App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Problem med svärmor...

Jag har en dotter som snart är 9 mån och ända sen hon kom har svärmor försökt ta över allt som har med dottern att göra. Hon vet bäst och vill tvinga på mig föräldraböcker och vill ge synpunkter kring mitt föräldraskap efter att hon ”observerat mig”, jag har varit otroligt tålmodig men idag så fick jag nog efter att hon fick ett utbrott på mig. Jag är nämligen nötallergiker och även min man har andra allergier, därför är vi extra noga med att inte utsätta vår dotter för nötter för tidigt. Idag så åt svärmor jordnötssmör och skulle pussa vår dotter på munnen och jag stoppar henne och hon blir irriterad och vill ha en lååång förklaring till varför det är en stor grej och jag tydliggör risken att vårt barn också utvecklar en allergi. Senare på kvällen när vi ska på middag hos svärmor har hon lagat en valnötspasta... och säger att hon glömde att jag var allergisk (Har varit tillsammans med min make i 5 år)! Jag orkar inte göra en grej av det och leker istället med min dotter på golvet. När svärmor då har ätit ska hon pussa dottern igen och jag ber henne att inte göra det samt att inte låta ungen stoppa fingrarna i hennes mun, då blir hon arg och säger att jag överdriver min allergi och undrar vad fan hon då ska göra, hon gör narr av att jag tycker att hon iaf kan tvätta sig runt munnen, gärna borsta tänderna lr låta bli att pussas... hon blir så sur och tjurig och stampar uppför trappan för att demonstrera att hon då får väl tvätta av sig... Är jag överkänslig eller har jag med all rätt att vara förbannad på henne? Känner att hon inte respekterar min sjukdom och hur jag vill att hon gör och inte gör kring mitt barn. Tacksam för råd och input hur jag ska hantera henne:( /Frusterad mamma

2018-05-04
Chriselle
Chriselle
Bebis på 6 månader

Det finns faktiskt folk som dör av nötallergier, det kan du ju hälsa henne! Sedan hoppas jag verkligen att du inte har sådana svåra besvär men det betyder inte att man ska bli utsatt för det. Ni vet ju inte ännu om ert barn är allergiskt så när man introducerar nötter är det väl bra om man har närhet till sjukus, för säkerhets skull.

2018-06-05
Mortiscia80
Mortiscia80
Barn på 2 år och 10 månader

vad säger din partner om det där? eftersom det är hans mamma borde ju han säga ifrån och stå på sin frus sida! det är ju helt galet!

2018-05-16
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Jag har samma problem med min svärmor! Du gör all rätt att säga till henne!! Kram

2018-05-16
Johanna__bebis
Johanna__bebis
Barn på 2 år och 1 månader

Som alla andra skrivit, stå på dig. Du är ditt barns förälder. Du väljer hur ni ska uppfostra osv. Låter som en riktig barnslig svärmor. Hade min svärmor gjort likadant och stampat upp för trappan för att demonstrera hade jag ärligt tagit ungen och gått hem. Sagt att det inte är Okej att hon inte respekterar dig eller ditt barn. Hon får skärpa sig! Applåder till dig som vågar säga ifrån, tala med din man så ni står på ”samma sida” och kan tala om hur ni ska hantera nästa situation som uppstår. Kan vara skönt att göra!

2018-05-10
SanUno
SanUno

Vill inte låta bitter mot svärmödrar för att min är underbar, men snälla du ska inte ens behöva ge en förklaring. Det är ditt barn och gillar hon inte lägget då är det inte heller lämpligt att hon träffar barnbarnet. Om hon inte kan respektera dina regler så ser jag inte någon anledning för att du ska möta henne halvvägs. Det är du och din man som bestämmer det som ni tycker är lämpligast för ert barn även när jag också läst om att introduktion av allergener vid tidigt ålder minskar risken för allergier. Kanske fråga henne hur hade det känts om någon hade ifrågasatt hennes moderskap på det sättet som hon gör mot dig. Lycka till och stå på dig!!

