App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

behålla barnet fast pappa inte vill

hej jag och barnet pappa har varit tillsammans i 1år men vi har känt varandra i mer än 10 år. Själv har jag redan ett barn med förra kille och har varit ung ensam mamma i snart 3 år innan jag och denna kille blev tillsammans. Han och min dottern kommer bra överrens och de verka trivas med varandra väldigt mycket. Han har till och med sagt att han vill adoptera mitt barn så han kan blir hennes pappa. Tiden har gått och han har alltid varit snäll till min flicka lika jämnt så jag har inte den känsla att jag ångra mig att jag blev tillsammans med denna kille från nu. När jag fick reda på att jag är gravid. Så har han ändras, inte med min flicka men med mig. Han säger att jag ska göra abort annars kommer han bryta kontakt med mig. Jag kommer aldrig ser honom mer och att han anser inte att barnet är sitt. Han vill att jag ska göra abort för att vi ska börja om relation och planera skaffa barn om 3 år när han är redo. Men han vägra acceptera denna barnet om jag ska behålla den. Jag har sagt att jag kan ta han om barnet ensam om han inte redo nu men om 3 år. Han kan komma tillbaka och ta hand om barnet när han själv är redo. Men nej, han vägra. Om jag inte göra abort så försvinner han. Jag måste välja mellan barnet eller han. Vilket jag så klart väljer barnet. Men ändå vill man inte blir ensam mamma. Speciellt när man inte är beredd på det. Jag försöker frågar honom varför det är så jobbigt att låta mig behålla barnet. Allt han säger är bara han vill inte har barn. Inte nu... jag tycker att jag är redo att ta hand om ett barn till om den kommer ut. Jag har jobb, fast inkomst och egen lägenhet. Jag gav han många anledning till att behålla barnet och hur vi kan komma överrens. Men han ta inte det. Nu säger han att om barnet födda ut så får jag tvingar honom till att skriva under faderskap. Igår ringde hans kompis och tjata på mig om att jag är så jäkla egoistisk att behålla barnet när pappan inte vill. Han tjata i flera minuter om varför är det svårt att bara göra abort ? Det är som att välja att äta frukost eller inte äta frukost .. jag blev chockat att höra allt det. För det första att en kille som jag aldrig har träffa ringer och säga att jag är egoistisk. Och sen att han ser att det är så enkel att göra abort. Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor efter det. Jag hoppas innan att pappan kanske ångrar sig när han börja ser att barnet växer i min magen. Men som det ser ut idag så är det hemskt.. tycker bara så synd om barnet som ska födda ut med en sån pappa.

2018-04-26
Phraephank1996
Phraephank1996

Jag är inte i samma sits. Men jag är rädd att jag kan vara det. Har kännt en massa graviditetssymptom senaste tiden, och jag har en 5 månaders bebis. Jag känner mig absolut inte redo kroppsligt för ännu en graviditet . Inte mentalt heller. Men vet att jag skulle bli det samma sekund som stickan visade + . Däremot tror jag pappan skulle protestera tungt! Om det värsta skulle hönda så skulle jag välja att ta hand om barnet själv. Men han skulle garanterat vilja fortsätta ta hand om vår förstfödda. Hur fungerade det för dig? Jobbigt för det andra barnet att inte få samma uppmärksamhet från sin pappa som första...

2019-12-12
TjabbaTjenaHallå
TjabbaTjenaHallå
Bebis på 6 månader

jag säger som såhär, gör det som känns bäst för dig. killen får helt enkelt acceptera det. min son har ingen kontakt med sin pappa & vi har klarat oss jävligt bra. man tvingar ingen till att betala underhåll utan det är lag på det, kommer man inte överrens så går det via försäkringskassan. är det så att kille inte vill ta sitt ansvar så behöver han heller inte använda picken om han inte är redo. stå på dig & gör de som är bäst för dig, det är han som går miste om ett barn.

