App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blåsljud på hjärtat

Hej på er! Idag va vi hos BVC och barnläkare lyssnade på sonens hjärta och upptäckte då nån form av blåsljud/nått som inte ska vara där. Vi ska få en ny tid där en till barnläkare ska lyssna på honom för att utesluta/få ett till utlåtande eller liknande. Hade lite svårt att förstå allt läkaren sa då hon hade en strak brytning på annat språk och ville inte säga ”va” en gång till. Jag vet att man kan leva med detta och att allt inte behöver vara allvarligt osv, men jag tycker detta är jättejobbigt! Han har redan genomgått en op för att lokalisera en testickel som inte fanns och nu detta?! Finns det någon här inne som har barn med blåsljud eller själv har det och kan berätta lite? Sonen blir 2år i juli.

2018-05-03
Madde90h
Madde90h

Födde våran dotter förra veckan och dagen efter upptäcktes ett litet blåsljud. Vi fick göra EKG som såg bra ut och har nu även gjort ultraljud. Det enda vi fått veta hittills är att det inte är något farligt/akut och fick därför åka hem från BB. Inom 2 v kommer vi få svar på ultraljudet och hur planeringen blir framöver.......

2018-05-10
Kolabollar
Kolabollar
Barn på 1 år och 10 månader

Puffar upp

2018-05-09
Madde90h
Madde90h

Mina båda killar föddes med blåsljud. Den äldsta är två och man upptäckte redan i ultraljud att han har extra kärl i hjärtat. Som tur leder den till rätt klaff så han behöver inte neonfärgade operation. Dock kommer han kontrolleras då och då. Min minsta pojk på åtta månader föddes med bikusbidaortaklaff. Även den medförde blåsljud och han kommer kontrolleras mer ofta än son storebror. Dock är det inget livsfarligt och man kan leva med det.

2018-05-05
ungmamma
ungmamma

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-05-05
Mannou82
Mannou82

Sonen har blåsljud, dvs två små hål mellan maken i hjärtat. Detta upptäcktes på bb. Vi har varit på flera kontroller och går en 2 års ålderm regelbundet vart annat år på på ultraljud. Han har inga problem och nås som vilken 4 åring som helst. Jag själv har med blåsljud och gjorde kontroller som barn. jag har inte heller påverkats något .

2018-05-04
Fiakatten
Fiakatten

Om vår kille så de samma sak under en undersökning så han var 6 månader. Vi fick en tid för ett andra utlåtande. Den läkaren hörde inget. Vår "första" läkare var doc l noga med att betona att man ofta kan höra ljud som påminner om blåsljud då barnens blodkärl är så fina och rena. :)
Hoppas att allt ska gå bra!

2018-05-04
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

min sambo har blåsljud och har haft de hela livet men han har inte haft några problem eller operationer. grabben hade det när han va mindre men då berodde det på att hans anemi va låg och behövde blodtransfusion 3 gånger men sedan dess har det vart borta på han. Så de behöver ju inte vara allvarligt men bra ändå om ni får göra ul på hjärtat som vi fick göra där man ser mera. hoppas de går bra för er.

2018-05-04
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för svar! Hoppas vår son har samma tur som din/er dotter! Finns det fler med erfarenhet av detta får ni gärna dela med er.

2018-05-03
Madde90h
Madde90h

På min dotter konstaterades det att hon hade blåsljud på hjärtat när hon var 3 dgr på BB. Vi fick stanna kvar och göra UL, röntgen EKG mm men hon behövde aldrig opereras. Därefter fick vi göra ul med jämna mellanrum i början och senare mer sällan. Idag är hon snart 16 år, har ff blåsljud men har aldrig haft besvär av det. Men jag förstår din oro, jag var helt knäckt på BB när man iinte visste vad det innebar och dessutom var som mest känslig. Hoppas allt går bra!

2018-05-03
mammaeh
mammaeh
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...