Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föda själv

Hej! Finns det någon här inne som fött själv tidigare? Hur var det? Jag är i vecka 35 och har precis blivit lämnad utav barnets pappa. Barnets pappa har gjort valet att inte vara med på förlossningen oavsett. Vad kan man göra i en sån här situation?

2018-05-01
Fruahlbergzettergren
Fruahlbergzettergren

prova att kontakta en doula, sök på det på google. det finns säkert "akutdoulor" som kan hjälpa dig.

2018-07-23
flingan32
flingan32

Hej!

Jag kommer antagligen också att föda själv, vecka 32+0 idag. Jag och pappan är inte tillsammans längre/för tillfället/det är komplicerat. Även om han vill kommer han troligtvis inte att kunna vara med på förlossningen och framåt. Jag har inga nära vänner och känner INTE att ha morsan eller hennes man är ett alternativ att ha med på förlossningen. Morsan är så jäkla hispig så det skulle ju inte vara något direkt stöd liksom. Däremot kommer de att skjutsa in mig till förlossningen och hämta mig när det är dags att åka hem. Jag har fullt förtroende för sjukvården och tror absolut inte att det är något problem att föda ensam med bara personalen där, de är ju proffs på det här. Jag förstår att de inte precis kommer sitta och hålla mig i handen hela tiden, men under själva utdrivningsskedet är man ju aldrig ensam. Om du väljer att föda själv så går det säkert bra, du klarar det! Annars har jag också fått rekommenderat doula, men det kostar en slant har jag för mig. De som tagit hjälp av en sådan har varit nöjda vad jag vet.

I övrigt beklagar jag din tråkiga situation, hoppas att han ändå väljer att vara en närvarande pappa till barnet. I annat fall så har hen i alla fall en stark mamma, och det är ju inte så lite det :)

2018-05-04
e.holmstrom
e.holmstrom

Jag är singel och mamma till tvååriga tvillingar. Min syster som skulle varit med mig under förlossningen (kejsarsnitt) kunde inte komma just den dagen, så jag var helt ensam. Men personalen var jättebra och trevliga och jag tyckte att allt gick jättebra. Nu vet jag ju inte var du ska föda, men är personalen bra, kan du säkert lita på dem.

2018-05-03
vegantjejen
vegantjejen
Barn på 2 år och 10 månader

Du måste väl ha nån du kan be om hjälp? Dina föräldrar, pappans föräldrar, kompisar? Även om de inte bor nära kommer de säkert så fort de kan när det börjar närma sig.

2018-05-01
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Jag har fött själv. Vi fick inte tag på någon barnvakt till syskonen. Det gick bra. Personalen var väldigt omhändertagande. En barnmorska stannade hos mig hela tiden.

2018-05-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Bor i Eskilstuna :/

2018-05-01
Fruahlbergzettergren
Fruahlbergzettergren

Ush va tråkigt för dej:( vart bor du nånstans?

2018-05-01
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 5 månader

Hej! Har du möjlighet att kontakta en doula? Jag Har inte erfarenhet av att ha en doula med men har läst om många kvinnor och par som tyckt att det varit bra. Hoppas att det går bra för dig, kan inte vara en lätt situation.. ❤

2018-05-01
Moivil
Moivil

Det är lite det som är problemet. Jag har absolut ingen annan som kan följa med.

2018-05-01
Fruahlbergzettergren
Fruahlbergzettergren

Har inte själv varit i din situation, men du kan ju ta med någon annan om du vill/kan. Så att du har någon där under hela förlossningen, personalen är underbar men är ju inte alltid de kan stanna hos dig under hela processen

2018-05-01
anjo95
anjo95
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...