2018-07-27
Jeenniiffeerr
Jeenniiffeerr
Bebis på 10 månader

Nej man kan inte tvinga någon att bli pappa mem han tog ju beslutet att ha oskyddat sex då får man väl ta konsekvenserna.. männen måste ju lära sig att de måste ta ansvar och vill man Inte ha barn då får man se till att antingen sätta på sig regnkappa eller låta bli att ha sex.. du kommer bli en bra mamma oavsett om du behåller din sambo eller inte.. det är nog ändå hans förlust om han lämnar dig.

2018-07-27
flingan32
flingan32

Oj olika kommentarer här, oavsett vad, det är din kropp o DU bestämmer över den! Såklart kan man väga in olika saker, perspektiv osv, men i slutändan är det du som bestämmer o du kommer göra rätt val 👍 Låter som att du är en toppenmamma redan så det kommer lösa sig! Lycka till ☺️

2018-07-26
Lily1988
Lily1988

Jag förstår att du vill att barnet ska ha en engagerad pappa. Jag förstår också att du känner dig sviken. MEN lika väl som han inte kan tvinga dig att göra abort kan inte du heller tvinga honom till något han inte vill. Du vill behålla barnet- det måste han respektera. Han vill inte ha barn nu- det måste du respektera. Du kan inte tvinga någon som inte är redo för barn ännu att vara där och vilja behålla barnet. Det är inte bara ditt val. Vill du behålla barnet, ja då ska du självklart göra det. Men han vill inte det och då måste du respektera det. Jättefel av hans kompis att ringa dig och skälla på dig. Han har inget att säga om detta. Det är mellan dig och din sambo. /Emilia

2018-07-25
Emiliahson
Emiliahson

tycker att du inte ska lyssna på de männen som försöker att påverka dig att göra abort, det är DIN kropp och det är DITT beslut så ta det beslut utifrån dina egna känslor och vad DU vill. Man ångrar nog aldrig ett barn, att de jämför detta så lättvindigt med att äta frukost eller inte .. så tror jag inte att han förstår att man faktiskt tar bort ett barn och att det ÄR en stor förlust för mamman.. eftersom han kunde ha oskyddat sex med dig så tycker jag att han borde ta också ansvar för konsekvenserna annars är han inte värd dig och barnet du har i magen. hoppas att allt löser sig och att du väljer det som DU tycker är rätt.

2018-07-25
flingan32
flingan32

Han får väl ta sitt ansvar, han vet väl vad som kan hända.
Sedan kanske han inte blir den pappa som man skulle önska sig...
Ta du och prata med t.ex. Livlinan och bestäm dig sedan. Det är ditt väl. Lycka till med allt!

2018-05-06
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 7 månader

Som isabell säger, man ångrar aldrig ett barn! Oavsett vilket rövhåll till pappa den än har!

2018-05-06
batgirl
batgirl

Man ångrar aldrig ett barn

2018-05-06
Isabell25
Isabell25

Hej!
Jag vill tipsa om livlinan.nu där du kan få hjälp och stöd i de funderingar du har.
Jag hoppas det ordnar sig för dig och ditt barn på bästa sätt!
Kram/Pernilla

2018-05-05
Pilla19
Pilla19

Ja ni hade oskyddat sex. De är även ditt ansvar. Varför bara skylla på killen? Du är väl lika ansvarig där tycker jag. Om du vill behålla barnet så gör de, men då pappan verkligen inte vill. Då tycker jag att då ska du inte klaga senare att de är tufft och han inte bryr sig. Man är två i ett föräldraskap och väljer du att behålla de hoppas jag han ändrar sig och vill vara delaktig. Hoppas även att detta löser sig för er. Kom ihåg att barnet inte ber om att få komma till världen. Lycka till med allt.

2018-04-28
Mars2017
Mars2017

Han är ett rövhål och om du föder barnet kommer SU ha denna kontakten med rövhålet i minst 18 år. Vill du verkligen det?! Barnet kommer vara utan pappa, vill du det? Ja ni är två om att göra barn mem skit i er själva och tänk på barnet. Vill du det ska växa upp så som ni har det? Jag hade gjort abort och skaffat barn istället med någon som älskade mig och det kommande barnet.

2018-04-28
ojojojsan
ojojojsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...