App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips på plockmat

Som rubriken lyder, ge mig era bästa tips på plockmat till en 9-månaders. Extra bra är mat som kan frysas in och snabbt tinas vid lunch- och middagsdags. Jag har skrivit tidigare om min matvägrande dotter, och vi har fortfarande stora problem här hemma. Hon äter helst av allt gröt och ersättning- allt annat vägrar hon. Hon vill inte äta en sk. vanlig måltid med händerna. Men ibland går det bra med plättar och blodpudding. Nu börjar mina idéer på mat ta slut, både när det gäller plockmat och vanliga rätter. Men det känns ju så tröstlöst att planera, laga och erbjuda när allt bara ratas..

2018-05-07
Lidenskan
Lidenskan
Barn på 2 år och 7 månader

Små bitar kyckling, ärtor, pasta, majs, potatis, köttbullar, korv, fiskbullar...?? Dottern vägrade hemmalagad mat och skulle absolut ha burkmat, sonen där emot älskade hemlagat och allt han kunde plocka med händerna och äta själv. Alla barn är olika och tar olika tid på sig. Hur menar du med matvägran? Vägrade barnet amma/ersättning också eller är det bara nu nör det är vanlig mat som hen ’vägrar’? Det medta hannar ju tyvärr på golvet i den åldern, helt ärligt förstår jag inte alls hur de ens går upp i vikt med tanke på hur mycket de väljer bort. De håller på att lära sig nya konsistenser och hur mat ser ut så det mesta åker ju inte ner i magen

2018-05-09
Plumpan
Plumpan

Finns ju frusen avokado, mango (även bär men det blir lite kladdigare), majs, ärtor, gurka, brödbitar m pålägg tex leverpastej. Annars är ju bara att dela smått som ni äter till middag. Min dotter var kräsen till ca 2 år, nu äter hon av det mesta mer ibland och mindre ibland precis som de flesta människor gör.

2018-05-07
Mammmaw08
Mammmaw08
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...