dessutom är jag mer rädd för att de sätter "fel" på epidural än att faktiskt känna att man föder barn. man kan också anlita en doula som hjälper en med andning, och stöd under förlossningen. vi har tänkt att anlita en doula för risken är stor att om vattnet skulle gå hemma så hinner vi inte in till sjukhuset ( första gick på 15 minuter och andra på 4 minuter när vattnet gick) tredje var en igångsättning så den "räknas inte". Så vi är beredda på hemförlossning också denna gång.

2018-07-25
flingan32
flingan32

Jag har fött 3 barn varav ett i säte utan epidural. Det gör ju helvetes ont men man överlever. Första förlossningen tog lång tid så då hade jag inför andra sagt att jag absolut skulle ha epidural men när vi kom in hade jag krystvärkar så det hanns inte med. Och sen när trean skulle komma så kände jag att nu är ju typ sista chansen, men eftersom han är född i säte så ger de inte epidural. Känner mig lite snuvad på den faktiskt, och vi är nöjda med tre barn 😊

2018-05-13
Superhallon
Superhallon
Barn på 2 år och 3 månader

Jag gick in med inställningen att föda med eda, försökte uthärda värkarna så länge de gick för tänkte hela tiden "det kommer bli värre". När jag tyckte de gjorde jätteont bad jag om eda, men var då 9.5 cm öppen och vattnet gick vid undersökningen så hann aldrig ta den. Efteråt gick det ganska fort :)

2018-05-12
Pewwelin
Pewwelin

Födde min första utan smärtlindring. Började med ett bad kl 20 och fick sen morfin spruta vid 21,30 tror jag. Då jag inte öppnade mig så snabbt drog de mins hinnor och fick värkstimulerande vilket satte fart på det. Prövade då lustgas med spydde direkt efter ett andetag:( min sprutfobi hindrade mig från att ta eda men skulle nog rekommendera det till andra. Tog väldigt lång tid från 10 cm till krystvärkar och ingen bedövning på det gjord att min kropp blev väldigt trött och inte redigt orkade mot slutet. Nästa förlossning ska jag försöka klara av mer bedövning hoppas jag:)

2018-05-12
Beckholger
Beckholger

Jag har fött alla tre med bara lustgas och med de två sista så hade jag inte hunnit med nån EDA eftersom det gick så fort.

Var lite rädd för att ta det också eftersom en av mina systrar blev helt väck med EDA.

Tyckte att det gick väldigt bra med bara gasen, men den hade jag inte klarat mig utan eftersom jag hade väldigt långa värkar och knappt nån paus mellan dem.

Men det var underbart med bad innan, hann med det ganska länge vid första gången och en liten stund med trean.

Lycka till med graviditeten och ta det som det kommer.

2018-05-12
ma78
ma78
Bebis på 14 månader

Jag hade bestämt mig att föda utan Eda men tog den tillslut iallafall.

Jag var vaken från kl 3 på natten och kl 5 gick vattnet 1 timme senare hade jag värkar och åkte in. Var 2 och en halv cm öppen och efter 6 timmar hade jag så ont så jag bara skaka och grät. Ändå hade jag inte öppnat mig nått mer.

Hade spytt engång och fått kvaddlar vilket funkade bra men smärtan flyttade sig från ryggen till magen så det gjorde fortfarande ont som f*n.

2 timmar efter det fick jag Eda ville inte testa lustgasen för jag trodde jag skulle spy.

Tyckte inte det gjorde ont att på den alls. Smärtan var helt borta ändå tills krystvärlarna började. Fick tyvärr ta värkstimulerande dropp eftersom värkarna blev färre.

Kl 4 dagen efter vattnet gick föddes min dotter. Är glad att jag tog Eda men bästa barn vill jag försöka utan så jag slipper värkstimulerande.

2018-05-11
viva91
viva91
Gravid i vecka 18

Jag har fött 5 barn med bara lustgas och ett barn utan nånting alls, hann bara vara på förlossningen i 4 min innan hon föddes så jag hann inte. men jag har aldrig haft ens en fundering på att ta nånting annat än lustgas.

2018-05-11
mammatill6
mammatill6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...