App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som fått stort barn blev ni erbjudna tul med andra barnet?

Jag födde en son på 4700 gram i v 39+0 förra sommaren.. nu när jag va hos bm förra veckan så frågade jag om tul.. varav hon säger ja men det brukar man ju bara göra om sf måttet är större (eller mindre) än normalt.. jag bara ja men jag låg rätt på mittensträcket hela graviditeten sa jag. Och han vägde ändå nästan 5 kg i v 39.. Hon gick in o kollade.. Ja det gjorde du ja.. jag ska fråga läkaren va hon tycker.. Asså jag blir så arg varför måste jag be om saker som borde vara självklara? Har en väninna som födde en unge i v 42+ nånting som vägde lika mycket som min. Varav hon GICK ÖVER 2 veckor.. Så min fråga är som rubriken..

2018-05-07
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Va kul vi har samma bf datum:) ja asså jag blev bara så förvånad typ när jag måste liksom be om det hon skulle ta upp det med läkaren om både glukosbelastning och tul.. o sen ska jag förhoppningsvis få igångsättning då jag har lyckats (efter 3 barn) att utveckla förlossningsrädsla för att inte hinna in till förlossningen i tid.. den senaste tog sammanlagt 2 timmar från första värken tills han va ute och då satt jag i bil i 40 min av dom 2 timmarna så ingen bedövning ingenting.. o det skrämmer mej något fruktansvärt.. fött 3 barn med endast lustgas då jag inte hunnit få något annat.. och så får jag ingen effekt av lustgasen heller då jag bara har halva värkar så vet ju inte riktigt när jag ska andas in det får bara dom sista typ 30 sekunderna av värken.. men iaf o så går jag o pratar med en psykolog om detta som nu då vill skicka mig till Aurora mottagning.. och detta med igångsättning va det snack om redan med minstingen men det fick jag inte för jag va för omogen i v 38+0.. men just att minsta pojken va så stor det kändes i bäckenet kan jag säga.. och att bara tänka på hur stor han blivit om jag gått över tiden som med 2 åringen.. hur jäkla stor hade han inte varit då? Tycker bara det är så frustrerande att vissa grejer som är självklara måste man be om:( vi har ju inga jättebebisar i våra släkten jag vägde 3355 o min man vägde typ 3500 nånting.. aah men ska stå på mej ska träffa läkaren den 23e maj nu så får vi se va hon säger.. :) tack för svar:)

2018-05-07
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Nu gick jag hos spec.mvc pga propp ändå. Min första vägde 4390g i 38+6, jag sa att jag var orolig för att få ett ännu större barn. Fick tul utan diskussion. Nu blev både nr 2 och 3 normalstora.

2018-05-07
Yrwen
Yrwen

Jag födde en dotter i v.42 som vägde 4785 gram och var 55 cm lång. Är gravid igen med BF 7 juli och min barnmorska tog upp det faktum att förra barnet var så stort. Jag fick då göra en glukosbelastning för att se om jag eventuellt hade, eller var i riskzonen, för graviditetsdiabetes. Det visade normala värden och nu går vi på SF-måttet och bara om det avviker från kurvan ska vi göra TUL. Jag låg väldigt bra med förra måttet så jag tror inte att något kommer ändra sig. Sa redan med första barnet att vi har stora barn i släkten både jag och min man och frågade då om vi borde göra TUL. Den barnmorskan svarade också att vi bara skulle göra det om SF-måttet avvek från kurvan. Så jag gissar att SF-måttet kommer följa kurvan och att barnet kommer bli ungefär lika stort ändå.
Men om du är orolig och vill ha koll så tycker jag att du ska stå på dig och kräva ett TUL. Bättre det än att du ska gå runt och vara orolig. Tyvärr är min erfarenhet att det är jag själv som får stå på mig och kräva vissa saker av vården. Kanske att du kan börja med ett samtal med någon på specialistmödravården eller på någon avdelning som har med förlossningsrädsla att göra? Vet att jag har en kompis som blev mycket hjälpt bara av att få prata med någon mer erfaren om det hon var orolig över.

2018-05-07
jonna_l
jonna_l
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...