App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

behålla barnet fast pappa inte vill

hej jag och barnet pappa har varit tillsammans i 1år men vi har känt varandra i mer än 10 år. Själv har jag redan ett barn med förra kille och har varit ung ensam mamma i snart 3 år innan jag och denna kille blev tillsammans. Han och min dottern kommer bra överrens och de verka trivas med varandra väldigt mycket. Han har till och med sagt att han vill adoptera mitt barn så han kan blir hennes pappa. Tiden har gått och han har alltid varit snäll till min flicka lika jämnt så jag har inte den känsla att jag ångra mig att jag blev tillsammans med denna kille från nu. När jag fick reda på att jag är gravid. Så har han ändras, inte med min flicka men med mig. Han säger att jag ska göra abort annars kommer han bryta kontakt med mig. Jag kommer aldrig ser honom mer och att han anser inte att barnet är sitt. Han vill att jag ska göra abort för att vi ska börja om relation och planera skaffa barn om 3 år när han är redo. Men han vägra acceptera denna barnet om jag ska behålla den. Jag har sagt att jag kan ta han om barnet ensam om han inte redo nu men om 3 år. Han kan komma tillbaka och ta hand om barnet när han själv är redo. Men nej, han vägra. Om jag inte göra abort så försvinner han. Jag måste välja mellan barnet eller han. Vilket jag så klart väljer barnet. Men ändå vill man inte blir ensam mamma. Speciellt när man inte är beredd på det. Jag försöker frågar honom varför det är så jobbigt att låta mig behålla barnet. Allt han säger är bara han vill inte har barn. Inte nu... jag tycker att jag är redo att ta hand om ett barn till om den kommer ut. Jag har jobb, fast inkomst och egen lägenhet. Jag gav han många anledning till att behålla barnet och hur vi kan komma överrens. Men han ta inte det. Nu säger han att om barnet födda ut så får jag tvingar honom till att skriva under faderskap. Igår ringde hans kompis och tjata på mig om att jag är så jäkla egoistisk att behålla barnet när pappan inte vill. Han tjata i flera minuter om varför är det svårt att bara göra abort ? Det är som att välja att äta frukost eller inte äta frukost .. jag blev chockat att höra allt det. För det första att en kille som jag aldrig har träffa ringer och säga att jag är egoistisk. Och sen att han ser att det är så enkel att göra abort. Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor efter det. Jag hoppas innan att pappan kanske ångrar sig när han börja ser att barnet växer i min magen. Men som det ser ut idag så är det hemskt.. tycker bara så synd om barnet som ska födda ut med en sån pappa.

2018-04-26
Phraephank1996
Phraephank1996

Jag är inte i samma sits. Men jag är rädd att jag kan vara det. Har kännt en massa graviditetssymptom senaste tiden, och jag har en 5 månaders bebis. Jag känner mig absolut inte redo kroppsligt för ännu en graviditet . Inte mentalt heller. Men vet att jag skulle bli det samma sekund som stickan visade + . Däremot tror jag pappan skulle protestera tungt! Om det värsta skulle hönda så skulle jag välja att ta hand om barnet själv. Men han skulle garanterat vilja fortsätta ta hand om vår förstfödda. Hur fungerade det för dig? Jobbigt för det andra barnet att inte få samma uppmärksamhet från sin pappa som första...

2019-12-12
TjabbaTjenaHallå
TjabbaTjenaHallå
Bebis på 10 månader

jag säger som såhär, gör det som känns bäst för dig. killen får helt enkelt acceptera det. min son har ingen kontakt med sin pappa & vi har klarat oss jävligt bra. man tvingar ingen till att betala underhåll utan det är lag på det, kommer man inte överrens så går det via försäkringskassan. är det så att kille inte vill ta sitt ansvar så behöver han heller inte använda picken om han inte är redo. stå på dig & gör de som är bäst för dig, det är han som går miste om ett barn.

2018-07-27
Jeenniiffeerr
Jeenniiffeerr
Bebis på 14 månader

Nej man kan inte tvinga någon att bli pappa mem han tog ju beslutet att ha oskyddat sex då får man väl ta konsekvenserna.. männen måste ju lära sig att de måste ta ansvar och vill man Inte ha barn då får man se till att antingen sätta på sig regnkappa eller låta bli att ha sex.. du kommer bli en bra mamma oavsett om du behåller din sambo eller inte.. det är nog ändå hans förlust om han lämnar dig.