2018-05-10
Björnmamma
Björnmamma

Stå på dej! När jag fick min dotter för 7 år sedan la hon sej gärna i allt, gärna uppfostran. Hon är av den generationen som anser att man inte får säga emot äldre.. När hon åkte hem till sej slutade det oftast att jag och min man blev osams. Eftersom det är hans mamma ansåg jag att han skulle ta fighten med henne. Vilket han inte gjorde.. Efter några år av att bara se förbi hennes "påhitt" och tyckande så brast det. Jag började säga ifrån på en gång som jag tyckte att hon la sej i. Självklart blev det surt som fan, hon tog oftast sitt pick och pack och åkte hem. Men hon måste ha lärt sej att hålla tyst om sitt tyckande. Nu mera har vi en jättebra relation. Det tog nästan bara 12 år.. 😂 Så ge inte upp, säg ifrån och sätt ner foten. Det är ert barn och inte hennes. Hon hade sin chans med sitt/sina barn. Ni gör vad som är bäst för ert.

2018-05-10
Emmaziemann
Emmaziemann
Barn på 2 år

Ojoj. Alla borde verkligen få ha min svärmor ett tag. Mest fantastiska personen på jorden! Klart kam vi vara oense om saker och tycka olika nen så är det ju med alla människor.

2018-05-05
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Niseen - Rådet att introducera allergener tidigt gäller inte ifall barnet löper stor risk för att utveckla allergier (t ex om föräldrar och/eller syskon är allergiska), men annars har du helt rätt.

2018-05-05
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Haha rätt kul ändå att läsa att så många har problem med sin svärmor haha x) blev irriterad nu oxå på svärmor. Frågade om dom ville komma hit på lördag o fika. Dom hade pratat om det. efter att deras lilla flicka varit på ridlektion. Får till svar: nä känner mej för trött.. för det första dom bor 40 min bort och ridskolan dom ska till ligger 15 min från oss.. detta handlade om fika o sen tycker hon då att vi kan hämta 2 pallkragar hos dom när "vi kör förbi" det är en omväg på flera mil om vi ska köra förbi dom o hämta dom.. alltid vi som ska hälsa på dom.. Sen för det andra så hur kan man känna sej trött dagen innan man ska göra något.. 😥🤔 för en fika är ansträngande ju.. träffa sina små barnbarn nån timma ja jösses 😥

2018-05-04
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Era barn era regler. Min svärmor blir irriterad för att vi inte väcker sonen (3 månader) för att mata. Hur ska hon då veta om hon hinner mysa med honom?
Blir så irriterad och vi säger snällt att han vaknar när han vill äta. Om en sådan grej stör henne är jag livrädd för hur det kommer bli med andra saker...

2018-05-04
Frusedell
Frusedell
nyfödd bebis

Detbär grymt att du står upp mot svärmor! Googla lite på Agnes Vold och allergier. Hon (och många med henne) menar att man ska introducera allergiker så tidigt som möjligt för att undvika att utveckla allergier.

2018-05-04
Niseen
Niseen

Wow! Jag ser upp till dej som vågar säga i från så till din svärmor! Själv är jag jättefeg med det fast jag egentligen borde.. tycker oxå du gör helt rädd o blir hon tjurig så Fan låt henne tjura då. Hennes problem. Vår 2 årige son är laktosintolerant och får påminna svärmor o hennes gubbe om det hela tiden.. ge inte mjölk nej ge inte glass. O sen lille pojken på snart 1 år och vi har varit väldigt noga med att inte ge han tex kex o sådana saker utan vill man ge något kan man ge typ majskrokar eller något.. för med 2 åringen tryckte dom ju i han både det ena o det andra innan han va ens 8 månader o antagligen df hans mage är som den är idag.. o vill inte ha samma skit med lilleman.. som svärmors gubbe som ville stoppa i han mariekex o fick höra av tandläkaren när vi va där att det är det värsta du kan ge ett barn för att det är så geggigt o jättesvårt att borsta bort.. men då sa jag i från o lika dant där han blev sur.. tror det är något med svärföräldrar att dom blir sura när man säger i från. Men du ska ha en eloge för du faktiskt vågar säga i från!!;)😙

2018-05-04
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Du gör helt rätt! Hon VET att du är allergisk men struntar i det. Stå på dig och ursäkt dig absolut inte. Erat barn, era regler. Passar det inte så är det hennes problem.

2018-05-04
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Du gör helt rätt! Allergier är inte att leka med. Tänk om ditt barn skulle regera då tror jag inte att svärmor skulle förlåta sig själv. Kan du inte prata med din man om detta och be honom prata med sin mamma? Lyssnar hon inte på dig borde hon väl kunna lyssna på sin son. Ang föräldraskapet så gör de ni tycker är bäst, de är ni som är föräldrarna. Om hon kommer med tips så tacka och säg något med, tack jag ska läsa på om de osv. Då låter du intresserad och svärmor kanske blir nöjd.

2018-05-04
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...