App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är jag ensam eller finns de någon mer?

Mitt barn fyllde två år i Januari. Världens underbaraste lilla troll unge men så envis och stark temperament. När hon va mindre och blev arg kastade hon sig bakåt med huvet rakt på golvet. Därefter lärde vi att fånga upp henne när jag såg att hon blev arg. Nu har hon slutat med de men nu istället springer hon iväg i ett rum o först gråter o sen skriker för full hals. Ibland kan de hända att hon lägger sig ner fint för att sedan få ett raseri utbrott. Jag tycker att de är jätte jobbigt och vet inte ibland hur jag ska hantera henne. Försöker jag hålla om henne blir hon ännu mer argare och spretar och sparkar. Låter jag henne skrika så får de oftast över inom 3 till 4 minuter men känns mer som en timma. Ibland räcker de att jag bara säger vänligt men bestämt nej till henne. Tycker de är jobbigt att åka med henne o träffa folk eller till och med att få ut med henne för att jag tycker de är så jobbigt när hon får sina utbrott. Någon som har bra tips på att hantera dessa situationer eller avbryta dom på ett bra sätt.

2018-05-05
LillaMy85
LillaMy85

Hon slutade gör ett tag sen att kasta huvudet bakåt men nu när hon blir arg så skriker hon rakt ut. Först gråter hon och sen börjar hon skrika rakt ut. Hon håller på så i 3-4 minuter. Har börjat med de att jag antingen sitter kvar i samma rum som hon men ger inte hennes uppmärksamhet utan att jag bara sitter tills hon har lugnat ner sig. Men ibland går jag till ett annat rum och kikar in med jämna mellanrum för att se att hon ligger kvar där hon va innan. Sen kommer hon som om ingenting har hänt efter att hon har skrikit färdigt. Oftast gör hon detta när hon vill något annat och hennes storasystrar inte låter henne göra som hon skulle vilja prova. Till mig gör hon detta när jag säger nej till något men inte alltid. Har istället börjat använda mig av ordet mamma vill inte att du bl.a. gör si eller så

2018-05-13
LillaMy85
LillaMy85

Svår fas att ta sig igenom. Men det går. Är barnet arg för att ni sätter gränser? när barnet är i affekt är det svårt att nå fram med ord. Men försök att bekräfta barnets känslor genom att exempelvis säga "Nu ser jag att du är arg. Kom till mig när du har skrikit färdigt." Mycket frustration kan komma när barnet inte kan uttrycka sig verbalt. Sätt ord på känslorna, var vänlig men bestämd, försök inte att brusa upp dig när barnet slänger och försöker göra sig illa. När barnet slänger sig och skadar huvudet får du sätta på en hjälm och berätta varför hjälmen sätts på och att den kommer av när hon/han slutat. Prata med BVC och få mer tips därifrån :)

2018-05-13
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Ja men eller hur. Ibland känns de som att jag är själv o hela världen med en trotsig två åring.

2018-05-06
LillaMy85
LillaMy85

Ja, talet är säkert delvis en anledning. Vår dotter pratar mycket mer nu, men har ju fortfarande svårt att uttrycka sig ibland och det är de gångerna hon slåss mest. Så det har ju att göra med att hon är frustrerad.
Håller med om att folks blickar är värst. Ibland har jag lust att fråga om de nånsin haft en trotsig 2-åring att ta hand om 🤷🏼‍♀️😅

2018-05-06
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag tror att man får lära sig att leva med det tyvärr. Det är övergående trots allt. Vår son är 2,5 år och får också såna utbrott ibland. Det är lite bättre nu när han pratar och gör sig förstådd, men det händer såklart fortfarande. Jag har lärt mig att han behöver få vara ifred när han blir så arg, det lättaste är att helt enkelt förklara och sedan gå ifrån (men hålla sig i närheten). Efter ett par minuter har han lugnat ned sig och är istället ledsen och vill kramas ❤️ Det är inte lätt för de små liven.

2018-05-06
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Och bättre blir inte situationen av folks kommentarer. Idag fick jag bära in en ilsken tjej från lekplatsen o så stod de ett gäng med män utanför huset o så hör man bara oj vad den ungen kunde skrika högt:(

2018-05-05
LillaMy85
LillaMy85

Dessa underbara ungar. Förstår inte vart all denna ilska kommer ifrån helt plötsligt. Våran lilla pratar inte än och har hört att de kanske är orsaken till att hon inte kan göra sig förstod så därför blir hon så arg för att hon förväntar sig att man ska förstå. Gråt är ju annat men denna skrik. De är i och för sig bättre än att hon slår sit huve mot golvet

2018-05-05
LillaMy85
LillaMy85

Dottern fyllde 2år i slutet av mars och fick i samma veva en lillebror, så det gör nog inte det lättare för henne.
Hon slåss även väldigt hårt så fort vi säger att hon inte får göra något eller om man tar ifrån henne något som hon inte borde ha. Däremot har vi där kommit på ett knep och det är att be om en kram och då slutar hon slåss.

2018-05-05
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Vår dotter är EXAKT likadan. Skillnaden är bara att hon inte slängde sig bakåt om hon blev arg, hon går och dunkar huvet i närmsta hårda sak.... Vi säger också bara vänligt men bestämt nej till henne om hon gör något som hon inte får. Utbrotten kommer ibland från ingenstans könns det som och när vi är ute bland folk har vi, tyvärr, upptäckt att enda sättet att få henne lugn på är om hon får se på babblarna på telefonen. Försöker man ge henne något annat så kastar hon det bara all världens väg.. Jag har tyvärr inget tips att komma med, men följer gärna för att se vad andra skriver :)

2018-05-05
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Alltså att hon kan få ett sånt här utbrott pm jag säger vänligen men bestämt nej till henne om nån sak

2018-05-05
LillaMy85
LillaMy85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...