2018-07-27
flingan32
flingan32

Oj olika kommentarer här, oavsett vad, det är din kropp o DU bestämmer över den! Såklart kan man väga in olika saker, perspektiv osv, men i slutändan är det du som bestämmer o du kommer göra rätt val 👍 Låter som att du är en toppenmamma redan så det kommer lösa sig! Lycka till ☺️

2018-07-26
Lily1988
Lily1988

Jag förstår att du vill att barnet ska ha en engagerad pappa. Jag förstår också att du känner dig sviken. MEN lika väl som han inte kan tvinga dig att göra abort kan inte du heller tvinga honom till något han inte vill. Du vill behålla barnet- det måste han respektera. Han vill inte ha barn nu- det måste du respektera. Du kan inte tvinga någon som inte är redo för barn ännu att vara där och vilja behålla barnet. Det är inte bara ditt val. Vill du behålla barnet, ja då ska du självklart göra det. Men han vill inte det och då måste du respektera det. Jättefel av hans kompis att ringa dig och skälla på dig. Han har inget att säga om detta. Det är mellan dig och din sambo. /Emilia

2018-07-25
Emiliahson
Emiliahson

tycker att du inte ska lyssna på de männen som försöker att påverka dig att göra abort, det är DIN kropp och det är DITT beslut så ta det beslut utifrån dina egna känslor och vad DU vill. Man ångrar nog aldrig ett barn, att de jämför detta så lättvindigt med att äta frukost eller inte .. så tror jag inte att han förstår att man faktiskt tar bort ett barn och att det ÄR en stor förlust för mamman.. eftersom han kunde ha oskyddat sex med dig så tycker jag att han borde ta också ansvar för konsekvenserna annars är han inte värd dig och barnet du har i magen. hoppas att allt löser sig och att du väljer det som DU tycker är rätt.

2018-07-25
flingan32
flingan32

Han får väl ta sitt ansvar, han vet väl vad som kan hända.
Sedan kanske han inte blir den pappa som man skulle önska sig...
Ta du och prata med t.ex. Livlinan och bestäm dig sedan. Det är ditt väl. Lycka till med allt!

2018-05-06
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 11 månader

Som isabell säger, man ångrar aldrig ett barn! Oavsett vilket rövhåll till pappa den än har!

2018-05-06
batgirl
batgirl

Man ångrar aldrig ett barn

2018-05-06
Isabell25
Isabell25

Hej!
Jag vill tipsa om livlinan.nu där du kan få hjälp och stöd i de funderingar du har.
Jag hoppas det ordnar sig för dig och ditt barn på bästa sätt!
Kram/Pernilla

2018-05-05
Pilla19
Pilla19

Ja ni hade oskyddat sex. De är även ditt ansvar. Varför bara skylla på killen? Du är väl lika ansvarig där tycker jag. Om du vill behålla barnet så gör de, men då pappan verkligen inte vill. Då tycker jag att då ska du inte klaga senare att de är tufft och han inte bryr sig. Man är två i ett föräldraskap och väljer du att behålla de hoppas jag han ändrar sig och vill vara delaktig. Hoppas även att detta löser sig för er. Kom ihåg att barnet inte ber om att få komma till världen. Lycka till med allt.

2018-04-28
Mars2017
Mars2017

Han är ett rövhål och om du föder barnet kommer SU ha denna kontakten med rövhålet i minst 18 år. Vill du verkligen det?! Barnet kommer vara utan pappa, vill du det? Ja ni är två om att göra barn mem skit i er själva och tänk på barnet. Vill du det ska växa upp så som ni har det? Jag hade gjort abort och skaffat barn istället med någon som älskade mig och det kommande barnet.

2018-04-28
ojojojsan
ojojojsan

Tycker verkligen inte det är ok att pappan blandar in andra än er i denna fråga.
Du vet ju vad det innebär att ha barn och om du känner att du klarar av ett barn till ensam så har du nog svaret där.
Det är bara du som kan besluta om hur du vill göra med denna graviditet, ingen ska få försöka tvinga dig till något du inte vill. Men som nedan skriver så har pappan gjort ett val hur han ställer sig till detta och på samma sätt som att han inte har rätt att tvinga dig till ett beslut om graviditeten har ingen rätt att tvinga honom till att vilja vara pappa.
Att få ett barn anser jag inte ska bli en princip fråga vad den ena eller andra har för skyldigheter rättigheter (även om dessa tankar kan finnas ändå). Nu är det ev ett barn på gång, du vill ha det, pappan inte, och jag anser att detta är utgångspunkten. Tror inte att vare sig du eller ett barn skulle må bra av att ha en fadersfigur som inte är med på tåget.

Jag kanske låter hård och vill inte ställa mig bakom denna kille, men trots att ni båda visste vad det kan leda till att ha sex, skyddat eller ej, är föräldraskap inte något som någon bör tvingas in i för alla inblandade parters skull

2018-04-27
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 9 månader

Nej han ska verkligen inte blanda in sin kompis det är en sak mellan er och det har inte hans kompis med att göra! Tycker bara det är fel att killen inte har nått o säga till om. O han blir tvingad att bli pappa varse sig han vill eller inte! Tänk dig själv att bli tvingad till nått du verkligen inte vill. Men om ni har haft sex utan skydd vet han konsekvenserna o får skylla sig själv att det blev barn. Men har ni haft skydd har han försökt skydda sig för att bli pappa. Man kan väll ha sex i ett år utan att man vill bli pappa?

