App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips

Min dotter på 16 dagar har varit väldigt skrikig å gnällig sen förra lördagen så nu försöker vi lista ut om det är kolik eller om hon är känslig, så behöver tips på mjölk/mjölkpulver fria produkter??🌸

2018-04-28
M4aria
M4aria
nyfödd bebis

Om du ammar så kan det som någon skrev vara nåt som du äter hon reagerar på. Vår pojke reagerar med ont i magen om jag äter choklad, lök, vitlök, bönor, kål och stark mat. Då blir han väldigt gasig. Det som hjälpt då är typ att använda en pysventil för att få ut hans gaser.

2018-04-28
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Testa även att mata mer. Kan vara hunger.

2018-04-28
solskensmamman
solskensmamman

Ammar du? För grejen är att det behöver inte betyda att det är mjölk som bäsens mage reagerar på det kan vara juice eller nån grönsak du äter tex. Vår son fick utslag av att jag drack juice så fick låta bli min älskade juice så länge jag ammade x) han hade kolik oxå o kolik brukar vara ett visst antal timmar per dygn. Eller en period under varje dygn.. Han hade det mellan kl 18-00 varje kväll i 3 månader.. och kolik vet man inte vad det beror på tyvärr.. fick minifom utskrivet kommer aldrig ge det igen.. hjälpte ju inget va bara dyrt va som att ge vatten haha ingen effekt alls.. vi fick en vibrerande babysitter och den har varit GULD värd alltså! Har man kolik barn ska man sätta dom i sådana för herregud han typ levde i den haha x) och magen funkade som den skulle oxå då dom slappnar av av vibrationerna o då kommer bajset:)

2018-04-28
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

En sak till. Använde Althera enbart 2 ggr i och med att jag ammade. För egen del uteslöt jag mjölprotein helt från min kost, använde Oatlys havrebaserade produkter såsom mjölk, creme fraiche, grädde, vaniljsås mm. Mjölkfritt bordsmargarin och bakmargarin från Karlshamn. Culinesse stekmargarin (vegetabiliskt). Läste innehållsförteckning på allt. Finns ofta i saker man inte tror. Andra alternativ är veganska produkter från kokos, mandel mm. Tex mandelmjölk. Men som sagt, barnet är så litet så vänta med att experimentera. Tala med BVC först. Barnet är ju bara dryga 2 veckor.

2018-04-28
Tessan U
Tessan U

Kanske ska tillägga att symptomen för vårt barn var röda nässelutslag över hela torso, hals, ansikte. Diarré. Sömnsvårigheter. Eksem som inte blev hjälpt av olika ordinerade krämer. Så var det säkert något mer jag inte minns. Så det handlade inte bara om att barnet var gnälligt.

2018-04-28
Tessan U
Tessan U

Vi fick Althera utskrivet av Barnmedicin, men det är ju viktigt att ni får hjälp om ni misstänker allergi. När dom är så små så brukar dom inte kunna testa för att man kan inte säga vad som är vad. Det sägs ju att man inte ska hålla på att utesluta saker innan man vet. När barnet är så litet så är tarmarna omogna. Behöver inte vara något speciellt förutom det.

2018-04-28
Tessan U
Tessan U
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...