App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förskola till hösten

Vår äldste pojke fyller 5 i höst och ska börja förskolan, 15 timmar i veckan bara. Han har ganska svårt att ta kontakt med andra om han inte har träffat dem innan några gånger. Jag funderar på att gå till förskolan och hälsa på innan sommaren så han får en liten uppfattning om hur det ser ut m.m. Ser ni nån nackdel med det eller är det bara fördel att göra det?

2018-04-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Men han skolans väl in som alla andra barn. Är ju inte så att han bara får en plats o du går dit o lämna honom första dagen han ska vara där.. Har själv bytt dagis på min stora pojk några gånger o då har han ju fått komma dit o träffa de andra barnen o fröknarna. Så ring dagis o fråga hur det är tänkt o hur dom gör där :) och tänk oxå på att han är 5 år gammal. 5 åringar är ju inte som 2-åringar;)

2018-04-28
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag tycker också att det låter som en jättebra plan. Är det en förskola som har stängt på sommaren så kan ni även passa på att leka på gården några gånger så han känner igen sig där sen.

2018-04-27
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Ring och bestäm en dag med dem på den förskola han ska börja på och förklara läget för personalen. Tycker det är jättebra att kunna göra det så är han inte helt främmande för plasten när det väl är dax. Försök att gå förbi med jämna mellanrum under sommaren så han inte glömmer platsen efter besöker och prata lite om att han ska få vara där och leka till hösten. Lycka till 😊

2018-04-27
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...