2018-04-27
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år och 2 månader

Av detta så tänker jag inte tvingar någon till att ta hand om barnet om den inte vill. Men självklart behöver han skriva under faderskap av vad lagen säger. Är han inte ok med det så kommer dom ändå göra testet när barnet födda ut och då följer man allt regler som kommer.
Däremot tycker du att det är snällt att en kille ligger med en tjej i 1 år och sen när hon blir gravid så lämna han henne direkt ? Är det snällt att han bad sin kompis att ringa henne mitt i natt och tjata om abort när hon inte vill ?
Jag har inget emot att han inte ska ta hand om barnet, men som sagt. Barnet behöver pappa, och det är han som ska ta ansvar för det.

2018-04-27
Phraephank1996
Phraephank1996

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-04-27
Phraephank1996
Phraephank1996

Om du behåller barnet kan du inte tvinga killen till att skriva på faderskap eller betala underhåll. Det är inte snällt mot killen om du behåller barnet när han säger att han inte vill han barn. Bättre o vänta tills han känner sig redo o kan vara aktiv i barnets liv. Men det är min åsikt! Sen ska du självklart göra det som känns bäst för dig. Men tänk igenom ditt beslut flera gånger innan du bestämmer dig varse sig du behåller eller gör abort

2018-04-26
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år och 2 månader

Om du känner som du gör inför en abort så tycker jag absolut att du ska ta dig en funderare på om du klarar det som ensam mamma och om det kanske finns de runtomkring som kan hjälpa dig och stötta dig som ensam mamma.

Själv har jag aldrig gjort en abort eller ens behövt fundera över ett sådant val som dig men jag vet om flera stycken som mått otroligt dåligt efter en abort.

Tycker att det känns som om du är en sån stark person i dig själv att du skulle klara utmaningen att vara ensam mamma till 2 underverk.

Lycka till hur du än väljer.
Kram

2018-04-26
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Jag tycker du låter jättestark, och killen din har HELT fel när han säger och gör sådana saker. Hoppas du har familj eller vänner som stöttar dig i ditt val, vilket dom så tror jag att du kommer att fixa detta galant! Styrkekram

2018-04-26
Liwi3
Liwi3
Barn på 3 år och 5 månader

Hej. Jag har varit i en någorlunda liknande sits. Då jag va tsm med en kille och han o jag hade ett barn ihop innan jag vart gravid med nästa. (Det skiljer 5 år mellan mina små.) Men lagom tills jag vart gravid med nr 2 så sa han att jag skulle göra abort för han skulle minsann inte ha barnet o han trodde inte på att barnet va hans. Men han va vad jag trodde underbar i ca 5 år och sedan ändra sig när jag vart gravid. Och jag fick höra av andra i hans släkt att jag va självisk och dum. Men jag gav mitt ex ett ultimatum, att antingen skriver han på faderskaps papprerna eller så väljer han att ta ett faderskaps test. Han skrev på papprena utan att göra ett test. O jag va rädd o osäker på om jag skulle fixa att ta hand om 2 barn på egen hand. Men det har gått bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro. Oh jag ångar inte en ända sekund att jag valde att behålla barnet. Jag har nu 2 underbara barn på 2 och snart 7 år, och jag vet att hade jag lyssnat på mitt ex o gjort abort så hade jag ångrat det djupt. Jag hade missat allt det underbara som det är att ha ett litet barn. Men du måste känna efter vad du vill och inte vad andra vill. Det är du som måste kunna leva med ditt beslut oavsätt vilket beslut det än är. Och om du känner dig osäker på om du kommer klara det eller inte, så va inte rädd o ta hjälp av andra runt omkring dig.(släkt eller vänner,en granne du litar på eller vad som helst.)

2018-04-26
Goaoss
Goaoss

Jag tror att du skulle ångra en abort djupt eftersom att du gärna vill behålla det. Nu är bara frågan om du känner att du klarar av att ta hand om barnet själv? Han verkar ju uppenbarligen inte redo. Så vore jag i din sits så skulle jag dumpa killen och föda och ta hand om det underbaraste som finns i denna värld! Barnet kommer ju inte att veta annat... du är inte egoistisk! Om något så tycker jag att han är det. Ni har tillsammans haft samlag, inte skyddad er (eller så har ni det och skyddet inte gjorde det den skulle). Är det så att ni inte skyddat er så är han väl medveten om konsekvenserna. Men gör det som känns rätt för dig!

2018-04-26
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...