App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Håravfall

Ca tre månader efter förlossningen började jag tappa hår. Mycket hår. Varje gång jag duschar så känns det som att jag kommer va flint när jag är klar. Jag försöker att inte slita på håret mer än nödvändigt, innan var jag en flitig användare av både hårfön och plattång vilket jag nu kanske använder nån gång i månaden. Det jag undrar är hur länge det håller på så här? När blir håret ”som vanligt” igen? Jag höll nämligen på att gå från mörk till blond under min graviditet, och under förlossningen var jag så där snyggt orange 🙈 så fort vi kom hem så köpte jag en mörkblond som täckte det orangea. Men den färgen är så himla tråkig och jag trivs inte alls i den så jag vill fortsätta bleka snart men vågar inte eftersom att jag redan tappar så mycket. Vad har ni för erfarenheter av det här?

2018-05-03
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Började också tappa mycket hår någon månad efter förlossningen och det höll på ett par månader.
Om jag har rätt för mig så har det ingenting med om man ammar eller inte. Under graviditeten så tappar man inte lika mycket hår som i vanliga fall, jag tappade nästan ingenting under graviditeten. Så sen efter förlossningen tappar man det som man skulle ha tappat typ. Har med dem här kära hormonerna att göra 😉. Så det borde växa ut igen efter hand, lång väntan, jag vet. Blev själv väldigt tunn vid tinningarna som nu håller på att växa ut 14 månader efter förlossningen.

2018-05-03
MizzzJ
MizzzJ

Ska tillägga förresten att jag oxå tappade massa hår efter förlossningen o jah va typ rädd för att duscha såg ut som 2 råttor som parat sej i brunnssilen efter en dusch x) haha kunde dra bort slingor av håret ibland.. men det har ju som sagt börjat växa ut igen;)

2018-05-03
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Ja men eller hur!:o haha ja men håret brukar bli så efter förlossningen.. det kommer växa ut igen ;) men det kan ta något år:/ hehe nä ska bli så skönt att gå till frisören faktiskt känner att jag behöver det haha egentid 😍 har ju 2 pojkar som tar massvis med energi o en bebis i magen haha ;)

2018-05-03
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Hahah att man aldrig ger sig 😅 det blir ju aldrig bra när man gör det själv.
jo jag har funderat på att gå till min frisör och rådfråga och se vad dom säger om blekning, annars så är ju min färg okej nu, bara att jag inte trivs i den.
Nej jag ammar inte, jag gjorde det i början men slutade efter knappt två månader.
Än så länge så syns det inte att jag tappat hår så bara att hålla tummarna att det håller sig så. Men jag känner att det har blivit mycket tunnare än innan.

2018-05-03
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

3 mån efter förlossningen har jag tappat så mkt hår att jag fått kala fläckar stora som gamla 5-kronan. Utan att amma. Det är jättevanligt. Man får gå till en frisör och be dem rädda detsom går att rädda och täcka över det som är för tunt.

2018-05-03
solskensmamman
solskensmamman

Ammar du?:) det gör ju så man tappar hår.. eller man tappar hår efter förlossningen:/ sen typ 6 månader efteråt växer det ut en massa gulliga bebisfjun i pannan på en så man ser ut som man är tagen ur en 80-tals rulle haha vet precis hur det är håller oxå på att gå från brun till blond så är oxå sådär check orange i huvudet just nu 😝 ska dock till frissan idag o fixa till det.. sa till min svärmor att hon kunde toppa själva uppklippningen o det kan jag säga att hon aldrig mer kommer få göra det är så sjukt ojämt asså jag kräks på det haha x) inte haft håret utsläppt på 2 veckor
.. mitt tips är att gå till en frisör dels egentid för dej o dels blir du ju finare i håret;)

2018-05-03
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...