App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

EC, pottor och färre blöjor.

Jag hoppas att libero ursäktar mig ämnet, men det vore intressant att höra hur ni resonerar kring uppmuntrande att använda pottan. Ålder, strategi, osv. Därtill, i början, när barnet klarar sig bra hemma - men hur gör ni när ni ska ut? Jag har hört att ungarna över lag klarar sig rätt bra även ute.. Jag väntar otåligt på era reflektioner. :)

2018-05-01
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 11 månader

Sonen har varit på pottan sedan sex veckor. Nu är han väldigt intresserad av pottan, framförallt på morgonen.
Jag är knappast en god EC:are, men efter sömn och vid blöjbyten. I och med hans intresse och nu då han snart går själv (och därmed bättre kan meddela sina önskemål) tänkte vi se om man kunde komma lite längre. Vi får se. Först och främst vill jag att det ska vara när vi är hemma kanske 4-5 dagar på raken.

2018-05-04
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 11 månader

Jag har satt mina barn på pottan från ca 4 mån. Tycker det har funkat väldigt smidigt. De två äldsta är stora så minns inte när dom slutade med böljan helt. Men har en liten nu med och han tog vi bort blöjan på när han var 16 månader. Har gått jätte bra. Han är på förskolan med och det funkar bra. Dock vill inte inte alltid säga till personalen när han ska bajsa. Tycker det är jätte skönt att vara utan blöjan. Sem att det händer någon olycka ibland tycker inte jag gör nåt.

2018-05-02
grabbmor
grabbmor

I teorin tycker jag man är för gammal att ha blöja när man är två år. Men hur det funkar i praktiken vet jag inte ännu då min dotter är 11 mån och vi bara satt henne på potta nångång för att testa om det kom nått. Hon var inte alls intresserad så vi väntar tills hon blir lite äldre och kan potträna på riktigt.

Ec är ju inte potträning utan att kunna se barnets signaler att det är nödigt. Har en bekant som kissat och bajsat sin bebis sen han var relativt nyfödd han är nu ett halvår och ger tydliga signaler. Deras äldre barn blev också blöjfri tidigt då dem gjorde desamma med honom.

2018-05-02
viva91
viva91
Bebis på 10 månader

När min första dotter var ungefär 1,5 år försökte jag tvinga fram drt, usch får så dåligt samvete och mår så dåligt när jag tänker tillbaka på det. Hon var jätte duktig i några dagar men sen kissa hon och bajsade över allt och varenda gång det hände så skämdes hon så mycket och bara grät. Så jag tog på blöjan igen och lät henne bestämma själv. Det kom när hon var 3 år gammal och sa en dag bara att mamma nu vill jag ha trosor som du! Och sen gick det riktigt bra! Med min andra dotter kom det tidigare, tror för att hon såg stora syster gå på toa, den andra var 2 år när hon själv ville gå på toa o bli blöjfri!

2018-05-02
batgirl
batgirl

Vår son var blöjfri hemma vid 1,5 år, nu fyller han snart två och är även blöjfri ute. Ville inte ta bort blöjan ute när det var kallt och vinter eftersom det blir väldigt kallt att kissa på blommorna då ;) han har fortfarande blöja på natten eftersom han äter välling innan läggdags :)

2018-05-01
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...